Hoe vertel ik het

5 antwoorden en 35603011x bekeken

Janne 19-09 om 13:05

Goedemiddag allemaal, ik heb vanmorgen positief getest. Het ding is alleen dat het ongepland is en mijn man duidelijk geen kinderen meer wil. Dit word de vierde dus heel raar is dat niet alleen is voor mij abortus absoluut geen optie. 
Nu ben ik best bang het hem te vertellen, weet ook niet wanneer. Dacht aan vrijdag omdat wij allebei veel moeten werken deze week en ik het niet tussen neus en lippen door wil vertellen snap je. Van de andere kant duurt het dan misschien te lang voor mij om er in mijn eentje mee te lopen heel de week. En moet ik het hem zomaar gewoon vertellen, of zouden jullie er ondanks alles toch nog iets leuks van proberen te maken? Maak me best zorgen, tips en advies is zeer welkom

reageer

Fiep (Gast) 19-09 om 13:18

hey janne 
ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap ookal is dit ongepland. Ik zou het gewoon vol blijdschap vertellen dan kan hij toch niet boos reageren en tenslotte jullie hebben het toch echt samen gedaan. Vertel hem dat je geen abortus wil omdat je weet dat jullie dit kind ook veel liefde kunnen geven! Ik hoop dat het je 1000x mee gaat vallen! Heel veel succes

Liefs 

ps laat je even iets weten als je het verteld hebt ben er stiekem toch benieuwd naar

julie87 (Gast) 19-09 om 13:29

dag Janne,


mijn zus maakte net hetzelfde mee. Ze heeft gewoon aan haar partner verteld dat ze haar zwanger voelde en toen ze voor de zekerheid testte het ook positief was. Hij reageerde erg geschrokken..en de eerste mening was wegnemen.
uiteindelijk hebben ze het idee enkele dagen laten zakken en eens een avond voor hun twee vrijgemaakt waar ze alles hebben besproken en uiteindelijk tot het besluit kwamen dat ze eigenlijk wel blij zijn met het 4de kindje, ook al is het een grote verrassing en zorgt het voor wat aanpassingen

ik zou het gewoon  eerlijk vertellen, want anders loop je er de hele week afwezig bij en dat zorgt voor nog meer spanning. Bedenk dat het misschien wel ergens confronterend zal zijn voor jouw man en dat hij even zal moeten wennen aan het idee, maar praat erover met hem. en al ontploft de boel, even afkoelen en alles komt terug in orde.

welke beslissing jullie ook nemen, als jullie ze samen nemen en beiden 100% erachter staan dan is het de juiste beslissing.

heel veel succes!

Anoniem (Gast) 28-09 om 14:19

En?? Ik ben benieuwd hoe je het hebt verteld en wat zijn reactie was.

Janne 08-11 om 22:10

Wauw sorry voor de veel te late reactie, inmiddels 12 weken zwanger en beetje dolblij ermee. Eerst wel erg geschrokken allebei maar al met al is het toch mee gevallen gelukkig ???? 

Janne 08-11 om 22:11

Beetje moet zijn beide ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe vertel ik het ' in het Zwangerschapsforum