redressiehelmpje tegen afplatting hoofdje

2 antwoorden en 39414691x bekeken

Ellen 06-08 om 09:58

Lieve mama's,

Zijn er mama's die ervaring hebben met een helmpje en/of die nu ondanks een onderzoek aangeeft dat het niet effectief is toch voor een helmpje gekozen hebben?

Mark (nu 6 mnd) had met 10 weken een afplatting aan de achterkant van 93.1 en nu 102. Volgens verschillende sites valt hij in de categorie ernstig tot zeer ernstig. Toch is het advies van de kinder-fysiotherapeute en de kinderarts van het consultatiebureau dat het niet nodig is. Ze geven aan dat de afplatting nooit meer helemaal zal verdwijnen maar wel zal verbeteren. Volgens het onderzoek waar zij vanuit gaan helpt een helmpje niet.

Als ik dat onderzoek lees worden de zeer ernstige gevallen CPI > 104 uitgesloten en is het gebaseerd op maar 84 kinderen. Kortom ik ben nog niet overtuigd dat en helmpje niet helpt en mijn gevoel zegt iets anders dan het advies van de specialisten.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

reageer

Melanie (Gast) 21-08 om 09:46

hoi,

mijn dochter had ook enorme afplatting van het hoofdje omdat ze een voorkeurshouding had. toen ze twee maanden was bij de fysio terecht gekomen en zij zei toen al dat zodra ze goed zich omhoog kan houden op haar buikje ze zo haar spiertjes trainde en de afplatting vanzelf minder zou worden. ze is nu negen maanden en inderdaad nu ze zelf zich omhoog kan houden en steeds sterker wordt is de afplatting bijna weg. zonder helmpje. 
ik zou het niet doen. het is er oncomfortabel voor het kind en het komt vanzelf goed.

kruimel 21-08 om 12:46

Hoi

Geen ervaring met helpjes, wel met afplatting.
Dochter had na meting een score van 108,8.
Na intensief oefenen met fysio is dit na 6 weken bij getrokken naar 104,2.

Mij werd verteld dat een helmpje niet beter werkt dan goede oefeningen en dat helmpjes tegenwoordig alleen nog gebruikt worden bij afplattingen/voorkeurshouding icm ingekorte nekspiertjes of motorische achterstanden.

Mijn dochter was ook 6 maanden bij de eerste meting.
Nu zie je het alleen nog als ze nat haar heeft, dan is een kant van haar schedeltje een stuk platter.

Xkruimel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'redressiehelmpje tegen afplatting hoofdje' in het Babyforum