baby drinkt alleen met afleiding

3 antwoorden en 41574718x bekeken

desperatemom (Gast) 04-11 om 07:44

Hallo iedereen,

Wij zitten met een probleempje met ons zoontje van 6 maanden.
Hij wil alleen uit zn fles drinken als hij wordt afgeleid met een speeltje oid. En dan nog verliest hij soms zn concentratie en gaat dan helemaal druk om zich heen kijken.
De avondfles en nachtfles klokt ie zo naar binnen omdat hij dan half slaapt en dus zn ogen dicht heeft en niet afgeleid wordt.
Herkent iemand zich in dit? En kan mij vertellen dat dit gewoon een fase is..
Het is nu al een maand aan de gang en we hebben al van alles geprobeerd. In het donker voeden, op een schemerig rustig plekje, gewoon op de bank, verschillende flessen en spenen.. We worden een beetje radeloos nu en beginnen erg tegen de voedingen op te kijken :-(

reageer

madelene 04-11 om 20:31

Hoi dit hadden wij ook met mijn oudste dochtertje heel herkenbaar gelijk toen ik het las ze was ook heel snel afgeleid van elk geluidje tijdens het drinken pff vermoeiend maar ja zoals jij beschrijft dat jullie haar moeten afleiden om te laten drinken ja dat hebben sommige kinderen is inderdaad gewoon een fase is het karaktertje denk ik .
Tja dan toch maar afleiden gewoon met een liedje zingen of laat haar wennen aan een bepaald kinder liedje te luisteren terwijl ze moet drinken
Dan wordt het vanzelf een ritueel voor haar zodra ze dat liedje hoort drinken tijd om te drinken.
Weet je mijn dochtertje viel ook altijd zo snel onder het drinken weer in slaap ik gaf bv en tikte dan tegen haar wangetjes om weer verder te drinken maar verder liet ik het altijd maar maakte mij daar niet te veel zorgen om ik wachten tot ze weer wakker werd en voeden dan verder.
Ik gaf ook gewoon bv onder het tv kijken want anders kon ik achter af blijven zitten want ze viel telkens in slaap dus dan had het weinig zin om in een kamertje apart te zitten.
Ik accepteerde dat maar op een gegeven moment en voeden gewoon tijdens het tv kijken met een dekentje op de bank.
Het is een fase gaat vanzelf voorbij
Groetjes madelene

Edith 12-11 om 10:46

Ik opende dit topic om allereerst eens te zien hoe oud de baby in kwestie was ... rond de 5 à 6 maanden is inderdaad een 'beruchte' leeftijd wat dat betreft. Ze zijn dan ook zo enorm geïnteresseerd in alles om zich heen, ze hebben geen tijd om te drinken! Hier dochtertje ook (bij borstvoeding, dus dat maakt blijkbaar ook geen verschil).
Wat jullie doen, is in elk geval goed, en maar blijven herhalen tegen jezelf (dit ga je nog wel vaker nodig hebben ): 'Het is een fase, het is een fase, het is een fase.'. Probeer verder zoveel mogelijk 'monotasking' te zijn met je baby, ook tussen de voedingen door. Eén ding tegelijk, en niet te snel overschakelen van de ene activiteit naar de andere geeft veel meer rust.

AM 20-11 om 19:25

Gewoon juist alle prikkels even uit dus in een rustige ruimte als je de fles geeft ..ik geef bv..mn zoontje is nu 11 maand maar ik inmiddels is die fase wat voorbij. Maar als ik even de rust ervoor nam in een rustige ruimte voeden was t zomaar klaar..het gaat wel weer over.
En..De fles hoeft niet elke voeding leeg..met bv weet je ook niet wat ze steeds drinken..
Opdringen werkt ook afrechts dus als een speeltje helpt prima toch?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'baby drinkt alleen met afleiding' in het Babyforum