Zwanger &sporten?

6 antwoorden en 35320611x bekeken

Anoniem (Gast) 21-10 om 21:30

Ik ben 5weken zwanger &mijn vraag is, kan je verder sporten? Want mijn sport is paardrijden &kan ik het nog verder doen ofniet?

reageer

Anoniem (Gast) 23-10 om 22:03

Ja je kunt sporten, afhankelijk van je termijn zijn sommige sporten niet meer aan te raden vanwege gevaar voor je kleintje of omdat je anders je buikspieren teveel belast. Overleg met je verloskundige hoelang je nog kunt blijven paardrijden. nu zal het waarschijnlijk nog geen probleem zijn naar straks is het waarschijnlijk niet meer aan te raden voor het geval je eraf valt of zoiets. Sporten als zwemmen en wandelen je tot bijna het eind van je zwangerschap blijven doen.

Vivian 23-10 om 23:43

En hardlopen of skeeleren ook?

* 24-10 om 12:48

Zolang je niet aan kickboksen doet en je kan niet vallen dan gewoon lekker sporten geef t aan bij fitness instructeur en wellicht een ander soort oefening.  gefeliciteerd met de zwangerschap. 

AllStar 25-10 om 12:15

Paardrijden wordt afgeraden na een bepaald termijn, zou even bij de vk checken vanaf wanneer. Daarnaast je middelste buikspieren niet meer trainen aan de zijkanten mag wel. Wat betreft duursporten, zoals hardlopen, fietsen ed... zorg dat je hartslag niet te hoog is, en voldoende drinken is super belangrijk zodat je niet oververhit raakt. Dus beter om je tempo aan te passen. Skeeleren zou ik persoonlijk niet meer doen, gezien de kans op vallen daarbij groter is. Daarnaast moet je uitkijken met contactsporten.
Er zijn dus wel echt dingen. Waar je rekening mee moet houden! Maar vooral blijven sporten, dat is ook goed voor je kleintje en met een fit lichaam is de kans op complicaties bij de bevalling kleinee.

Vivian 25-10 om 12:49

Dank meiden!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger &sporten?' in het Zwangerschapsforum