Slechte moeder

4 antwoorden en 9776064x bekeken

Jolien (Gast) 28-04 om 20:45

Lieve vrouwen 
Ik moet mijn verhaal even kwijt en hoop graag dat iemand dit herkent 

Mijn dochter van bijna 1 is vandaag van de bank af gevallen.. ik ving haar nog net op maar haar lichaam (haar hoofd beschermde ik) viel op onze vloerkleed boem pats
Krijsen.. maar gelukkig weer snel stil en vrolijk verder aan het spelen 

Maar man man man wat voel ik me schuldig 
Ik heb 1 taak… 1 TAAK!!! Mijn kind beschermen en daarin heb ik nu gefaald
Ik voel me een waardeloze moeder… hoe kan ze daar nou vanaf vallen? 
(Onze dochter heeft gelukkig niks… zelfs geen bult of blauwe plek) 
Maar ik krijg het niet uit mijn hoofd 

Is jullie kindje ooit ergens op of af gevallen en voelde jullie je daarna ook waardeloos? 

Liefs X  

reageer

Roosje. (Gast) 28-04 om 21:13

Ongelukjes horen erbij, dat kan echt iedereen overkomen! Mijn oppaskindje viel een keer zo hard op zijn hoofd dat hij gelijk een mega bult had en ik hem niet naar bed durfde te brengen. Gelijk de ouders gebeld. Het was hun derde kindje en ze reageerden echt zo koeltjes. Met 3 kleine kinderen waren ze inmiddels wel wat gewend.. 

Mijn eigen dochter viel toen ze 1.5 was een keer uit de winkelkar. Ze vond zitten maar saai en stond liever in het deel waar je normaal de boodschappen legt. Dit karretje was anders dan andere karretjes en toen ze ergens naar wilde rijken kukelde ze er zo uit. Ze schreeuwde het bij elkaar en op haar voorhoofd verscheen direct een mega dik blauw ei. Ik voelde me ook heel erg schuldig en was zo in paniek en twijfelde of ik naar het ziekenhuis moest rijden. De hele weg naar huis heeft ze keihard gehuild en ik vond het zo zielig dat ze met die pijn alleen op de achterbank moest in haar stoeltje. Thuis heb ik haar op mijn borst tegen me aan gelegd en ze viel gelijk in slaap. Google vertelde me dat ze mogen slapen als ze hard gevallen zijn, als ze maar niet te lang slapen. Ze werd na een uurtje wakker en heeft eigenlijk nergens last meer van gehad. Ze was gezoon haar blije zelf.
De eerste ongelukjes komen het hardst binnen maar het maakt je echt geen slechte moeder. Dat jij je zo schuldig voelt toont alleen maar wat een lieve mama je bent. Komt echt goed hoor! Jullie gaan nog wel meer moeilijke momenten beleven, opgroeien is vallen en opstaan. Maar het zal je verbazen hoe veerkrachtig en sterk kindjes zijn. Onze dochter is echt een bikkel en als ze valt doet het doet mijn hart eigenlijk meer pijn dan dat het haar raakt. 

Nijntje 28-04 om 21:20

Dit overkomt meer mensen dan je denkt hoor. Mijn dochter is als baby 2x van de bank afgevallen en 2x uit haar trip trap stoel gevallen en mijn zoontje zelfs 1x van de wasmachine. Hij was zeik nat van de regen en de wasmachine was in de berging naast de voordeur. Er lagen 2 tuinkussens op en hij kon toch nog niet rollen (dacht ik)… 

Kinderen van die leeftijd kunnen meer hebben dan je denkt. Als ze aanspreekbaar blijven dan komt het wel goed. Althans dat hebben ze toendertijd tegen mij gezegd. Het is dat mijn zoontje daarna in slaap viel en ze dachten dat dat door de val kwam maar het kwam door de schrik

Most15 28-04 om 22:44

Joh, niet te druk maken.
Je noemt jezelf een slechte moeder, daar doe je jezelf tekort mee. 
Dus niet te streng zijn voor jezelf, neem een stuk chocola en wees lief voor jezelf. 

En om even antwoord te geven op je vraag: ik ben moeder van drie kids en zeker zijn zij geregeld gevallen. Hoort erbij hoor.

Kiki (Gast) 29-04 om 11:12

Ahhhhh jaaa je zal wel geschrokken zijn. Maar kinderen krijgen nu eenmaal pijn en ongelukjes en worden ziek: hoe jij het ook doet. Ze komen tussen de deur met hun vingers, je loopt ze omver, ze stoten hun kop, vallen van de bank en bed enz. Hoort erbij en het gebeurt ook gerust waar je bij zit en óók als je zit op te letten. Meestal huilen ze erg van de schrik en verder even goed in de gaten houden of als je onzeker bent over de val kun je ook altijd de huisarts bellen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slechte moeder ' in het Babyforum