Peuter gooit alles van tafel, vensterbanken etc

2 antwoorden en 24250827x bekeken

Hilda (Gast) 22-03 om 20:08

Hallo,wij zitten hier even met onze handen in het haar, onze dochter van 2,5 jaar gooit momenteel echt met al onze spulletjes, de planten gaan van de tafel, de bloempotten en decoratie maakt hij uit de vensterbanken, wibdlichtjes(die natuurlijk niet branden) gaan kapot en ik word er helemaal maf van.We proberen alles van negeren, tot stevig armpje pakken, tot straf op de gang maar echt niks werkt, geef je er geen aandacht aan dan gooit ze gewoon door, geef je haar straf dan loopt ze er gewoon weer heen en doet ze het opnieuw.Het vervelende is dat ze het gewoon zomaar doet, als we samen zitten te spelen, of als ze zelf speelt noem maar op.Zijn dit fases en soja herkent iemand dit?Hoe gingen jullie hiermee om?Ik begrijp goed dat ze grenzen opzoeken maar ik wil niet alle spullen wegzetten, ze moet het ook maar leren om eraf te blijven toch?Het is zo zonde want er is al zoveel gesneuveld, zelfs een erf stukje wat helemaal kapot was.

reageer

Hilda (Gast) 22-03 om 20:09

Oeps, zie veel spelfouten maar ben hier niet zo ervaren en krijg ze niet weg, hopelijk lezen jullie er even overheen :-)

Saar (Gast) 22-03 om 20:43

Oef vervelend!

Is ze wel onder de indruk als je straf geeft? Dus huilt ze bijvoorbeeld als je haar op de gang zet? Misschien is je straf niet 'erg' genoeg? Ik zou zelf consequent blijven straffen, bijvoorbeeld als ze naar de vensterbank gaat duidelijk met strenge stem nee of eh eh zeggen. Als ze dan doorgaat gelijk in kinderstoel zetten bijvoorbeeld, of op de trap als ze blijft zitten. Misschien wel 10 min laten zitten ofzo? En als ze weer naar vensterbank gaat gelijk weer, zodat ze iig de koppeling maakt tussen stout gedrag en straf?
Als dit niet werkt zou ik zelf een tik op dr hand geven. Daar zijn de meningen natuurlijk erg over verdeeld en ik zeg ook niet dat je je kind hard moet slaan, maar als een andere straf niet werkt of niet begrepen wordt zie ik geen kwaad in n pedagogische tik (niet tegen t hoofdje!)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Peuter gooit alles van tafel, vensterbanken etc' in het Babyforum