Soja melk voor babies problemen met oestrogeen?

1 antwoord en 44366289x bekeken

Bezorgde pappa (Gast) 17-08 om 10:19

Hallo allemaal,
Omdat ons zoontje wat problemen had met slijmvorming heeft hij vanaf zijn 1e jaar tot nu, zijn 2e jaar, soja melk gekregen bij zijn ontbijt, voor zijn middagdutje en voordat hij savonds naar bed gaat. Drie keer per dag, ongeveer een halve liter per dag.
Nu horen we ineens dat er bij inname van veel soja producten een verhoogde kans is op kanker, schildklierafwijking en een verhoogd oestrogeen gehalte veroorzaakt. Als ik hier online over ga lezen wordt dit bevestigd.
Is er iemand die weet hoe ernstig het is voor een jongetje die vanaf zijn 1e tot 2e jaar een halve liter sojamelk per dag inneemt?

reageer

Iza 17-08 om 16:57

Ik kan je niet vertellen hoe ernstig het is maar grote hoeveelheden van soja producten verhoogd inderdaad de kans op verschillende afwijkingen en kan kanker veroorzaken. Veel natuurlijker voor je kleintje is dan ook om over te gaan op bijv paardenmelk wat qua samenstelling heel erg lijkt op moedermelk. Er zijn verschillende paardenfokkers waar je dit gewoon kunt kopen. Ook amandelmelk, havermelk of geitenmelk is een optie. Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Soja melk voor babies problemen met oestrogeen?' in het Babyforum