Niet willen drinken

11 antwoorden en 25024762x bekeken

judithv 22-01 om 14:23

Goedemiddag allemaal, 
Ik zit al een hele tijd met een probleem en wie weet dat iemand het hier herkent en misschien nog tips voor ons heeft. 

Onze Tygo is van 15 augustus 2018. Nu dus 5 maanden oud. Al vanaf het begin is hij niet goed in zijn doen geweest. Toen hij net geboren was, was hij veel te stil en te rustig. Drinken moesten we hem geven met een cupje en pas na 1 week liet hij zijn eerste huiltje horen. 
Uiteindelijk hebben we hem wel aan de borstvoeding gekregen maar huilde hij hele dagen en nachten en groeide niet goed. We zijn heel veel bij dokters en kinderartsen geweest en uiteindelijk overgegaan naar de neocate (ivm evt koemelk allergie) en daar knapte hij eindelijk van op. 
Helaas loste het drinkprobleem hiermee niet op. Tygo wil eigenlijk gewoon niet drinken . Hij wil vaak niet eens beginnen. en andere keren stopt hij na bv 50 ml gedronken te hebben.  Omdat de provocatie test van de koemelk maar een kleine reactie liet zien op de koemelk en omdat er gedacht werd dat hij de neocate niet lekker vond, zijn we weer overgegaan naar de normale kunstvoeding. Helaas heeft dit ook geen resultaat gegeven voor het slechte drinken. We hebben alles al geprobeerd.. afleiding, juist een rustige kamer. neerleggen. op alle mogelijke manieren vasthouden. allerlei flesjes en spenen. maar hij weigert alles. Doordat hij zo weinig drinkt komt hij ook echt te weinig aan. Zijn lijntje buigt constant af en elke keer als ik een baby van zijn leeftijd zie, schrik ik door het grote verschil. 
Dit in combinatie met de hele slechte nachten (hij wil niet slapen en huilt dan regelmatig gewoon tot 3 a 4 uur snachts door, dus niet wakker worden, maar gewoon constant wakker en niet slapen) maakt dat ik er ondertussen helemaal doorheen zit. Elk flesje is een gevecht met mijn eigen kind. Ik zou zo graag genieten maar de dagen zijn gevuld met voedingsmomenten die niet van harte gaan. Ook de vaste voedingen gaan niet vanzelf. Ook daarvan neemt hij een paar kleine hapjes en dan is hij er wel weer klaar mee. 

De kinderarts weet het ook niet meer. We zijn bij de fysio geweest voor zijn nekje, maar dat gaf geen resultaat. Verder krijgen we nog een afspraak met een logopedist om naar het probleem te kijken. 

Is er misschien iemand met de gouden tip ? 

reageer

Mamu (Gast) 22-01 om 15:34

Wat moet jij het pittig hebben! Dit is niet wat je verwacht van je eigen kleine baby...
Wij hebben een goede ervaring met de osteopaat. 
Slechte drinkers heb ik niet, maar misschien helpt het om een beetje diksap door de melk te doen? 

judithv 22-01 om 16:32

Het is inderdaad heel erg zwaar. Wat bedoel je precies met diksap?  

Anoniem (Gast) 22-01 om 16:54

Zo dame dat klinkt ontzettend k*t. Je zal je vast enorm zorgen maken om de kleine en oververmoeid zijn. Onze dochter had verborgen reflux. zij huilde ook snachts uren lang en dronk alleen kleine beetjes omdat (bij reflux) het daarna omhoog komt en zuur meeneemt uit de maag . Hier ook twijfels over km allergie wn dat had ze uiteindelijk niet. Nexium was hier de verlossing misschien heb je er iets aan meid 

floydi 22-01 om 16:58

Ik was anoniem

Anoniem (Gast) 22-01 om 17:11

Ik kan je alleen maar succes wensen en hopen dat het allemaal snel goed komt! Mijn zoon wou en wil nog niet drinken 9 maanden ondertussen.. ik gaf het altijd als hij sliep dan dronk hij het op de automatische piloot. Nu dtinkt hij nogsteeds 6/7 flessen gewoon omdat ik vind dat hij dan maar beetjes moet drinken. Het consultatiebureU vind dit niet echt heel erg goed omdat hij nu eigenlijk maar drie flessen zou krijgen maar goed ik bepaal het zelf wel dus vandAr de tip slapend melk geven

judithv 22-01 om 18:59

Verborgen reflux hebben we inderdaad ook aan gedacht. Vooral in de periode dat hij continu huilde. Hebben daarvoor ook nexium gehad maar dat hielp niet en ondertussen is hij verder wel heel vrolijk en huilt hij overdag weinig buiten het fles geven om. Dat zou met verborgen reflux meer zijn denk ik.

Slapend geven werkt inderdaad vaak beter maar hij wordt dan wel snel wakker en helaas slaapt hij geen 6 slaapjes op een dag. Te weinig om alle flessen in te geven helaas. 

judithv 22-01 om 19:01

Is er bij jouw zoon nooit wat uitgekomen waardoor hij niet wil drinken?
En hoe doet hij het met vaste voeding? 

Mamu (Gast) 23-01 om 19:17

Met diksap bedoelde ik roosvicee of ander fruitsap voor kleintjes. 
Hoop zo dat je een oplossing gaat vinden, echt een strijd lijkt me...

judithv 25-01 om 13:00

mag dat dan al? Tygo is nog maar net 5 maanden. Wij hopen ook op een oplossing inderdaad. Aankomende donderdag komt in ieder geval de logopediste meekijken. 

Mamu (Gast) 26-01 om 10:33

Je kindje mag met vier maanden al fruit hapjes. Dit is puur fruitsap, dus mij lijkt dat het prima is! En ik denk dat je vooral blij zal zijn als hij gaat drinken... 

An (Gast) 14-02 om 13:09

Oaaah ik herken me zo in dit verhaal! 
Ons meisje zit momenteel zelfs al aan de sonde anders komt ze te weinig aan. Ze hoeft de fles maar te zien en dan is er al paniek. De voedingsmomenten vragen zoveel energie, je zou zo graag willen dat dit een lekker rustig monentje samen zijn is. We zijn bezig met logopedie ook maar merk hier geen verschil......  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Niet willen drinken' in het Babyforum