Te weinig Drinken baby 11 weken

2 antwoorden en 18418864x bekeken

HelenaV 19-08 om 07:45

Onze baby van bijna 11 weken is slecht beginnen drinken zo een 2 weken geleden bij de hitte. Hiervoor drink hij zo’n 800 ml per dag. Nu moeten we content zijn als hij aan 600 zit. Hij krijgt 6a7 voedingen per dag maar drinkt te weinig per voeding. Maximum is 140. Ik maak altijd een fles van 150 en 5 schepjes klaar. We hebben ook al andere voeding geprobeerd en dit gaat een klein beetje beter. Hij heeft reflux en krijgt hiervoor medicijntjes. Zijn gewicht is amper gestegen de voorbije 2 weken. Wel voldoende plasluiers. Iemand tips? 

reageer

Nienke 19-08 om 08:11

Mijn zoontje was ook een hele slechte drinker. Dronk soms maar 100ml per voeding terwijl hij al 180 dronk. Hij is altijd lang en dun geweest maar qua gewicht heb ik me persoonlijk nooit zorgen gemaakt. Klinkt misschien heel stom maar mijn gedachten was vaak “hij krijgt vanzelf we honger en dan komt het wel goed”. Klinkt heel bot maar je kunt het er toch niet in dwingen. Als je baby goed plast en poept zou ik me niet al te veel zorgen maken. 
Ik ben bij mijn zoontje al heel vroeg begonnen met oefenhapjes. Al iets voor de 4 maanden. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn en het consultatiebureau was ook niet heel blij met me, maar ik had het gevoel dat mijn kind dit nodig had. Hij deed die hapjes van het begin super goed en is nu een lange slanke energieke jongen van 1,5!
Mijn tip is dan ook vooral, maak je alsjeblieft niet te druk en doe wat goed voelt. Dwingen kan toch niet en krijg je ook echt geen gelukkigere baby van! Zodra hij begint af te vallen is het natuurlijk een ander verhaal en dan kan je altijd een arts raadplegen. 

HelenaV 19-08 om 08:43

Dankjewel Nienke, ik mag me inderdaad niet zo druk maken in het gewicht. Hij is tevreden dus dan zal alles wel OK zijn. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te weinig Drinken baby 11 weken' in het Babyforum