Eten op vakantie

2 antwoorden en 36012913x bekeken

Chey 04-08 om 11:36

Hey Iedereen,
Ik ben nu 18w3d.
Zijn  net terug van een weekje Griekenland, het was zalig! (buiten de zonneallergie en blijvende jeuk..
)
Nu las ik toevallig dat je geen Fetakaas moogt eten.
Ik wist dit absoluut niet!  Voel mij zo schuldig en ben ENORM ongerust. Aangezien ik niets anders in het hotel lustte, at ik enkel brood, slaatjes + idd... Fetakaas 
Is dit echt zo erg voor de baby?
Nu begin ik me ook zorgen te maken over de slaatjes dat ik heb gegeten. Heb aan de manager van het restaurant gevraagd of ze de sla goed wassen en of dit met goed water werd gedaan en niet met kraantjeswater.
Hij vertelde hierbij dat het water werd gezuiverd met chloor (ook voor de andere gasten).
Moet ik me nu zorgen maken?
HELP! ik word echt ZOT!! Kan het mezelf niet vergeven als ik iets fout heb gedaan.
Ik wilde zo graag gezond eten voor mijn kindje en nu blijkt dat dit het tegenovergestelde was...

xxx

reageer

chantieeeee 26-08 om 21:33

In griekenland word het water gezuiverd met chloor. Dat proef je ook... Als je het puur zou drinken dan natuurlijk. Maar de Griekse vrouwen drinken het wel en baren ook gezonde kindjes dus kan volgens mij niet zoveel kwaad. En je hebt het niet gedronken alleen de sla is er in gewassen. De meeste feta is niet van rauwe melk gemaakt. Tenminste in ons land kun je er gewoon van eten tijdens je zwangerschap. Ik weet niet of dit in Griekenland ook zo is, heb je dit nagevraagd bij het hotel? Maar dit gewoon bij je verloskundige neerleggen. Die kan je vast wel geruststellen

Chelsea 27-08 om 17:57

Zo heb ik tijdens me zwangerschap een keer gestoofde paling gegeten ergens, ja en expres een flinke portie omdat vis zo goed was tijdens me zwangerschap. Achteraf las ik pas dat paling afgeraden werd omdat er kwik en dioxines inzaten. Heb ik me ook zo ontzettend druk om gemaakt. Maar ja. Gelukkig heb ik een gezond kindje gekregen. Alles steriel is ook niet goed he. 

Heb ook in een Japans restaurant stiekem wat sushi gegeten. Dat wordt ook afgeraden omdat het rauwe vis is. Tja, het zag er fris en vers uit, en hoe vaak lees je nou dat een heel restaurant ziek is geworden van een bepaald gerecht?

Ik weet niet zeker hoe het precies zit met feta kaas maar ik weet wel dat buitenlandse kazen waar iets van "fait au cru" ofzo op staat, met rauwe melk wordt gemaakt en het daarom een risico is voor als er iets inzit waar je ziek van wordt. Dus als je niet ziek ben geworden is er niks aan de hand denk ik.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eten op vakantie' in het Babyforum