Ervaring met Heupdysplasie?

4 antwoorden en 42896575x bekeken

Mascha 22-05 om 12:47

Mijn dochtertje is 7 weken oud. Volgende week gaan ze een echo maken van haar heupjes, omdat de arts aan Heupdysplasie zit te denken.
Heeft iemand hier ervaring mee?

reageer

Iza 27-05 om 11:06

Hoi Mascha, 

Ik heb geen ervaring hiermee maar wil jullie wel heel veel sterkte en succes wensen. Mag ik vragen hoe jullie erachter kwamen dat jullie dochtertje misschien heupdysplasie heeft?

Mascha 27-05 om 15:01

Dank je wel.
Bij de 6 weken controle zag de kinderarts dat de heupjes niet symetrisch stonden.
Vandaag de uitslag gekregen van de echo die gisteren gemaakt is. Het linker heupje is in orde. Het rechter is nog niet helemaal volgroeit. Over ong 6 weken een nieuwe echo om te kijken of het vanzelf verbeterd is of dat ze het moeten gaan behandelen.

Ellen (Gast) 08-06 om 10:09

Hoi Mascha,
Onze cb-arts stelde voor om voor onze dochter een afspraak in het ziekenhuis te maken, meer uit voorzorg omdat mijn zusje vroeger een spreidbeugel heeft gehad. Ze bleek aan beide heupjes een lichte afwijking te hebben. Ze heeft toen een spreidbeugel gekregen (begin mei, toen 4 maanden oud. Beugel moet 23 uur per dag om, behalve bij verschonen en in bad). Ze heeft em nu dus sinds een maandje om. Ze heeft er zelf geen last van. Waarschijnlijk mag hij na 3 maanden overdag af, maar dan nog een keer 3 maanden alleen 's nachts om. Het is vervelender voor ons dan voor haar. Ook praktisch gezien ff lastig met vb voeden, op schoot, hoe vasthouden etc.
Hopelijk heb je hier wat aan.

Mascha 08-06 om 21:05

Hoi Ellen,
Bedankt voor je reactie.
Eind van deze maand een nieuwe echo en dan meteen erna de uitslag. Hopelijk is het rechter heupje dan ook in orde.
Ik denk inderdaad ook dat wij het erger vinden dan zij.
We blijven hopen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring met Heupdysplasie?' in het Babyforum