ontwikkeling

2 antwoorden en 44494396x bekeken

anneke 27-07 om 21:45

mijn dochter is 17 weken en rolt al van haar 15 weken van haar rug op haar buik vind dit redelijk snel op is dit normaal?
Ze is nu 67 cm en 6kg 700 volgens kind en gezin is ze veel te groot voor 17 weken maar ze was bij haar geboorte 54 cm ze eet goed en is heel actief.  Ze slaapt overdag wel niet maar haalt de slaap "s nachts in door 13 u te slapen.  Is ze dan echt veel te groot voor haar 17 weken?

reageer

Iza 31-07 om 06:51

Centrum kind en gezin heeft altijd kritiek op grootte, ontwikkeling etc. Wanneer je kind wat aan de lange kant is maar zijn gewicht erbij klopt is er niets aan de hand. Ze is zeventien weken!! Dit kan nog zo veranderen de komende tijd. En qua ontwikkeling weet ik niet precies of ze heel snel is of niet maar wanneer je haar niet pushed om dingen te doen en ze het leuk vind is er toch niets aan de hand? Lekker van haar genieten en stimuleren waar nodig .

Mommy-Of-Nyana 31-07 om 20:58

goh meis.. ieder kind is anders!!
ons meisje rolde van rug op buik en buik op rug op 3maand dus ook zoals die van jou ongeveer...
bij ons is ze altijd te licht en te klein blabla.. ze is nu vandaag geweest en weer het zelfde te licht en te klein! 6.580kg en 65cm groot... nou ze was bij geboorte 2.930kg en 49cm dus ook niet al te groot he en nu zit ze al zelfstandig van haar 5 maand... kreeg ik vandaag nog te horen dan dat ze te klein en te licht is wat we gewoon zijn maar dat haar motoriek heel fel vooruit zit! omdat ze al dada kan zwaaien en als ik het liedje handjes draaien zing ze haar handjes draait...ook eet ze al boterhammetjes en dergelijk dus op motoriek en eten zit ze te fel voor... nou die dames van k&g hebben altijd wat te klagen hoor! dat gaat er hier een oor in ander oor uit! jij als mama weet toch wel of je kind zich goed voelt of niet en of ze nou groot zijn of klein ze komen er allemaal ieder op zijn tempo!!!
lekker trots wezen op zo een flinke meid als die van jou! zijn wij hier ook...

Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ontwikkeling' in het Babyforum