zoon wil niet weg van psz

6 antwoorden en 40245200x bekeken

Anoniem (Gast) 30-03 om 14:14

Dag allemaal

Mijn zoontje van 2,5 gaat nu een aantal maanden naar de peuterspeelzaal in het begin vond hij het erg moeilijk dat ik weg ging, maar naar een paar keer kwam hij uit zich wel een kusje brengen en ging hij naar de juf om te zwaaien. Dat ik nog steeds zo maar de laatste 3 keer als ik hem nu ophaal en hij mij ziet doet hij gauw zijn handjes voor zn ogen en loopt hij gauw ver van mij vandaan..(hij wil niet naar huis) ik ben natuurlijk harstikke blij dat hij het nu zo naar zijn zin heeft, maar ik moet hem half zn klasje uit trekken om hem mee te krijgen. Ik vraag eerst hoe hij het heeft gehad op school en dat we zijn jasje aan gaan doen om naar huis te gaan, dan begint de ellende en zegt hij boos NEE! En gaat hij histirisch op de grond liggen en krijg ik moet moeite zijn jasje aan en dan til ik hem toch maar op maar gild hij alles bij elkaar en dat gaat zo de hele weg naar huis toe..
Hebben meerdere dit gehad? En hoe pakken jullie dit aan? Tips zijn erg welkom..

reageer

Madelene 30-03 om 14:26

Hoi anoniem apart dat je zoontje het zo naar zijn zin heeft dat hij met moeite naar huis wilt ergens Prettig natuurlijk dat hij het zo naar zijn zin heeft maar moeilijk als hij niet meer naar huis wilt. 
Ik heb het met mijn dochtertjes nooit zo meegemaakt
maar ik denk dat je hem mischien moet uitleggen voor hij naar de pz gaat dat je hem weer komt halen dus van te voren even uitleggen hem smorgends al voorbereiden.
en als je hem komt halen proberen hem op andere gedachten te brengen .
Bijvoorbeeld een snoepje mee nemen en zeggen kom mee naar huis dan krijg je een snoepje of iets van speelgoed mee brengen waar hij erg van houdt en daarmee mee krijgen .zeggen dat mama het gezellig gaat maken thuis met hem.
gewoon proberen het idee om naar huis te gaan aantrekkelijk te maken voor hem
niet te veel aandacht besteden aan dat hij niet mee wilt en dat hij moet luisteren dat werkt alleen maar afrechts . Dus hem op andere gedachten brengen
succes
Groetjes madelene

Esra♡♥ 30-03 om 18:19

Je zoontke begrijpt hoogstwaarschijnlijk niet waarom hij mee naar huis moet terwijl hij het zo na zn zin heeft en dat er andere kindjes, die nog niet opgehaald zijn, wel mogen blijven. Probeer eens een keer uit dat hij als laatste opgehaald word..dan ziet hij dat andere kindjes ook naar huis gaan en word het voor hem vanzelfsprekend. Succes. X

Anoniem (Gast) 30-03 om 19:33

Bedankt voor jullie tijd en reactie

ik "koop" hem liever niet om met een snoepje of iets dergelijks, wil liever niet dat dat een gewoonte word.
En ik weet niet of hij het begrijpt, vaak zijn we ook 1 van de laatste die weg gaan en alle ouders komen tegelijk binnen (worden opgehaald door de juffen) en dan komen alle ouders binnen met de jasjes van de kindjes en ziet hij de andere kindjes ook gaan en hun jasjes aandoen. Hopelijk is het een fase maar moet wel zeggen dat ik het op dat moment even lastig vind hoe ik met reageren of erop in moet spelen.

Madelene 31-03 om 08:32

Hoi anoniem 
even over jou opmerking over om kopen .
het is niet een kindje om kopen maar afleiden
door het voorbeeld van dat snoepje of iets anders bedoel ik ook afleiden zodat je het voor het kindje zelf ook makkelijker maakt er mee om te gaan. 
En kinderen lijken klein maar begrijpen meer dan je als ouders denkt het uitleggen wilt vaak al op weg helpen . Door uit te leggen aan zo kleintje dat alle mama's hun kinderen weer komen halen of smorgends uit te leggen dat mama hem straks weer komt halen maak je een kindje ook rustig en bewust wording van dat iets een begin heeft en een einde 
juist door uit leggen geef je het kindje een stukje rust. 
Maar goed ieder zijn mening natuurlijk. 
Ik hoop voor je dat het verbetering brengt .
groetjes madelene

Anoniem (Gast) 31-03 om 09:22

Ik bedoelde het absoluut niet negatief naar jou hoor Madelene
Ik vertel hem voordat ik weg ga dat mama hem straks weer komt ophalen misschien moet ik dat nog wat duidelijker doen inderdaad.
Dankjewel, ik hoop ook dat het verbetering brengt

Madelene 31-03 om 10:33

Hoi anoniem
bedankt voor je uitleg .ik had het ook nog even duidelijk gemaakt dat het ook positief bedoeld was 
maar gelukkig begreep je dat al
Veel ssucces verder en hoop op verbetering voor je

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zoon wil niet weg van psz' in het Babyforum