Temperatuur babykamer

18 antwoorden en 26412265x bekeken

Hartje 30-10 om 06:54

Hoi daar, hoe warm is het op de baby of kinderkamer en hoe kleden jullie de kinderen?
Hier zo'n 7 graden, dikke slaapzak aan vinden ze babys lekker maar m'n peuter heeft steenkoude handen en voeten.. Volgende x nog wat meer aantrekken.. 

reageer

Mamavan1 (Gast) 30-10 om 07:26

Hier is de kleine nog niet geboren maar bij ons is het boven rond de 20 graden.

Mag ik vragen waarom het zo koud is bij jullie? 7 graden vind ik echt extreem koud

jo 30-10 om 07:50

Hier is het denk ik zo'n 18 graden boven.. baby heeft winterslaapzak aan en peuter dekbedje met badstoffen pyjama. 

Anoniem (Gast) 30-10 om 08:23

Geen idee wat de temperatuur is. Geen verwarming aan en de ramen staan op de haken. 

De pubers regelen zelf wat ze dragen, de peuters hebben een pjama aan en een dikke deken. Mocht ik merken dat ze het te koud krijgen krijgen ze een slaapzak aan. 

Voor een baby'tje jonger dan 3 maand had ik de verwarming aan. 18 graden ongeveer. 

Waarom 20 graden en dan zoveel aan om te slapen? Hebben jullie het snel koud? 

7 graden klinkt best erg koud als je kijkt dat het dat buiten ook is.

kruimel 30-10 om 08:51

De kamer van de meiden (3 en 2) is het nu 15graden, vannacht zal het kouder zijn geweest. Beide onder een dekbed met een pyjama en het kiepraam open.
Op de babykamer (baby is er nog niet) is het in de winter ongeveer 10graden. Ik heb een hekel aan verwarming aan op de slaapkamer, en de kindjes dik aangekleed (pyjama, slaapzak, extra dekentje) gaat het prima, al moet ik eerlijk toegeven dan de baby het eerste halfjaar bij mij slaapt in een wiegje en wij een warmere kamer hebben net als de meiden.

In buitenbedjes kunnen kinderen ook tot -10graden (mits goed aangekleed) lekker slapen! Dus ik heb de kamers liever (te) koud dan warm.

Beagle 30-10 om 08:53

Bij ons was het maar 13-15c gister op de kamer (volgens babyphone) Haar kamer koelt erg af. We hebben daar al een extra verwarming opgehangen.
Ze heeft een lange mouwen romper, pyjama, slaapzak met lange mouwen en nog een deken.

Mamavan1 (Gast) 30-10 om 08:58

Oh wauw het verbaasd me dus echt dat het zo koud is bij jullie. Ik sliep een keer bij een vriendin en het was 15 graden, ik ging kapot van de kou. Ik slaap alsnog met een dikke deken om bij 20 graden.

Het is denk ik zoals ieder het gewend is maar ik weet zeker dat de kleine bij ons niet kouder dan 19 graden op de kamer gaat hebben  

kruimel 30-10 om 09:03

Denk dat dat inderdaad gewenning is haha. Mijn vriend was het ook niet gewend om het hele jaar door de raam open te hebben en een koude kamer, na bijna 7 jaar klaagt ie nog af en toe, maar hé we slapen alle 4 heel goed dus slecht zal het niet zijn denk ik 

---- 30-10 om 09:08

Haha Kruimel! Hier is het precies andersom. Mijn partner was het gewend om lekker koud te slapen met een raam open. Maar hij heeft mooi pech, ook toevallig al 7 jaar haha. Nu inmiddels is die de warmte gewend gelukkig 

kruimel 30-10 om 09:25

Hahahaha zo zie je maar, mannen hebben niks te zeggen 

Hartje 30-10 om 09:35

Haha leuk jullie reacties! Maar met veel hogere temperatuur hebben de kinderen bijna net zoveel aan als onze met lage temperatuur? Wennen kindjes zeker aan temperatuur? 
Kruimel ik zou denk m'n kind niet in min 10 laten slapen eigenlijk..
Bij ons is het zo koud omdat we zon oud huis hebben. Om te slapen wel lekker hoor, om uit en in bed te gaan toch wel erg koud haha. 
Bij een newborn zorgen we dat het warmer is, das anders veel te gek! 

kruimel 30-10 om 09:42

Oh ik pas de kleding wel aan aan de temperatuur hoor! Wel/geen romper onder pyjama, pyjama met lange/korte mauwen, überhaupt wel/geen pyjama.. vooral de oudste is een zweeter en slaapt graag in alleen een shirt.

