Toxoplasmose

4 antwoorden en 35694884x bekeken

peggym 10-09 om 10:24

Hallo allemaal!

Gisteren helaas niet zo'n goed nieuws gekregen. In mijn bloed hebben ze gezien dat ik besmet ben met toxoplasmose en waarschijnlijk in mijn eerste trimester van de zwangerschap. Ik ben nu 13 weken.
Ik ben meteen moeten starten met antibiotica en krijg een vruchtwaterpunctie op 20 weken om te kijken of de baby ook toxoplasmose heeft. Als dit het geval zou zijn dan besluiten wij om de zwangerschap af te breken. 

Het worden nu dus 7 hele zware en onzekere weken! Zijn er hier nog die ook in hun zwangerschap toxoplasmose hebben opgelopen?

reageer

Kleinewonder 10-09 om 13:11

Jeetje dat is heftig! Maar waarom pas met 20 weken? Verschikkelijk om 7 weken in onzekerheid te zitten.. ik hoop zo dat alles goed is met je kindje.. Sterkte ! Dikke knuffel

peggym 11-09 om 20:27

Helaas kunnen ze het pas bij 20 weken zien in het vruchtwater

Anoniem (Gast) 13-09 om 15:26

Weten ze zeker dat je in de zwangerschap bent besmet in niet dat je het al eens eerder hebt gehad. Dat kunnen ze ook in je bloed zien namelijk, maar dan ben je immuun voor toxoplasmose.

In t eerste trimester in de kans 10 % dat het de baby bereikt via de placenta.

peggym 18-09 om 08:43

Ik heb toen ik 4 weken zwanger was bloed laten trekken toen was ik nog niet besmet. Op 10 weken weer bloed getrokken en toen bleek ik wel besmet.
Wij zijn deze week in Leuven geweest bij professor dr de Catte. En nu blijkt bij nader onderzoek dat ik twee verschillende stalen van bloed heb. 10 weken wel lgg en lgm gevonden in het bloed bij de extra bloed afname op 12 weken enkel lgg in het bloed aanwezig. Dus nu opnieuw bloed getrokken dinsdag krijgen we de uitslag.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Toxoplasmose ' in het Zwangerschapsforum