Kleine porties eten/drinken en 's avonds en 's nachts de schade inhalen
Ilse (Gast) 02-01 om 21:42
Hallo allemaal, Ongeveer 7,5 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter. Ze heeft tot ongeveer 5,5 maanden borstvoeding gehad. Ze is altijd al een kleine drinker geweest en wilde in eerste instantie de fles niet, maar met behulp van een prelogopedist drinkt ze nu wel uit de fles. Ze drinkt echter tussen de 100 a 150 ml per keer, waarbij ze nog regelmatig 5 a 6 flessen drinkt. Ze krijgt sinds ze 5 maanden is bijvoeding. Ze krijgt in de ochtend pap (100 ml flesvoeding met fijne granenpap), als tussendoortje ongeveer 100 a 150 gram fruit, rond 12 uur 2/3 boterham met water en wat later een fles, rond 17.30 uur 100 a 150 gram avondmaaltijd met yoghurt na en voor het slapen (rond 19/19.30 uur) een fles. Ze heeft altijd al heel duidelijk aangegeven wanneer ze genoeg heeft gehad, slaat de fles/lepel dan weg en draait haar hoofd weg. Na 2 uur slapen ’s avonds wordt ze echter wakker en wil ze weer een fles die ze beter drinkt dan overdag. Soms gebeurt dit nog een keer of geven we een laatste fles voordat wij gaan slapen in de hoop dat ze ’s nachts niet komt wat nooit voor komt. Ze krijgt rijstebloem in de ‘laatste’ fles. Bij de maaltijden krijgt ze water (dit zorgt er overigens niet voor dat ze minder uit de fles drinkt).
De keren dat we door hebben kunnen slapen is op 1 hand te tellen en breekt nu aardig op, vooral nu de r in de maand zit en onze kids (we hebben nog een meisje van 5 jaar) regelmatig verkouden en/of ziek zijn en ’s nachts komen spoken.
Mijn vraag is: herkennen jullie dit drink/eetgedrag (Kleine porties eten/drinken)? Ik lees nl vooral dat kindjes van die leeftijd al lang met minder flessen toe kunnen en meer eten/drinken per keer, waarbij ook de laatste fles om 19.30 a 20 uur en daarna doorslapen. Onze oudste deed dit ook, sliep vanaf 6 weken al door. Die kreeg vrijwel meteen volledige flesvoeding omdat de borstvoeding destijds niet op gang kwam. Ik weet dat het er aan de ene kant misschien gewoon bij hoort maar een keer doorslapen ’s nachts is ook erg fijn ;-). Graag lees ik jullie reacties.
Anoniem (Gast) 02-01 om 22:12
Elk kind is anders, ga mee in haar behoefte. Ik vind het niet zo weinig.
Ik zou hij zeker niet wakker maken voor een fles als jullie naar bed gaan.
Over de nacht doorslapen. Tsja sorry maar daar mag je echt niet over zeuren. Ik snap dat het lastig is, maar ze is nog zo jong. Zolang ze geen uren wakker is gewoon in mee gaan. Doorslapen hoeft nog helemaal niet en is een luxe. Mijn oudste 2 waren 5 en 4 jaar toen ze gingen doorslapen nummer 3 was ruim 2 en de jongste is 2 geweest en heeft misschien 8 nachten door geslapen.
Geef je kind waar ze om vraagt.
Lily90 03-01 om 08:47
Mijn dochter is 7 maand en heeft nog nooit doorgeslapen. Zij heeft ook een tijdje 's nachts ingehaald wat ze overdag te weinig dronk (toen ik terug begon te werken en ze overdag geen borstvoeding meer kreeg). Om de 2u had ze honger 's nachts, het heeft helaas wel even geduurd voor ze terug haar "normale" 4u tussen liet. Nu sinds vorige week begint ze de tijd tussen de voedingen 's nachts soms langer te rekken, wie weet slaapt ze binnenkort wel eens door :-)
Ilse (Gast) 03-01 om 20:22
Heel fijn om te lezen dat het herkenbaar is. Vanuit mijn omgeving en cb wordt er gehamerd op grenzen stellen omdat ze geen honger zou (kunnen) hebben maar ik merk dat dit wel degelijk het geval is. Water geven 's nachts werkt in ieder geval niet en haar laten mopperen resulteert in overstuur huilen, dus dan zijn we nog verder van huis buiten dat het gewoon sneu is. Ze geeft idd zelf aan wat ze nodig heeft.
Lily90 04-01 om 07:58
Als ze honger heeft, zou ik het gewoon geven. Ze blijven dit heus niet doen tot ze volwassen zijn :-D cb heeft makkelijk praten, zij zitten 's nachts niet met een hongerige, huilende baby.
Ilse (Gast) 04-01 om 08:19
Nee precies! Ik ga er op vertrouwen dat het vanzelf goed komt. En inderdaad: als ze volwassen zijn dan zal het vast anders zijn haha . Dankjewel voor je reacties
Anoniem (Gast) 07-01 om 08:15
Het CB is verplicht om hun richtlijnen en veiligheid regels te volgen. Dit houdt in dat het voor mensen niet te doen is, wij zijn geen robots.
Volg gewoon je kind. Als ze ouder is kan je er mee aan de slag. Mocht het dan nog zo zijn.