Net zwanger en bang!

3 antwoorden en 38856635x bekeken

twistedangel 05-10 om 10:12

Dag allemaal,

Na bijna 1,5 jaar proberen en al de meeste vruchtbaarheid onderzoeken te hebben doorlopen ben ik 2 maanden na de baarmoeder foto spontaan zwanger geworden!!!   Ik kan het nog steeds bijna niet geloven. Ik zit nu op 5 weken en 2 dagen en ben heel erg blij maar de angst voor dat het mis kan gaan, neemt dat gevoel soms helemaal over. Overal waar je leest zie je zoveel over miskramen dat ik er helemaal naar van wordt. Ik ben daar zo bang voor, lig s'nachts in bed wakker om te voelen of mijn borsten nog wel pijn doen en check bij elk toilet bezoekje of er geen bloed zit. Vind het zo jammer dat ik niet volledig kan genieten van dit wonder. Wie herkend dit gevoel en hoe ga je ermee om?

Symptomen bij mij zijn trouwens, hele pijnlijke borsten, steekjes en krampjes buik en darmen, licht menstruatieachtig gevoel, hele zeurderige onderrug, weeig/licht misselijk gevoel vooral op lege maag. Met name die menstruatie achtige krampje geven mij veel spanning....

reageer

Poesh 05-10 om 10:56

Eerst, proficiat met je zwangerschap!
Om je gerust te stellen, die krampjes zijn normaal en zullen nog wel even duren.

Ik weet hoe moeilijk het is, maar probeer echt te genieten van dit wonder! Aan een miskraam kan je niks doen, en je gaat niet minder verdrietig zijn door nu niet te genieten van je zwangerschap.
Zoek afleiding, laat de angst los. Hoe je dit moet doen, moet je voor jezelf uitmaken. Daar kan niemand je echt mee helpen.

En je kwaaltjes gaan op en af, maak je dus ook niet direct zorgen als je eens ergens minder last van hebt! Het voelen aan je borsten heeft dus geen zin

Liesseling 05-10 om 11:10

Gefeliciteerd. Hier precies hetzelfde. Nu 12 weken zwanger en dat onzekere gevoel is eigenlijk vanzelf over gegaan,  zonder dat ik er erg in had.

twistedangel 05-10 om 17:41

Dank voor jullie reactie!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Net zwanger en bang!' in het Zwangerschapsforum