Baby weigert fles

11 antwoorden en 44234638x bekeken

Eva (Gast) 12-09 om 11:16

Hallo allemaal!

Onze zoon van 14 weken oud wil absoluut geen fles! Ik geef dus borstvoeding... Hij heeft het een tijdje wel gedaan. En heel soms pakt ie de fles wel, maar dat doet ie dan alleen als ie aan de borst zit en ik dan ineens de fles in zn mondje stop. Wij zijn nu al 9 weken bezig met 'oefenen' zodat ie de fles wel gaat pakken. We hebben al diverse flessen/spenen geprobeerd. Difrax, Avent (gewone en natural), Tommie Tippie, Bibi en Dr. Brown. Allemaal n week geprobeerd. De Avent natural en Tommie Tippie pakt ie soms wel soms niet, de andere helemaal niet.

Heeft iemand misschien tips voor mij? Hij duwt de fles gewoon uit zn mond met zn tong, soms wordt ie echt boos.

reageer

Iza 12-09 om 16:57

Sommige kinderen willen niet de fles van hun moeder omdat ze dan hun geur ruiken en dus borstvoeding willen. Het zou kunnen helpen om je partner de fles te laten geven, misschien werkt dit wel.... Succes

Eva (Gast) 12-09 om 17:02

Bedankt voor je reactie! Helaas hebben we dat al meerdere malen geprobeerd. Had hem afgelopen weekend naar m'n moeder gebracht, ze heeft 2 uur met hem gezeten toen ze mij belde, toen ik daar op de bank zat, klaar om te voeden, pakte hij de fles ineens wel bij m'n moeder! Dat was ook meteen de laatste keer helaas...

kruimel 12-09 om 18:12

Misschien werkt de Medela fles met Calma speen?
Speen is zo ontwikkeld dat het hetzelfde werkt als drinken aan de borst.. Weet niet of het iets is! Succes!
x

Eva (Gast) 13-09 om 17:16

Heb nu de breastflow fles besteld. Ze zeggen dat ze dan dezelfde drinktechniek moeten gebruiken als aan de borst. Dus ben benieuwd!
Mijn moeder heeft gisteren 3 uur met m 'gevochten' voordat ie eindelijk de fles pakte. Zou hij nu al streken hebben op deze leeftijd?

In ieder geval heel erg bedankt voor jullie reacties!

mama-ok 15-09 om 09:00

Ik heb een zoon van bijna 4,5 maanden. Met hem hebben we de zelfde problemen. Hij heeft een tijd uit de fles gedrinken maar de laatste tijd niet meer. HIj drinkt echt de hoog nodige uit de fles ook de afgeklofde melk als ik er niet ben verder wacht hij lekker op mama om de schade in te halen. Ik ga binnen kort met bijvoeding beginnen, vind zelf ook vroeg maar kan niet anders moet straks fultime aan de slag. 

Met een kupje drinkt hij overigens wel redelijk misschien een idee voor jou kleine. Ik heb ook alle mogelijke flessen en spenen gebruikt maar volgens mij ligt het echt niet daar aan.

Eva (Gast) 25-09 om 12:09

Bedankt voor de tips!
Heb t helaas op de 'ouderwetse' manier moeten doen, voeding overlaten slaan en gewacht tot ie echte honger had. En wat denk je? Hij drinkt nu alle voedingen uit de fles! Durf m nu alleen niet meer aan de borst te doen ????

N. Coppola 25-09 om 14:10

Hallo Eva,

Een vriendin van mij had de zelfde probleem! ze heeft alle merken geprobeert en de enigste dat lukte was de goodkoopste dat je in grote warenhuizen vindt, zij heeft er zelf 1 gekocht bij de zeeman van Winie de Pooh (ze had die daar toevallig gevonden) meestal vindt je dezelfde in grote warenhuizen.
En raar genoeg ging dat wel, zij heeft borstvoeding gegeven tot haar dochter 8 maanden was, en ze is er helaas heel laat begonnen aan de fles (net een paar dagen voor haar dochter naar de kinderkribbe moest) gelukkig werkte ze maar halve dag want haar dochter wou absoluut niet uit fles drinken na 2 weken had ze dus de perfecte zuigfles gevonden!

