Wanneer het je ouders vertellen?

15 antwoorden en 34469943x bekeken

Newborn2017 27-12 om 20:01

Hoihoi, 
Een vraagje wanneer hebben jullie verteld aan je ouders wanneer je zwanger bent? Aan de ene kant wil ik meteen naar ze toe rennen.. aan de andere kant de eerste echo afwachten (a.s. zaterdag ).. of pas bij 12 weken vanwege de zekerheid? 
Na 3 positieve testen in 3 dagen weet ik wel zeker dat ik zwanger ben maar het is nog steeds onwerkelijk (eerste keer), zaterdag zullen we het weten!!..
Ik hoor graag wat jullie hebben gedaan of gaan doen. En een leuke manier misschien? 

reageer

Amoxiclav 27-12 om 20:20

Wij hebben het verteld toen ik 6 à 7 weken was enkel aan onze ouders. En moesten we het niet gedaan hebben gingen ze het toch weten aan 9 à 10 w wegens ziekenhuisopname. We hebben een slabbetje met 'jullie worden oma en opa' rond de nek van onze hond gedaan en zo laten rondlopen in huis tot ze het zagen

liesx 27-12 om 20:21

Ik heb het mijn ouders na 6 en halve week verteld, dit kwam door omstandigheden kwa gezondheidstoestand van mijn vader. 
Ik wilde het eerst stil houden tot 12 weken, maar van de andere kant...... als het mis gaat kun je ook bij ze terecht!
Mijn vader was jarig en ik heb hem een boek gegeven voor de liefst opa.

Newborn2017 27-12 om 20:27

volgens mijn berekeningen zou ik nu 7/8 weken zwanger zijn. Vandaar dat ik in twijfel zit.. mijn vriend kan overigens niet wachten!!! 

liesx 27-12 om 20:49

Je moet doen waar jij je zelf goed bij voelt, niemand kan dat voor jou bepalen.

Faile 27-12 om 22:23

Bij mn 1e heb ik t verteld met 8 weken. Kreeg ook bloedingen du was wel fijn dat ze. T. wisten. 
Ik had n rol beschuit ingepaktnmet n kaartje erop waarop stond dat we nog niet wisten welke kleur muisjes erbij moesten. Was superleuk en. Die gezichten. Fantastisch!

Bij n 2e zou ik t wel willen bewaren tot na 12 weken. Mijn schoonmoeder en zus waren uit de school geklapt. Dat vond ik echt zo niet vet. Doe waar jij je goed. Bij voelt. Meis

Sorry voor de. Slechte interpunctie maar mn toetsenbordje i watvstuk haha

Veertje 29-12 om 19:08

Ik heb het aan onze ouders verteld binnen 1 dag nadat we het zelf wisten. Mocht er iets gebeuren zou ik het ze toch ook verteld hebben. Maar doe wat je zelf prettig vind, er is geen foute of goede tijd.

Ik had een plan om het ze te vertellen, maar ze hadden het al door voor ik mijn jas uithad. Toen we binnen kwamen maakte mijn vader net een coctail en hij vroeg of ik er ook 1 wou. Ik werd rood en zij nee. Dat was duidelijk genoeg.

chantieeeee 30-12 om 15:22

Ik heb het gelijk verteld aan mijn ouders. De errste en tweede x liep het bij mij mis en omdat mijn ouders op de hoogte waren kon ik mijn verdriet boosheid en onbegrip ook bij hun kwijt. Wat ik persoonlijk als héél fijn heb ervaren. Maar ik heb mijn moeder ook bij de bevalling gehad en daar schijnen vele ook niet aan te moeten denken. Het is allemaal zo persoonlijk. Doe wat je hart je ingeeft :-) gefeliciteerd met je zwangerschap, geniet ervan :-)

Justme1990 30-12 om 16:33

Wij hebben het meteen aan onze ouders verteld. Aan die van mij ongeveer 30 minuten na de test, hij was zo licht dat ik niet wist of ik het nou zag of niet. Dus hop met die test naar mn ouders. Heb de test op tafel gegooid en gezegd: zeg jij t maar mam ik zie t niet meer ????

TamSz 30-12 om 19:26

Ik heb het met 7 weken verteld, door een fotolijstje met een gedichtje en bij mijn vader met zelfgemaakte kaarten. (Die speelt Magic).
Ik dacht ook gewoon als het fout gaat dan gebeurd dat, maar heb ik wel steun aan ze en weten ze ervan.

Stefanie 30-12 om 19:46

Inderdaad doen wat zelf goed voelt! Bij onze eerste heb ik het met 8 weken verteld. Nu wisten mijn ouders al dat we het een tijd aan het proberen waren. Dus gelijk op de eerste dag verteld. In september een miskraam gehad, heel fijn  om dan steun van je (schoon)ouders en vriendinnen te hebben.
Groetjes Stefanie 

Newborn2017 01-01 om 15:42

Kleine update;
We hebben gisteren de eerste echo gehad en we zijn 7 weken zwanger! De foto's geprint als nieuwjaarskaart gebracht en daarmee onze ouders, broers en zusjes verrast! Dat was een mooie afsluiter van 2016! 

Babbel (Gast) 01-01 om 18:47

Wat een leuke ideeën! Ik ga morgen de dokter bellen voor een afspraak, als deze de zwangerschap heeft bevestigd gaan we het de directe familie vertellen. Mijn zus weet het al wel, ik wilde iemand met ervaring mee laten kijken naar de test 

madelene 13-01 om 09:44

Ik heb het mijn moeder meteen vertelt bij alle 3 mijn zwangerschappen.  Nu ben ik in verwachting van de vierde en ook meteen vertelt na de test 
Maar dat is ook vooral om dat ik het bij haar nu exstra kwijt wilde 
Omdat ik namelijk in schok was toen ik erachter kwam zwanger te zijn van de vierde terwijl ons jongste dochtertje nog maar 9 maanden is .

madelene 13-01 om 09:45

En mijn moeder vertelde het automatisch aan mijn vader 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer het je ouders vertellen?' in het Zwangerschapsforum