Inbakeren, doorzetten?

4 antwoorden en 44050469x bekeken

Vera (Gast) 19-10 om 17:38

Iemand ervaring met inbakeren? 
Omdat mijn zoontje (inmiddels 8 weken) erg veel huilt en zeer onrustig is (maaiende armpjes), heb ik vanuit het ziekenhuis na een observatieperiode o.a. het advies gekregen heb in te bakeren. Ik gebruik hiervoor een pacco-inbakerdoek. 
Nu ging het de eerste 2 dagen redelijk. Maar sinds gisteren begint hij tegen te stribbelen (lees: worstelen en huilen). Ik blijf dan eventjes bij hem tot hij wat rustiger wordt en laat hem dan 5 tot 10 minuutjes huilen. Dan ga ik weer naar hem toe om hem gerust te stellen. Na een half uurtje (soms wel een uur, met tussenpozen) valt hij dan in slaap. 
Hij valt dan ook in een diepe slaap, wat hij eerder niet vaak voor elkaar kreeg. 
Nu is alleen dat tegenstribbelen erg moeilijk om aan te zien. 
Ik lees ook wel dat ze eraan moeten wennen en dat ze na een paar dagen een terugvalletje kunnen krijgen (zoals bij mij nu dus het geval is). 
Ik vraag me daarom af wat jullie ervaringen zijn hiermee? 

Groetjes Vera

reageer

hartje 19-10 om 20:21

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik begrijp ook dat je kindje hieraan moet wennen en dat heeft ook z'n tijd nodig..

Succes.

Liefs hartje

Eva (Gast) 27-10 om 02:00

Heb t ook gehad met mijn zoontje. Hij was toen goed uitgerust en is daarna gaan tegenstribbelen. Ben er toen bijna 3 uur mee bezig geweest. 15 min laten huilen, troosten, luier checken, checken of ie honger had, weer inbakeren en in bed gelegd. Dat iedere keer om de 15 min... Heel vermoeiend! Maar hij sliep uiteindelijk en heb daarna niet meer die strijd gehad! Vond t heel erg om m te laten huilen, maar sindsdien kan ik m klaarwakker in bed leggen, hoef m niet in slaap te wiegen ofzo.

Miss Butterfly 11-06 om 23:47

Een zeer late reactie maar mss nuttig voor anderen. Mijn dochter heeft vier maanden altijd ingebakerd geslapen en dat ging super. Nu slaapt ze in een slaapzakje voor de tweede nacht en het lukt nu ook. Voordien wqs ze ook onrustig en sliep ze veel beter in bakerdoeken. Ik heb het eerst geprobeerd met een puckababy maar dat lukte niet omdat ze te los zat en dus los raakte. Weg effect. Met een wikkel ging het ook niet. Uiteindelijk heb ik een echte inbakertechniek beginnen gebruiken. Echt inbakeren met twee doeken zoals vroeger en dat lukte schitterend. Het idee schrikte wel af maar uiteindelijk bleek het simpel en kon ik het moeiteloos. Ik gebruikte twee tetradoeken een grote en een kleintje. Het is wel zeeeeeeer belangrijk dat inbakeren juist gebeurd want anders kunnen onveilige situaties ontstaan. Ik heb leren inbakeren van de vroedvrouw/ kraamhulp misschien zo iemand bellen of proberen adhv fotos uit een boek of zo. Het zal mss niet bij elke baby even goed werken maar voor mijn dochtertje lukte dat goed. Wie weet als er ooit een tweede is vindt die dat dan weer niks...

Miss Butterfly 11-06 om 23:48

GebeurT uiteraard sorry...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Inbakeren, doorzetten? ' in het Babyforum