Kleutertje kan zich niet bezig houden

3 antwoorden en 35465215x bekeken

Cindy 04-10 om 19:27

Hallo dames. Ik weet even geen raad misschien hebben jullie tips! Ik heb een zoontje van 4jaar. Maar hij kan zich dus niet concentreren op zijn speelgoed als we bijvoorbeeld puzzelen. Dan ga ik bij hem gaan zitten en maken we de eerste 2min. Een puzzel maar nadien zit ik die daar alleen te maken. Met als gevolg dat hij niet goed kan puzzelen als we kleuren zit ik daar zoals bij het puzzelen na 2min. Terug alleen. Spelen met de auto's is geen probleem we kunnen daar wel een uur zitten maar bij die educatieve zaken geraakt hij onmiddellijk de concentratie kwijt met als gevolg dat hij het niet kent. Over een jaar kon hij nog de kleuren benoemen en opeens is dat weg. Hij benoemd alles als geel. Ik heb al vanalles geprobeerd maar die concentratie of de interesse komt er niet.. hoe kan ik dit stimuleren? Op school drukken ze ook men neus op de feiten en ik kom er zo pissig van. Ik voel het aan alsof ze men kind afbreken. Hij is wel een zeer actieve en vrolijke kleuter maar die interesse in alles ontbreekt. Kan iemand mij helpen? Of eventueel in dezelfde situatie zit/zat?

reageer

Anoniem (Gast) 05-10 om 14:05

Sorry ik heb nog geen kleuter, maar volgens mij is het normaal voor die leeftijd dat ze snel afgeleid kunnen zijn. Ik denk dat je van de dingen die hij wel leuk vind, de autotjes ook wel iets leerzaams kan maken. Hoeveel auto's zijn dit, wijs de rode auto eens aan. Of vroem vroem hier komt de blauwe vrachtwagen. De kleuren weet hij vast nog wel, kan ook een spelletje voor hem zijn om alles geel te noemen en te kijken hoe jij reageert. Misschien dat dit artikel je ook nog iets gerust stelt, schijnbaar zijn er meer mensen die zich zorgen maken over hun kleuters concentratie vermogen. Is een ontnuchterend verhaal 

http://www.babyenkind.nl/alles-over-je-kleuter/hoe-lang-moet-een-kind-van-4-zich-kunnen-concentreren/

Cindy 05-10 om 14:09

Dankuwel!! Ik ben via school ook doorverwezen naar een kinderpsychologe door zijn drukke gedrag en weinig concentratie maarja. Ik moet nog terug gaan.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kleutertje kan zich niet bezig houden ' in het Babyforum