Nekplooimeting

7 antwoorden en 36280197x bekeken

Katy (Gast) 22-06 om 10:45

Hallo allemaal! 
Ik ben momenteel 12 weken zwanger en gisteren was het eindelijk tijd voor mijn echo! 
Het verliep helemaal niet vlot en we werden telkens weer wandelen gestuurd door de gynaecoloog omdat het kindje niet goed lag voorbode nekplooimeting. Uiteindelijk heeft ze dan toch een paar metingen kunnen doen. Hieruit bleek dat de nekplooi verdikt is. Uit het bloed bleek dan weer dat er maar 1 kans op 3000 is op het downsyndroom. Ik moet nu afwachten wat er verder uit de metingen komt. Dit was het laatste wat ik verwacht had op 23 jarige leeftijd. Wat denken jullie ervan?

reageer

Maartje 22-06 om 19:49

Wat is de gecombineerde kans van nekplooi en bloed?

Nancy (Gast) 23-06 om 23:16

ook gezonde baby's kunnen een verdikte nekplooi hebben. Je bloeduitslag is wel goed. Gaan ze nog verder onderzoek doen of heb je dat aangeboden gekregen ? 

Hopelijk is er niks aan de hand, ik ken iemand die was zwanger op 36 jr en had een kans van1 op 99 en verdikte nekplooi. Ze hebben gewoon een gezonde dochter gekregen.

Katy (Gast) 24-06 om 22:23

van beide testen samen is de kans 1 op 800. De gynaecoloog heeft me wel de niptest aangeraden. Maar mij lijkt dat een vrij goed resultaat?

Anoniem (Gast) 24-06 om 23:13

ja normaal krijg je pas vervolgonderzoekeb aangeboden bij een kans van 1 op 200 of lager. 

Lastige keus.... Je moet doen waar jij en je partner je goed bij voelen. 

Wij hebben nooit een nekplooimeting laten doen omdat er bij me eerste dochter nog geen nipttest was. Ik zou geen vlokkentest of punctie laten doen ivm het risico op een miskraam als er dan uit zou komen dat me kindje gezond was zou ik me dat nooit vergeven. Dus had geen meer waarde voor ons.

Bij ons was t welkom ookal zou het downsyndroom hebben dat is iets waar je goed over na moet denken. Van wat je met de uitslag zou doen.... 

Hoop dat jullie een gezonde baby krijgen

Maartje 25-06 om 10:27

Dat lijkt me idd een vrij goed resultaat. Ik kreeg nooit de aparte kansen, alleen gecombineerd. Hoe dik was de nekplooi dan?

Mams 12-01 om 19:16

Een vriendin van mij had een test die volledig ok was.
Zij en der vriend waren toen allebei 26 jaar.

Uiteindelijk bevalt ze van een baby met down. 

Niets is uitgesloten met de leeftijd, niemand in de families heeft handicaps. 

Anoniem89 (Gast) 26-01 om 13:15

Hoi,
Bij mij was het een beetje een omgekeerd verhaal. Bij mij was de nekplooimeting erg goed (1mm) en ook het neusbeentje was aanwezig. Maar uit mijn bloedonderzoek bleek dat de hcg-waarde verhoogd was, dit komt ook voor bij vrouwen die in verwachting zijn van een kindje met down. Dus ondanks de heel goede echo, steeg de kans op een kindje met down plots naar 1/450. De gynaecoloog belde me er 's avonds thuis over op... Zij raadde een nipttest aan bij elke kans groter dan 1/500. Die hebben we dan maar laten doen. Na twee weken hadden we de resultaten en alles bleek normaal te zijn. Bij jouw kans van 1/800 zou ze die nipttest niet hebben aangeraden, maar dat verschilt wat van gynaecoloog tot gynaecoloog.
Wij hebben besloten om de nipttest te laten doen omdat we wilden voorbereid zijn als er een kindje met down op komst bleek te zijn, we wilden liever niet verrast worden bij de bevalling. 
Ik zou me niet te veel zorgen maken als ik jou was. Er zijn veel kindjes met een verdikte nekplooi, die uiteindelijk geen afwijking hebben. Als je het toch graag weet, de nipttest is vrij nauwkeurig. Bij een afwijkend resultaat is het zo goed als zeker dat er een afwijking is, maar dat moet dan nog bevestigd worden door een vruchtwaterpunctie of vlokkentest, want het gebeurt dat de nipttest een vals positief resultaat geeft. En naar het schijnt hebben ze nog geen één kindje met down gemist, dus als de test normaal is, mag je je echt wel zeker voelen
Wat je ook kiest te doen, nipttest of niet, maak je vooral niet te veel zorgen en geniet van je zwangerschap!
Groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nekplooimeting ' in het Zwangerschapsforum