geen groente hapje

6 antwoorden en 43113397x bekeken

anita 11-03 om 07:26

Hoi allemaal,

Ons zoontje van bijna 6 maanden eet sinds dat hij vier maanden was fruithap. We merken dat hij meer trek krijgt maar als we een groentepotje geven dan spuugt hij alles eruit na twee happen. Dit is ook het geval met vers fruit. Hij krijgt verder 4 flessen van 210cc en slaapt van 19.30 tot 7.00/7.30 dus dat is prima maar hij komt overdag steeds eerder voor zijn flessen en is minder tevreden.

Heeft er iemand tips?

reageer

Anoniem (Gast) 11-03 om 09:50

Hoi Anita,

Mijn zoontje deed dat ook ik bleef toch elke dag wat hapjes gegeven en het ging steeds beter. Ik begon zelf met worteltjes lekker wat zoeter zoals broccoli trok meneer hele gekke gezichten en ging het er zoweer uit hihi..
heel veel succes en hopelijk krijg je veel tips!

Iza 11-03 om 10:10

Inderdaad aan blijven bieden en misschien proberen van de potjes af te gaan zodat hij meer wendt aan verschillende smaken. Wij hebben de avent babycook en die is echt ideaal om zelf hapjes mee te maken. Je gooit er fruit of groente geschild en in stukjes in, de babycook stoomt en blendert het. En inderdaad starten met zoete groentes zoals wortel, pastinaak, zoete aardappel en bijv bruine boontjes met een appeltje erdoorheen. Succes!

anita 16-03 om 08:32

Dank jullie wel voor de tips. We geven hem nu elke avond een paar hapjes om te proeven zodat hij niet alles er uit spuugt. En hij krijgt tussen de middag een broodje wat hij heerlijk vind. Hij lijkt het hele fijn gepureerde minder fijn te vinden dus potjes voor 8 mnd gehaald.

Iza 16-03 om 10:42

Sommige kinderen vinden het ook veel fijner om zelf te eten, zoals bijv een stuk gestoomde broccoli in het handje of een stukje gestoomde wortel. Wie weet

MrsDeVos 05-03 om 14:09

Pompoen is ook zoet en lekker.
Of eerst es beginnen met aardappel tussen het fruit. Aardappel en appel of aardappel en peer.
Je kan ook groenten met zoete aardappel geven...

Natuurlijk is dit het nadeel van eerst  starten met fruitpap. 
Wij zijn eerst gestart met groenten. Fruit krijgt ze pas binnen enkele weken. Ze eet alles wat ik geef. Wortel, courgette, broccoli, pompoen, witlof, .... alles met aardappel erbij.

miss butterfly (Gast) 29-03 om 15:39

een combi die hier populair was, was wortel met appelsien. Verder idd zoete aardappel ook ja. Blijven proberen dus. Spinazie heb ik nooit verkocht gekregen als ze klein was nu redelijk. Linzen eet ze ontzettend graag en pompoen ook maar ff checken van wanneer dat kan. Mijn dochter is al een peuter intussen... Dus ik ken dat schema niet meer zo goed. Fruit lukt ook goed maar ze is heel selectief aardbeien bv lust ze niet zo graag kersen ook niet. Ellas kitchen maakt wel hapjes met veel groenten voor vrij jonge kids zo fijn krijg je puree moeilijk zelf ( fin ik toch ni) wie weet slaat dat aan? toi toi toi

Je kunt reageren op dit onderwerp 'geen groente hapje' in het Babyforum