6 weken zwanger zeer pijnlijke darmen

4 antwoorden en 37717258x bekeken

ano1984 08-02 om 10:54

Hoi allemaal,

Ik ben nu bijna 6 weken zwanger maar heb al bijna 2 weken verschrikkelijk veel pijn aan mijn darmen vooral s'nachts. Ik heb altijd al problemen gehad (ik ging gerust 5x per dag naar de wc) maar nu lukt het moeilijk en doet het echt heel erg veel pijn zit af en toe gewoon te huilen op de wc van de pijn. Ik word er elke nacht minimaal 2x wakker van en moet dan echt op de wc gaan zitten en de pijn trekt dan na zo'n 20minuten weer weg of ik nou ontlasting gehad heb of niet dat maakt geen verschil. Ik had nu van de gynaecoloog een siroop voorgeschreven gekregen om het wat soepeler te maken, maar als ik dat neem zit ik de hele dag en nacht op de wc en is het net water. 

Is er iemand die deze klachten ook heeft of gehad heeft? Ik ben verder niet misselijk ofzo.

reageer

simone 08-02 om 21:08

Hoi, ik heb deze klachten ook gehad. Had op een gegeven moment zo'n pijn dat ik dacht dat mijn bevalling was begonnen, toen opgenomen geweest in het ziekenhuis met 26 weken ter observatie. Uiteindelijk bleek het ernstige obstipatie te zijn. Kon soms gewoon een week niet naar de wc. In het zkh 2 klisma's gehad maar ook dat maakte niks los. Uiteindelijk Macrogol en elektrolyten poeder gekregen wat je moet oplossen in water. 4 pet dag had ik er in het begin en toen kwam het wel los. Heeft wel bij elkaar zo'n 3 weken geduurd voor mijn stoelgang weer normaal was, en de pijn weg was. 3 weken krom lopen in huis en geen kant op kunnen, want die zakjes werken prima, maar ook meteen hahaha dus drinken en 10 min later zat ik op de wc. Steeds kleine beetjes maar hey het heeft gewerkt. Hoop dat je hier wat aan heb, die lactulose siroop heb ik ook gehad maar daar kreeg ik nog meer pijn van. Sterkte

Tamara 09-02 om 08:14

Veel water en melk drinken.. mij helpt het nu enorm ik had al last van m'n darmen voor de zwangerschap en tis niet minder maar erger geworden.. hopelijk word het nog minder bij je maar probeer water en melk te drinken....

ano1984 10-02 om 17:02

Dank jullie wel voor de reactie!

omdat ik al 2 weken zoveel pijn had dachten ze eerst aan een buitenbaarmoedelijke zwangerschap, heb vanmorgen inmiddels mijn 3de echo gehad. En gelukkig zit alles goed. Ze ziet alleen wel 2 vruchtzakjes met in allebei een vruchtje. Ze zegt dat dit wel vaker gebreurd maar dat ik er nog niet vanuit moet gaan dat het een tweeling is omdat ik nog net geen 6 weken ben kunnen ze nog geen hartjes zien kloppen. Over 2 weken moet ik weer terug naar het ziekenhuis en dan hopen ze het hartje of hartjes te horen. Dus allemaal erg spannend.

De gynaecoloog zei wel dat dat de pijn zou kunnen verklaren omdat mijn baarmoeder sneller groeid dus dat ik daar hevigere pijn van kan voelen als normaal. 

Groetjes

Lizzy86 10-02 om 17:44

Hoi ano1984,

Ik ben nu ook ongeveer 6 weken zwanger. Gelukkig was er geen sprake van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap!
Mijn ontlastingspatroon was ook net eerder te vaak dan te weinig vóór dat ik zwanger was. Al vanaf de zeer prille zwangerschap heb ik soms wat obstipatie: soms 1 dag of soms 2 dagen overslaan en aandrang zonder vervolgens succes. 
Ik eet af en toe pruimen (getver bah!) en probeer veel water te drinken. Wandelen helpt ook.
Vermijd bananen (jamjam lekker!).
Lactulose siroop of movicolon zijn inderdaad twee zaken die helpen als dieet tips niet voldoende werken.

Trouwens super spannend die 2 vruchtzakjes! Houd ons op de hoogte,

groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp '6 weken zwanger zeer pijnlijke darmen ' in het Zwangerschapsforum