7 weken zwanger en zo down

10 antwoorden en 37923401x bekeken

s 21-01 om 22:32

Ik herken het niet maar er is toch een reden geweest waarom je koos voor de zwangerschap?  Je moet natuurlijk alleen zo een keuze maken als jij/ jullie er klaar voor bent en zo te horen had je verwacht dat je onzekerheid weg gewist zou worden. 

Het komt wel goed hoor je slaat vast wel om binnenkort misschien bij de echo ?

En wat je werkgever betreft die denkt alleen aan wat het hem kost en kan niet blij zijn omdat hij daar alleen maar zakelijk naar kijkt. Geniet er gewoon van  ..echt! Komt allemaal goed lieverd 

Liefs

reageer

MissMedallion (Gast) 22-01 om 11:14

Hallo Anna,

Dit is niets om je voor te schamen. Er zijn vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van een prenatale depressie, bij de ene vrouw uit zich dat in een down gevoel, bij sommige vrouwen gaat dit veel verder. Belangrijk is over je gevoel te praten, met je partner, maar ook net de vk, of je ha. Zij kunnen bepalen of je hier last van hebt en je helpen met hoe er mee om te gaan.
Probeer je schaamte los te laten, dat je je zo voelt wil niet betekenen dat je niet blij bent met de baby, hoe tegenstrijdig dat ook kan klinken.

Sterkte er mee! Hopelijk vind je een manier om je beter te voelen.

Groetjes

stella (Gast) 22-01 om 13:16

Meid, heel normaal hoor!
Zelf zijn wij 2 jr bezig geweest, ook in het zh.
En dit zijn gewoon de hormonen!
Komt goed, even doorbijten. Ik heb het ook!

Eev 22-01 om 19:32

Hoi Anna,

Herkenbaar misschien niet zo extreem maar beetje wel is erg vervelend voor je en niks om voor te schamen. Heb ik de eerste weken ook gehad... Nu eindelijk minder (nu ben ik 11 weken). Bij mij waren het de hormonen ... Ik kon niks
hebben en was nergens toe in staat moe en alles was teveel.
Het gaat over!
Maak het bespreekbaar met je partner en ook de verloskundige die hebben ervaring.
Mijn man zei me geef eraan toe! Neem je rust doe niets komt wel weer. En gelukkig kwam dat ook ik hoop bij jou ook heel snel.

Eev 22-01 om 19:37

Enorm vervelend zo'n werkgever dat helpt natuurlijk niet mee.
Ik snap die werkgevers niet. Dat vrouwen kinderen krijgen is zo normaal als wat en zoiets moois en fijns. Anderen worden er juist blij en vrolijk van. Daarbij; de overheid vergoed de tijd dat je er niet bent (zwangerschapsverlof) dus wat zeuren ze eigenlijk. Ja dat ze een tijdelijke oplossing moeten zoeken? Tjonge wat een egoïsten.

Beertje86 22-01 om 20:01

Hoi Anna,

Ik begin met een dikke knuffel!

Wat dapper dat jij dit topic hebt geopend! Vaak worden dit soort gevoelens niet uitgesproken. Ik zelf heb er helaas ook heel erg veel last van dit keer. Dit is mijn 7e zwangerschap en heb het elke keer ervaren, de ene keer wat erger dan de andere keer.

Meid wees lief voor jezelf, jij kan er niks aan doen behalve goed voor jezelf te zorgen. Doe dingen die jij leuk vind/lijkt. En praat erover. Doe ik ook, niet dat het dan weg gaat maar gewoon om even mijn hart te luchten, om mijn man te laten weten dat hij op mij moet letten.
Ben jij vatbaar voor een down gevoel? Ik wel Donkere dagen, koud, mij niet lekker voelen door de zwangerschap, juist het tegenovergestelde willen voelen, op en top willen genieten.

Ik voel mij zo negatief soms bah. Zijn dagen dat ik alleen maar in bed wil liggen, dagen dat ik heel veel huil, voel mij dan zo ellendig. Buiten grijs en grauw, mijn lijf beroerd en zo moe. Mijn normale eetpatroon, ik lus het allemaal niet meer word overal misselijk van. Ga zo maar even door.

In jou geval dan ook nog een negatieve reactie van je werk er boven op. Mannen echt pffff.

Meid koppie op het word echt beter! Na die eerste 3 maanden, als de kwaaltjes weg trekken, als de blaadjes en bloemetjes weer groeien, als de vogels weer fluiten, als je buikje gaat groeien en jij je kleintje gaat voelen komt die wolk waar jij heerlijk op mee gaat dromen!

Anna (Gast) 23-01 om 12:25

Dankjullie wel voor al jullie lieve reacties, dat geeft me moed en steun.Mijn man heeft er begrip voor en vind het niet erg, ik kom thuis van het werk en ben dan vaak kapot, door de stress heb ik buikpijn en doordat ik dat de hele dag dan heb en me al down voel ben ik niet bepaald de gezelligste thuis maar het maakt hem allemaal niet uit.Mijn werkgever is zelf een vrouw, nog niet zo oud en leeft voor haar werk, er bestaat niks anders en ik voel ook dat er al spelletjes gespeeld worden en ze bezig zijn om mij straks geen vaste baan te geven, ik probeer haar te negeren en het los te laten maar de angst om straks ook nog eens zonder baan te zitten met een kleine veroorzaakt ook weer de nodige stress.Ik vond het eerst moeilijk om mezelf te laten uitslapen, vond dat alles maar door moest gaan maar de laatste dagen pak ik m'n rust en voel ik me wel wat beter.Ook het werk vraagt aankomende weken veel hectiek en ik draai enorm veel uren, er word weinig rekening gehouden met zwanger zijn en dat vind ik wel jammer.
Het is fijn om het even van me af te kunnen schrijven hier en om te zien dat er meer zwangere vrouwen zijn die dit ervaren, een man begrijpt het maar weet niet hoe het voelt met alles wat er in je lijf gebeurd.Dankjullie wel voor de steun en fijn weekend en een plezierige en fijne zwangerschap toegewenst.
Liefs Anna

Eva 24-01 om 14:25

Super vervelend voor je!
Ik herken het niet, maar het zijn vast de razende hormonen. Komt echt goed hoor!
Wees maar extra lief voor jezelf 

Ikke (Gast) 04-05 om 20:29

Hoi hoi 
Ik ben bijna 8 weken zwanger en ook ontzettend moe en down, nergens zin in en lusteloos....
Fijn dat je het deelt, had het gevoel ook dat dit niet mocht of goed was....

lavinia_izabella 08-05 om 17:52

Hey hey!
Ik heb precies hetzelfde. Ik ben nu 10 weken zwanger en ik voel me zo down. Ik lig vandaag ook al heel de dag ik bed en ik heb regelmatig dagen dat ik geen zin en energie heb om iets te ondernemen. Zelfs boodschappen doen of mijn dochter naar school brengen is al teveel. Ook werk heb ik momenteel geen zin meer in en ik ga met lood in mijn schoenen toch maar werken omdat ik niet mijn baan wil verliezen. Soms heb ik wel zin om iets leuks te gaan doen en ff de deur uit te gaan maar dan bedenk ik me dat ik me daar klaar voor moet gaan maken, omkleden, douchen. opmaken etc en dat houd me dan weer tegen omdat ik daar gewoon echt geen zin in heb! Helpppp ik hoop echt dat dit over gaat over 2 weekjes...

Je kunt reageren op dit onderwerp '7 weken zwanger en zo down' in het Zwangerschapsforum