tweeling

5 antwoorden en 37668210x bekeken

wensje 14-02 om 16:47

Ben benieuwd of er meer mama's een tweeling verwachten?  Ben zelf in sep. Uitgetekend van een tweeling

reageer

Mama30 21-02 om 16:06

Hier ook een tweeling opkomst!! 

19 Juni uitgerekend!!

wensje 21-02 om 18:26

Oo super! Gefeliciteerd  worden dit je eerste kindjes? En hoe gaat de zwangerschap.. dit is onze 2de zwangerschap en ben zo benieuwd hoe nu alles gaat verlopen... waren flink verrast doordat het er 2 waren haha

Mama30 21-02 om 18:34

Jah dat is onze eerste zwangerschap, en meteen een Jongen en een Meisje!! Hier verder veel last van de onderrug, en maagzuur!! Als ik mijn sokken/schoenen wil aan doen is net dat alles dan omhoog komt!! Verder nergens last van!! Alleen tussen onze kleintjes zit 120 gram verschil tussen en hebben een extra echo gehad in Groningen ziekenhuis UMCG, en bleek dat ons meisje waarschijnlijk een hart afwijking had, maar kon nog vergroeien maar kan ook een blijvende afwijking zijn!! Daardoor krijg ik met 28/29 weken een vruchtwater punctie waar het vandaan komt, als het een chromosoom 21 is dat is down of een gewone afwijking of dergelijke of T18 is dan zal ze niet levensvatbaar zijn!! Maar kan ook wezen dat het geneen van twee is dat het alleen een hartafwijking is en kan ze er ook nog over heen groeien en anders een operatie moet ondergaan na de geboorte!! Echt een heel lang verhaal!! Hier was het ook even schrikken in nov toen we het te horen kregen bij de echo van een Tweeling!! Maar nu super blij mee!! En hoe verloopt het verder bij jou??

wensje 21-02 om 18:54

Hier ga ik nu pas richting week 10. We hadden eerst eens echo bij de gyn met 7 de week en zagen we een mooi hartje maar was erg snel bezoek. Een dag later gingen we voor een pret echo om aan onze dochter te laten zien kijk een baby bij mama in de buik maar tot mijn verbazing lagen er ineens 2 kindjes lekker naast elkaar dus echt in shock! Toen zeide ze 80% tweeling en anders was het navelstreng.. maar voor ons was het al duidelijk haha een week later weer geweest en lagen ze iets verder uit elkaar hier is het 1 eiig en tot nu tot gaat ze groei gelijk op maar het was als een shock in 1x zwanger en dan ook nog ineens een 2ling haha. Maar toen ik de hartjes hoorde was ik verkocht wauw wat was dat mooi!
Dinsdag hebben we weer een controle..

Maar jeetje is wel een spannende tijd dat voor jullie hopelijk is het iets waar ze over heen groeien en dat er niks aan de hand is met jullie kindjes. maar wat geweldig een jongen en een meisje! Wauw! Hopelijk hebben jullie snel meer bevestiging over hoe en wat. En zag aan je foto's dat je buik heel snel groeide wauw wat mooi hier begin ik het nu ook aan me broek te merken dat die toch strakker gaat zitten haha..

Mama30 21-02 om 19:05

Oh eerdt dacht je van eentje en een dag later in eens twee, dat was ook zekersss schrikken!! En wat mooi dinsdag weer controle, geniet ervan!!

Onze Jongen is kern gezond, onz meisje heeft waarschijnlijk een afwijking!! Maar wij blijven nu ook onder strenge controle staan om de twee weken een echo, nu 26 febr controle bij de gyn en 4 maart weer echo!! Het blijft spannnend, maar we blijven positief!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'tweeling ' in het Zwangerschapsforum