Ik hoop dat dit zal lukken voor jou veel succes nog

Groetjes

RJ 29-09 om 14:17

Ze heeft vandaag uit de fles gedronken! Dochter naar haar tante gebracht, ze is een halfuurtje verdrietig geweest, maar daarna heeft ze het toch geprobeerd. Het koste wat moeite, ze heeft moeite met het pakken van de speen, het was dus echt geen onwil, maar nu heeft ze het door. Tweede flesje ging er zo in. derde flesje word zo nog gegeven. Wat een opluchting. Het is gelukt met de difrax, dr. Brown duwde ze eruit met haar tong want die speen is heel soepel en lang. Avent is te stug en de medela calma was helemaal een ramp. Dus een tip voor ouders die hier ook mee te maken krijgen, breng je kind bij iemand anders in een andere omgeving! Het ging heel erg tegen mijn gevoel in om het zo te moeten doen, maar het heeft wel gewerkt!

Gast (Gast) 03-03 om 21:54

Deze strijd is heel herkenbaar.
Onze dochter kreeg dagelijks voeding uit de borst, en 2-3x per week afgolfde melk uit een flesje. We zijn vanaf week 2 met het flesje gestart en dit ging gelijk goed! Super dachten we, dat heeft ze voor elkaar. We bleven het wisselend 2 a 3 keer per week geven, als het zo uitkwam met bezoek of uitstapjes. Ze heeft ook in deze maanden regelmatig een dag bij de oppas doorgebracht en daar uit de fles gedronken.
Tot, toen ze ongeveer 3 maanden was, het ineens niet meer lukte. Alsof ze niet meer wist hoe die speen werkte. Bij navraag bij het consultatiebureau bleek dat haar 'zuigreflex' wegviel wat normaal is bij alle kindjes en ze hierdoor terug viel op haar vaardigheid. Voor ons meisje was het aantal keer per week oefenen blijkbaar niet voldoende om die vaardigheid op te bouwen.
Gevoelens van frustratie en onmacht, want als ik had geweten dat dit kon gebeuren had ik dagelijks wel een aantal keer standaard het flesje gegeven!
En nu? Ik las veel tegenstrijdige berichten op internet over flesweigeraars. Ook vond ik het lastig om te dealen met reacties van familie en vrienden (want 'je bent een slappe hap moeder, die haar kind verwend. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?'). Ik heb gebeld met het consultatiebureau en lactatiekundige- het advies van hun was '1x per dag ontspannen blijven oefenen door de partner met het flesje'. Dit voelde beter dan haar 'uit te hongeren tot ze het zou pakken', wat volgens hun mening ook niet werkte.
Wat volgden waren 5 weken met dagelijks oefenen. Het was lastig om dit ontspannen te houden, want ons dochtertje raakte snel moe en gefrustreerd van deze fles die haar 'opgedrongen' werd en waarvan ze niet leek te weten hoe ze hier iets uit moest krijgen. De momentjes dat ze kon oefenen (dat ze uitgerust, speels en ontspannen was) waren klein. Tegelijkertijd nam bij mij ook de spanning toe, want binnenkort moest ik weer gaan werken en was ik hele dagen van huis. Ik besloot om mijn werk te bellen en ze mee te nemen in mijn gestoei hiermee, zodat ik mezelf wat gerust kon stellen. Mijn werk was bereid me de ruimte te geven om halverwege de dag naar huis te gaan om mijn dochter te voeden- gelukkig weer een zorg minder.
We bleven consequent, dagelijks volhouden met dezelfde fles (Dr. Brown, wel gaven wij inmiddels een andere fase speen (fase 2)- met een iets groter gaatje, passend bij haar leeftijd). Soms waren we wel een uur bezig, waarbij onze dochter vermoeid en gefrustreerd uiteindelijk 20 cc binnen had (dit was voor ons al een hele overwinning). Het ging met vallen en opstaan, had ze gisteren 10 cc gedronken, ging het vandaag weer helemaal voor geen meter. Naast oefenen met flesvoeding, begonnen we met 3,5 maand ook met oefenen met pap met rijstebloem met de lepel(met het idee dat ze toch iets binnen zou krijgen, als ze de fles niet pakte).
Ze is nu 4 maanden en de afgelopen 3 dagen lukt het steeds beter! Alsof ze eindelijk weer onder de knie heeft hoe het ook al weer werkt! We merken dat het daarmee ook niet meer uitmaakt wie de fles geeft, of wanneer dit op de dag plaats vindt.
Voor alle ouders die hier ook mee stoeien; gun je kindje de tijd om hier dagelijks mee te oefenen en zet als ouders ook door ondanks de frustratie. Geef je kindje de tijd om deze 'nieuwe' vaardigheid eigen te maken!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby weigert fles' in het Babyforum