borst met fles combineren

2 antwoorden en 42427602x bekeken

chaimae 09-08 om 09:57

Hoi hoi allemaal.
Momenteel ben ik 32 weken en 3 dagen zwanger.
Ik zit eraan te denken om de borst straks aan de kleine te geven. Ik heb al een dochter van 5 jaar. 5 jaar geleden ging er het 1 en ander mis met de borstvoeding. Ze wilde niet stoppen met drinken ik had ontzettend pijn en uiteindelijk kwam er bloed bij de melk eruit. Geen goed idee dus om verder te gaan. Ik was toen 18. Nu bijna 24 kan het ook zo zijn dat mijn lichaam er nog niet klaar voor was? In ieder geval wil ik het nu gaan proberen maar gelijk al in het begin van de geboorte in combinatie met af en toe een flesje melk. Hebben sommigen van jullie hier ervaring mee ?

reageer

Anoniem (Gast) 09-08 om 23:29

Ik heb er geen ervaring mee, wel met BV, niet met de combinatie BV en FV.
Mijn advies: zoek een goede lactatiekundige! Je kan haar deze vraag voorleggen, maar je kunt haar ook inschakelen tijdens het kraambed als de BV niet verloopt zoals je zou willen. Soms hebben kraambureaus ook een lactatiekundige in dienst. Soms wordt een consult ook vergoed door de zorgverzekering. 
Succes!

Edith 03-09 om 13:55

Geen borstvoedingsperiode is hetzelfde, dus het kan nu heel anders lopen dan bij je eerste kindje. Dat gezegd hebbende: een nadeel van vroeg beginnen met flesvoeding erbij, is dat je borstvoeding dan waarschijnlijk lastiger op gang komt en ook makkelijk weer af kan nemen. Het duurt wel even voordat je melkproductie stabiel is.
De kraamweek en de periode daarna zijn daarbij heel belangrijk: als je in die eerste weken je kindje heel vaak aan kunt leggen, komt de melkproductie goed op gang en heb je ook veel minder kans dat die na een aantal weken of maanden af gaat nemen. Als je dan al flesvoeding bij geeft, heeft het baby'tje niet zoveel honger en zal het minder vaak aan de borst willen drinken. Ook kan dit verwarring tussen jouw tepel en de flessenspeen opleveren, omdat die twee een heel verschillende drinktechniek vergen.
Juist (te) weinig melk kan leiden tot ongeduldig gedrag bij het baby'tje en daardoor tot voedingen die niet zo fijn verlopen. Dus het loont zeker de moeite om je vanaf dag één (zelfs vanaf het eerste uur) te richten op het goed op gang komen van de borstvoeding, eventueel met hulp van een lactatiekundige. Dan blijkt dat flesje waarschijnlijk helemaal niet nodig te zijn om fijn te kunnen (blijven) voeden - en anders kun je later altijd nog zien of je alsnog deels flesvoeding gaat geven. Je hoeft dit niet per se al voor de geboorte beslist te hebben.
Succes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'borst met fles combineren' in het Babyforum