Avondeten weigeren

4 antwoorden en 35170838x bekeken

AllStar 18-10 om 21:31

Hé dames,

Mijn peuter van 14 maanden weigert inmiddels al 2 weken haar avondeten. Overdag eet ze prima, maar s'avonds is een drama. Hiervoor at ze altijd bijna alles! ineens was het over.

Haar eetschema nu is:
Ontbijt: Havermout pap
Tussendoor: rijstwafel, mariakoekje of fruit
Lunch: 2 boterhammen met beleg en stuk komkommer (dit heb ik geïntroduceerd om er toch groentes in te krijgen)
Tussendoor: fruit
Avondeten: 'wat de pot schaft'
Voor naar bed gaan: flesje halfvolle melk

Ik vind het super lastig, we hebben namelijk alles al geprobeerd. Als we haar eten blijven aanbieden krijgt ze driftbuien (tot overgeven aan toe). Die proberen we zoveel mogelijk te negeren (wel veiligheid en nabijheid bieden maar geen aandacht aan besteden). WE hebben haar zelf laten eten. Met lepel of met vork. Daarmee lanceert ze dr eten naar de hond. Met de handen laten eten. Overgenomen en proberen haar door ons eten te laten geven. NIKS helpt!

Ik heb haar ook nu een aantal keren niet aan tafel erbij gezet en vanuit haar spel zelf naar ons toe laten komen. In de hoop dat ze nieuwsgierig werd en kwam kijken om dr zo aant eten te krijgen. Ze komt wel maar op het moment dat ze door heeft dat er eten is wil ze er niks van weten.

Ze eet wel als we friet halen! Dat vindt mevrouw heerlijk. MAAR de wortels die ze ernaast krijgt wil ze ook niet.


Heeft iemand de gouden tip voor me? Ik wil eten absoluut geen negatieve lading geven. Zijn er mama's met ervaring hiermee?

reageer

Anoniem (Gast) 19-10 om 07:11

Nog niet persoonlijk ervaring mee maar mijn nichtje (3) kan ook wel eens lastig zijn met eten. Mijn man (haar oom) maakt er er een spelletje van als we wel eens samen eten bij bv een fam bbq. Hij gaat dan een beetje ouwehoeren en net doen alsof hij haar eten van haar bord afpikt. Meestal stopt ze het dan gauw in haar mond om te voorkomen dat hij het krijgt. Verder lees ik overal dat jij bepaald wat er gegeten wordt en je kindje hoeveel, maar hoe dat altijd in de praktijk gaat heb ik nog geen ervaring mee.  Kan me wel indenken dat het frustrerend is.

AllStar 19-10 om 08:32

Bedankt voor je reactie. Ze is natuurlijk nog wel heel jong dus ze begrijpt ik kan haar nog niet uitleggen dat ze het eten nodig heeft.

Meestal is eten bij ons ook een spel. (Grote hap, kleine hap, hap voor papa, hap voor mama, hap voor beer en hap voor pop )

Zij mag idd aangeven wanneer ze klaar is. Genoeg is genoeg. We zijn her er gelukkig ober eens dat het bord niet leeg moet. Maar niks eten vind ik ook niks haha

Anoniem (Gast) 19-10 om 11:38

Zolang ze de rest van de dag wel wat eet zal ze niet verhongeren 

Amy 20-10 om 17:58

Ik zou niet teveel pushen. Wij hebben een peuter van 2 die ook de laatste tijd met avondeten weinig tot niets eet terwijl hij hiervoor echt alles at. Hij wil vooral geen groenten, op worteltjes en doperwten na.
Wij eten gewoon gezellig, kletsen, en hij bepaalt zelf wat en hoeveel hij eet. Als hij niet eet pech gehad. Daarna wel altijd een toetje maar niet meer dan normaal. Hij is verder dol op fruit en brood dus eet overdag wel goed. Ik merk wel dat er stukje bij beetje meer eten ingaat s avonds. Ook af en toe een stukje groenten.
Wat hier wel altijd een hit is is pasta met rode saus en dan snijd ik de groenten allemaal heel klein en die gaan dan zonder protest naar binnen.
Het heeft wel even geduurd voordat ik niet meer stresste over gebrek aan eten s avonds maar ik hield mezelf steeds voor dat hij niets tekort komt.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Avondeten weigeren ' in het Babyforum