Middagslaapje tot hoelang?

4 antwoorden en 24131899x bekeken

Iris (Gast) 19-03 om 15:21

Hoi hoi 
Hier een kleine peuter boef van 2 jaar die zo nu en dan haar middagslaapje over gaat slaan.Nu is dit onze eerste en zijn wij een klein beetje onervaren daarom.Wanneer stoppen ze ongeveer met middagslaapje en als ze niet willen slapen wat doen jullie?Ik probeer van alles, vandaag kwam ze enorm moe terug van peuterspeelzaal en had haar buikje lekker vol gegeten en ging moe op bed, ik denk appeltje eitje maar eenmaal beneden had mevrouw hele verhalen met haar knuffels, ik ben 3 keer boven geweest om te zeggen dat ze moest slapen, maar weer beneden lag ze druk te kletsen met de knuffels, ik denk dan gaan we samen slapen maar ook dat werd vooral spelen en draaien etc.Ik zei dan maar weer in je bedje en toen waren het dikke tranen, ik ging naar beneden en ik hoorde haar geeuwen maar vooral heel hard huilen en roepen om mij, voor mijn gevoel 10 minuten laten gaan omdat ik dacht misschien valt ze in slaap maar toen kon ik het niet meer en heb ik haar opgehaald, ze is nu natuurlijk bekaf maar we komen de middag wel weer door.Wat doen jullie in zulke situaties?Halen jullie je kindje op, laten jullie ze lekker kletsen en spelen in bed(achteraf zegt mijn gevoel dat ik haar gewoon even had moeten laten) of laten huilen?(Dat laatste lukt mij niet, ik voel me nu dus ook heel schuldig dat ik dat gedaan heb)Zo langzaam aan zal het slaapje ook wel verdwijnen, ze heeft trouwens savonds geen problemen met in slaap komen als ze smiddags geslapen heeft dus ze is er zo nu en dan nog wel aan toe.

reageer

Falca 19-03 om 20:26

Ik zou haar een volgende keer lekker met haar knuffels laten kletsen. Op haar kamer is het rustig en prikkelarm als ze alleen is, dus ze rust wel uit en als ze echt moe is valt ze vanzelf in slaap.

Pupke 19-03 om 20:51

Wat Falca zegt idd.
Ons dochter (2,5jr) heeft dit ook een poos gedaan en ondanks dat ze niet sliep knapte ze er wel van op. Ze weet dat ze wel mag spelen, zolang ze maar rustig is zodat haar broertje en zusje niet wakker worden. De laatste tijd slaapt ze meestal wel weer gewoon dus wie weet gaat jou dochter ook weer slapen (:

Suuske 19-03 om 20:55

Wat de andere dames zeggen: lekker laten kletsen. Zo kan ze de ochtend/dag verwerken.

Onze dochter van ruim 2,5 slaat 'm soms over, maar ze gaat altijd even naar boven. Ze heeft inmiddels een peuterbed, dus kan ze zelf bepalen of ze gaat slapen of nog even spelen en dat is prima

Iris (Gast) 22-03 om 20:03

Super fijn dat de reacties aansluiten bij mijn idee.Ik laat haar voortaan lekker in haar bedje en als ze huilt dan ga ik er toch maar mooi gewoon heen ;-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Middagslaapje tot hoelang?' in het Babyforum