Uiteraard zou ik een newborn ook niet in zijn eentje de hele nacht in een koude kamer leggen, daarom het eerste halfjaar lekker naast me, ook eigen belang hoor want zo hoef ik mn eigen bed niet uit in de kou.
 
Wat dat -10 betreft zijn het wel ‘speciale’ buiten bedjes met speciale slaapzakken maar toch, ik hou ervan.

Hartje 30-10 om 09:44

Ik hou ook van de kou, heerlijk! Idd kleding aanpassen.. Vorig jaar sliep m'n oudste met sokken, aantal lagen shirts over elkaar, slaapzak en dekens die ik dan als ik wakker werd nog even goed ging leggen  Ging prima tot we een weekendje weg waren en daar dachten ah lekker de verwarming op 19 graden. De eerste nacht thuis vond hij niet meer grappig haha! We waren het allemaal niet meer gewend! 

proud_mommy 30-10 om 09:53

Mijn zoontje draagt romper met lange mouwen en dikke pyjama. Erboven dikke slaapzak (4 seizoenen). Slaapkamer rond de 18 graden. Overdag is het raam op kiep en snachts dicht geduwt (alleen niet dicht gedraaid) zo komt er nog frisse lucht binnen.  Ik gebruik geen dekentje. De slaapzak is voldoende, en hij trekt sowieso de deken over zijn hoofd dus dat laat ik nog maar zo. 

Maria 30-10 om 10:33

Buiten slapen wordt aangeraden tot -7. En dan hebben de kindjes wel 2 paar wollen wanten aan, gezichtje ingesmeerd met koude crème, donzen slaapzak, 2 lagen wollen/fleece kleding en een muts op. Dat is niet te vergelijken met binnen slapen. Bij -10 moet je met kindjes jonger dan 1 echt oppassen omdat het de longen kan beschadigen.
Op de baby/kinderkamer bij ons is het denk ik iets van 15 graden in de nacht nu. Hij slaapt in een wollen romper, pyjama en zomerslaapzak. Dan nog een dekentje, maar hij ligt zo te draaien dat hij niet altijd profiteert van de warmte daarvan. 

Hartje 20-11 om 20:09

Ik hb gemerkt dat er ook een verschil is tussen koud en onbehaaglijk. Koud hebben ze 't bij ons nog niet gehad, alleen volgens mij afgelopen nacht wel onbehaaglijk dus nu wat extra kleren aan. 
Je zou de verwarming langzaam zachter kunnen zetten, ze wennen er wel aan dat het kouder is mits goed gekleed natuurlijk! 

An1990 (Gast) 21-11 om 12:40

Het ene kind is het andere niet: de ene heeft meer kledij nodig dan een ander. 

Als je kind s morgens wakker wordt,moet het nekje warm zijn (niet zweten) alsook de voetjes. Indien dit niet het geval is, is het te koud ! 
De handjes mogen wel koud aanvoelen, dat kan geen kwaad want is geen maatstaf omdat ze deze altijd boven de lakens doen. 
Ons meisje is 6 maand, het is 15gr op de kamer. Ze draagt body korte mouw, pyjama met voetjes aan en lange mouw, slaapzak lange mouw en dun deken. Ze voelt s morgens lekker warm aan ????

femkevwater 26-12 om 11:59

Bij ons is de temperatuur rond de 15 graden. Zomers (geregeld met airco) en winters
Kinderen 1,3,7 slapen er heerlijk op en zijn er aan gewend. Zoons 3 en zeven geven zelf aan als ze een extra dekentje willen of dat ik ze zonder deken 's morgens aantref. Beide slapen met een gewone pyjama , geen zomer of winter pyjama. Onze een jarige een rompertje met korte mouwtjes en ook een gewone pyjama.
We hebben altijd de ventilatieroosters open staan en overdag het raam op een kier.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Temperatuur babykamer' in het Babyforum