Slecht drinken 5/6 maanden

8 antwoorden en 26446782x bekeken

Hartje 13-10 om 07:06

Hoi dames, 
Is er iemand van jullie die dit herkent en tips heeft? M'n kinderen willen slecht drinken tegenwoordig! Heel wisselend eigenlijk, ze kunnen veel op maar drinken meestal maar zo'n 100-150ml. Ik bied ze op deze momenten aan: 7-11-15-19-22. Na een nacht slapen verwacht ik enorme trek, maar de een drinkt 20 ml de ander 100. En zo eigenlijk de dag door, die fles komt nooit eens leeg (terwijl ze een tijdje flessen van 210+7 leegdronken!)
Heel soms gaat de papfles er goed in, soms dan wel een fles van 260 ml! Ik kan er niet achter komen waarom wel of niet.. Ik bied ze ook fruit aan, daar nemen ze vaak 6/7 happen goed van. Maar ook niet zo enthousiast dat ik bijv meer op vast voedsel over kan gaan..
Ik baal ervan, zie het liefst dat ze lekker drinken. Toch zitten ze wel lekker in hun vel, slapen en spelen enzo. Das dan weer een gerustelling! 
Hebben jullie tips voor me? Groetjes! 

reageer

floydi 13-10 om 08:28

Hi hartje klinkt alsof de kids happy en healthy zijn. Dat js natuurlijk het belangrijkste maar ik weet dat eten iets is waar je je als mama ontzettend zorgen over kunt maken. Mijn dochter is nu 9 maanden en heel herkenbaar. Volgens mij gaan kinderen rond de leeftijd van jouw kindjes minder hard groeien dan in het begin. De groeicurve buigt wat af en gaat niet meer stijl omhoog. Zolang ze (volgens hun eigen curve) aankomen en goede plas luiers hebben doe je het hardstikke prima 

Hartje 15-10 om 08:32

Hoi Floydi dank voor je berichtje! Of ze aankomen weet ik niet, al even niet meer gewogen. Maar ondanks dat ze blije babys zijn baal ik er wel van.. Vind het jammer dat ik geen inspiratie meer heb om ze weer in een ritme te krijgen bijv dat ze weer lekker gaan drinken. Overigens gisteravond de papfles weer lekker opgedronken, 240 ml. Yeah! Maar vanmorgen dan maar 120 en 80.. Achja, zoals alles vast een fase maar deze mama is er niet van gecharmeerd!
Heb jij nog iets met vaste tijden gedaan met drinken en slapen? Of andere mama's die dit lezen, hoe hebben of hadden jullie 't rond 5 a 6 maanden? 

floydi 15-10 om 20:49

Hi hartje je probeert met man en macht ritme aan te brengen en dan gooien ze het weer om zo gaat dat elke zoveel weken  balen idd maar komt weet goed. Ik deed heel lang op verzoek voeden en dan kwam er vanzelf wel een ritme in. Probeer de behoefte aan te houden van de kleine maar sowieso goed bezig dame! Je bent mama van een tweeling en dat lijkt me vrij pittig! Komt allemaal goed

Beagle 16-10 om 06:10

Hartje, vervelend als ze niet goed drinken! Misschien keertje gaan wegen als je in gelegenheid bent, dan kan je meteen zien of ze goed groeien. 
Denk dat als ze echt honger hebben het ook wel aangeven. Ben je al aan het oefenen met haojes? Misschien dat ze daardoor minder drinken. 
Mijn dochter was rond die periode ook heel erg afgeleid met drinken, alles wat ze hoorde dan stopte ze meteen met drinken.
Rond de 5-6mnd gingen wij geloof ik van 5x160 naar 4x200 (wel borstvoeding). Maar als ik er bijv 160 ipv 200 indeed, vond ze dat ook prima. Maar meer als 200 dronk ze niet op.

Hartje 16-10 om 07:22

Hoi beagle ik heb gisteravond even een weegschaal geregeld. Maar wil ook even de ha naar de oren laten kijken, ze zijn snachts ook onrustig.. 

Lizzie 16-10 om 07:25

Hartje, als je ze het regelmatig aanbiedt en ze zijn alert en vrolijk is er niets aan de hand hoor. En bij twijfel even het consultatiebureau vragen?

Hartje 16-10 om 07:30

Klopt lizzie daarom heb ik 't een week aangekeken al maar als ik naar de nachten kijk.. Gisteravond een papfles van 200 om 19u, heel blij mee. Om 22.30 hoefden ze eigenlijk niks, 40 ml elk en dan vanmorgen lekkere trek maar toch maar 110 ml drinken. Das toch erg weinig vind ik met 12u tussen de voeding.. Ik zal 't vandaag horen! 

Beagle 16-10 om 07:48

Hartje, dat is inderdaad niet veel tussen de voedingen. misschien hebben ze de avond/nacht voeding niet meer nodig? Je zou eens kunnen proberen die weg te laten?
En als ze het allebei doen, dan zal er waarschijnlijk ook niet echt iets aan de hand zijn. En als ze lekker vrolijk zijn! Al snap ik wel goed dat je je zorgen maakt hoor!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Slecht drinken 5/6 maanden' in het Babyforum