Onverwacht zwanger

12 antwoorden en 36643328x bekeken

sterretje 02-06 om 07:05

Goedemorgen,

Ik ben een meisje van 26 jaar en heb sinds kort te horen gekregen dat ik zwanger ben..

Een jaar geleden ben ik gestopt met mijn pil doordat mijn moeder hormonaal borstkanker had gekregen. Ik heb altijd een zeer grote kinderwens gehad, maar op dit moment had ik dit niet gepland.
Mijn regels bleven uit, dacht dat het normaal was aangezien ik wel eens onregelmatig kon zijn.. Nu blijkt dat ik al minstens 8 weken zwanger ben. Helaas is de relatie tussen de papa en mij gebroken waardoor ik nu in een tweestrijd zit.

Kan je een kindje alleen op de wereld zetten? Kan je het kindje aandoen om heen en weer gesleurd te worden? Ik ben ten einde raad..

Liefs
S. X

reageer

Rose 11-06 om 12:42

Natuurlijk kan jij je kindje alleen opvoeden als dat zo zou lopen!!
Je bent 26 geen 16! Je bent 1 jaar jonger dan mij en ik ben op mijn 26e moeder geworden,kan allemaal prima. En er zijn zat mannen die het geen probleem vinden als een vrouw een kind heeft. Ik vind het een hyprocriete keuze om te stoppen met de pil en vervolgens als je zwanger bent je zwangerschap te beindigen.

Je hebt er naar mijn idee zelf om gevraagd. Je hebt het over een onschuldig leven niet over een boek dat je wil weggooien oid.

trotsemama 02-06 om 07:53

Hallo Sterretje, 

Als eerste gefeliciteerd met je zwangerschap. Natuurlijk kan je een kindje alleen op de wereld zetten. En je kindje zal niet anders weten dat papa en mama niet bij elkaar zijn. Zorg voor goede afspraken en dat jullie met elkaar kunnen praten. 
Weet je ex vriend al dat je zwanger bent? Wat was zijn reactie?

michelle 02-06 om 08:19

Goedemorgen sterretje, 

Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Je kunt je kindje alleen op de wereld zetten, zolang alles goed is geregeld.. wil de papa er iets mee te maken hebben? Of niet?! 

Een kindje komt nooit gelegen, maar zodra het er is.. zal je hartstikke blij zijn, in wat voor situatie je ook zit. 

Heel veel succes.

sterretje 02-06 om 13:23

Hallo,

Hij weet het ja en wilt het samen opvoeden of liever dat ik het wegdoe als ik niet voor een relatie samen kies..

Ik zit echt in een tweestrijd. Wie wilt er nu een vrouw van 26 die zwanger is of een babytje heeft..

Ik durf het zelfs thuis niet te vertellen.. Omdat mijn ex vriend niet meer met me samen is..

trotsemama 02-06 om 13:52

Daar hoef je niet bang voor te zijn. De meeste mensen weten dat er veel vrijgezelle dames en heren rond de 26 een kind hebben en dat is geen probleem. 

Zie je het zelf wel zitten om deze baby op de wereld te zetten? Een nieuwe man zal je in de toekomst zeer zeker ontmoeten. Daar hoef je niet bang voorste zijn. Je kleine allen opvoeden zal je ook lukken zoals zoveel mensen dat doen. Je krijgt er zoveel liefde voor terug. 

Ben je bang dat je ouders er niet blij mee zullen zijn om een kleinkind te krijgen? Misschien valt hun reactie jou reuze mee en willen ze je helpen waar kan. 

Heb je al een echo gehad?

* 02-06 om 14:20

Lieve Sterretje gefeliciteerd met je zwangerschap..
Voorbeeld uit de praktijk ik had al 2 kinderen dat ik met mijn huidige partner ging..
Wij hebben inmiddels samen een kindje  en het is eerlijk gezegd best wel is moeilijk maar..
Als jij niets meer voelt voor je ex dan hoef je hem niet perse terug te nemen natuurlijk..
Uiteraard is het wel goed om de vader van je kind onderdeel te laten zijn van jullie kindje..
Een kind gaat zich altijd afvragen waar hij of zij vandaan komt
hoe weet je dat je 8 weke zwanger bent heb je een echo gehad?

Anoniem 02-06 om 18:43

Lieve Sterretje,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!  Ookal komt het niet gelegen, een baby is een wonder. Doe waar jij je goed bij voelt, en dan komt alles goed. Zolang alles goed is geregeld, is er geen probleem. Natuurlijk snap ik je onzekerheid en zorgen, maar misschien is het toch een idee om er met iemand over te praten? Een familielid? Een vriend/vriendin? Dit kan echt helpen, het lucht ook zeker op. Ik weet zeker dat deze personen die dicht bij je staan je écht niet gaan veroordelen, maar dat je juist de steun krijgt die je nodig hebt.

Veel succes met alles,

Liefs. x

sterretje 02-06 om 19:00

Ik heb nog geen echo gehad maar moet maandag naar een kliniek.. Zij nemen daar eerst een echo en zouden met mij een goed gesprek kunnen aangaan zei mijn huisarts..Ik weet alleen niet hoe ik alles moet regelen als ik niet wil dat mijn kindje van links naar rechts moet gaan..
Zelf heb ik altijd dolgraag kindjes gewild en ze zeiden me altijd dat ik heel erg moeilijk spontaan zwanger zou geraken.. Niet waar dus..
Ik wil het anderzijds niet kwijt, want hoe zal ik me dan voelen? Hoe zou hij/zij eruit zien? Het is het kindje zijn/haar fout niet dat ik zo dom ben geweest..  
Ik heb er al met een paar mensen over gepraat en vele zeggen dat ik moet doen waar ik me goed bij voel en dat is dus wat ik helemaal niet weet.. 

Anoniem (Gast) 02-06 om 19:35

Volgens mij weet jij wel heel goed wat je..... je kindje houden. Maar hoe dan verder...?  Dan moet je doen waar jij je goed bij voelt, het is jouw leven en jouw zwangerschap, andere mensen oordelen altijd over je keuze wat je ook kiest.  Gefeliciteerd met je zwangerschap & sterkte met het maken van een keuze.

Amy 02-06 om 19:43

Als ik je posts zo lees krijg ik het gevoel dat je toch het kindje graag wil houden.
Waarom zou het kindje van links naar rechts worden gesleurd? Ga je dan uit van de situatie dat samen met je exvriend elk een deel van de tijd voor jullie kindje zorgt? Er zijn genoeg ouders die co-ouderschap hebben en als jullie samen goede afspraken kunnen maken dan is dat toch geen probleem?
En met een kindje kun je heus wel weer een nieuwe relatie krijgen hoor.

Ik zou het iig wel thuis vertellen. Je geeft aan dat je moeder borstkanker heeft gehad. Ik kan me met die wetenschap goed indenken dat ze juist heel blij is omdat ze weet hoe kwetsbaar het leven kan zijn.

Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat JIJ achter je keuze staat. Wij kunnen alleen maar tips en stof om over na denken te geven.

Heel veel succes en sterkte met beslissen.

trotsemama 07-06 om 07:37

Hallo Sterretje, 

Hoe was de echo? Weet je nu ook precies hoe ver je bent? Heb je al een beslissing kunnen nemen?

* 07-06 om 08:48

Ja ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverwacht zwanger' in het Zwangerschapsforum