lange regels toch nog baby?

5 antwoorden en 36283712x bekeken

liesje (Gast) 20-06 om 16:30

hallo

ik vroeg me iets af, momenteel heb ik mijn regels al 1 week en 5 dagen 
en ze zijn ook vrij zwaar. nu vroeg ik me af of ik nu toch nog kans heb om zwanger te worden.
want ze zeggen theoretisch 2 weken na de eerste dag van je regels is je eisprong.
maar nu vraag ik me dus af als je heel de tijd je regels hebt gehad of je baarmoederwand dan dik genoeg is om het eitje te laten nestelen?
en kan je ook al zwanger zijn terwijl je je regels nog hebt?
iemand ervaring mee?

reageer

Suuske 20-06 om 16:53

Hoi Liesje, ben je net gestopt met de pil (of ander voorbehoedsmiddel met hormonen) en heb je normaal gesproken een regelmatige cyclus? Je eisprong is gemiddeld 14 dagen vóór de 1e dag van je volgende menstruatie, dus niet ná de vorige... bij een regelmatige cyclus van 28 dagen is dit hetzelfde, anders niet! 
Toen ik net gestopt was met de pil, heb ik de 2e menstruatie daarna ook een lange bloeding gehad (ong 2 weken), maar de cyclus erna was mijn eisprong later, waardoor mijn cyclus, geteld vanaf de 1e dag van die lange bloeding 41 dagen was. Mijn eisprong was dus ruim na de bloeding van mijn ms
Met zo'n zware ms, denk ik niet dat je op dit moment  zwanger zou zijn..
Je zou je eisprong met ovulatietesten kunnen proberen op te sporen? Bij de Action heb je prima, goedkope testen (5 voor 2,50) Of misschien voel je je eisprong wel? Ik zou me er niet te druk om proberen te maken en gewoon weer gezellig maken met je vriend/man zodra je bloeding voorbij is!

liesje (Gast) 20-06 om 16:59

ik ben al van april gestopt met de pil.
die twee maanden had ik een normale cyclus van 28 dagen.
ik denk ook wel dat ik nog niet zwanger ben maar vroeg me gewoon af of het nog mogelijk is om zwanger te worden deze maand. want als de eisprong tijdens mijn regels zou komen of vlak er na kan die niet bevrucht worden en ook niet innestelen.

toch mercie voor de uitleg het is sowieso afwachten wanneer de menstruatie stop al ben ik het al kotsbeu en mag het wel gaan stoppen nu

Suuske 20-06 om 17:16

Oh dat herken ik heel erg hoor, Liesje! Ik dacht toen ook "pfff, stopt die bloeding ooit nog es?!"  
Ik had de eerste maand na het stoppen ook een mooie cyclus van 27 dagen, daarna 1 van 23 gevolgd door die hele lange menstruatie en een cyclus van 41 dagen... 

Ik hoop dat de bloeding snel stopt en dat je snel zwanger mag zijn! 

hoopvol 21-06 om 22:04

Op het moment dat je nog menstrueert springt er geen eitje. Ei gaat pas groeien als je menstruatie voorbij is. Of je cyclus nou 21 dagen of 53 is, eisprong zal ongeveer 14 dagen voor je menstruatie plaats vinden. Je hebt komende cyclus dus net zoveel kans als normaal om zwanger te worden.. hoop voor je dat er gauw regelmaat in komt, al kan dat nog wel even duren, bij sommige vrouwen duurt het wel een jaar dus maak je niet te snel zorgen.

madelene 22-06 om 19:50

Dat moet op zich niéts uitmaken lange cyclus 
Het staat als het goed is je eisprong je kans om zwanger te raken niet in de weg.
Mijn eigen moeder had altijd lange regels en zelfs 
Ook weleens een jaar geen menstruatie 
Maar is toch 3 keer zwanger geraakt.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'lange regels toch nog baby?' in het Zwangerschapsforum