Wat moet ik doen

1 antwoord en 31577903x bekeken

Andrea (Gast) 05-09 om 10:59

Hallo allemaal,
Ik ben opzoek naar advies.
Iemand in mijn dichtbij omgeving. Heeft 2 kindjes, jongen (4) meisje (2,5).
Kindjes zien er nooit zo 'fris' uit. Meerdere dagen zelfde kleding aan, vaak ook vies. Vieze oren en neus, geen regelmaat, veel huilen. 
Kinderen snoepen veel, de hele dag veel prikkels zoals tv, tablet en heeeel veel speelgoed.
Ik respecteer ieder zijn manier van opvoeding. Daar zit dus ook mijn probleem. Veel mensen praten over ze, vrijwel altijd negatief. Wat regelmaat voor die kinderen zou dan ook niet verkeerd zijn. 
Ik vind het sneu voor die kindjes. Die worden erop aangekeken.
Moet ik dit bespreekbaar maken met de ouders of het erbij laten. Misschien hebben ze hulp nodig, lukt het niet bij de opvoeding dat ze al gauw toegeven aan hun kinderen. 
Of ik ben straks de bemoeial.
Erg lastig, heeft er iemand tips? 

reageer

chantieeeee 05-09 om 12:28

Als het je dwars zit zou ik gaan praten met de ouders. Misschien dat de ouders het zelf ook wel weten en hulp nodig hebben idd. Maar ik zou zoiets liever van een bekende horen dan dat opeens de kinderbescherming op de stoep staat met een melding van een anoniem persoon. Gelukkig nooit mee te maken gehad in mijn omgeving. Lijkt me een hele moeilijke situatie. Maar denk aan de kindjes. Die kunnen hier niks aan doen. En hun hebben als ik jouw verhaal lees echt wel hulp nodig. Je vergeeft het jezelf nooit als er wat gebeurt daar. Ben je een goede bekende van het gezin? Zijn de kindjes voor de rest wel gelukkig thuis?
Maar als ik de keuze moest maken op basis van jou verhaal: 
ik zou liever "de bemoeial" of  "de betweter"of wat dan ook zijn dan degene die zijn ogen sluit en de kindjes aan hun lot overlaat. Hoe vaak word er bijvoorbeeld met fysieke mishandeling niet de andere kant op gekeken  en dit is toch ook een vorm van mishandeling, geen fysieke weliswaar maar geen hygiene, geen normaal eten....  Die kindjes verdienen toch een beter leven dan dit. De voeding die ze krijgen als ze klein zijn bouwt de basis voor de algehele gezondheid voor later en dat is niet best lees ik zo  triest verhaal, kan me voorstellen dat het je dwars zit.    

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat moet ik doen' in het Babyforum