Onzekerheid

2 antwoorden en 34310176x bekeken

Lisan83 13-01 om 10:47

Hoi iedereen!
Ook ik zit in mijn 1e trimester van de zwangerschap. Hoe lang? Ik weet het niet. 
Ik heb in november een miskraam gehad, weliswaar was ik kort zwanger en was mijn menstruatie wat later... zo kan je t eerder bekijken maar goed. Ik had een positieve test in handen wat na een aantal dagen toch mis ging. De bloeding heeft zo'n 3-4 dagen geduurd en hierna heb ik niet opnieuw een menstruatie gehad.
Op 17 de zo ongeveer kreeg ik klachten  van pijnlijke borsten.. hier geen gehoor aan gegeven omdat dit voor mijn menstruatie altijd t geval is. Omdat het nu wel langer aan hield en mijn menstruatie niet op gang kwam (meestal menstrueert ik zo tussen de 17 en de 20e) onregelmatige cyclus. Ben ik 22 december een test gaan doen. Clear blue digitaal.
Deze gaf 1-2 weken. Ik heb in jan. De verloskundige gebeld en omdat dit mijn 8e zwangerschap betreft en ik daaruit 1 gezonde zoon heb mocht ik al vroeg langs komen. 
De 11e januari had ik een afspraak. 
Ze hebben mijn bloeding van nov als 1e dag laatste menstruatie genomen en dacht  daarom dat 11 jan verantwoord was. Er zou dan toch wel wat te zien zijn op de echo. Ik ben er hoopvol heen gegaan. Eigenlijk zonder zorgen omdat ik pijnlijke borsten heb en moe ben.... op de echo werd een lege vruchtzak gezien met de grootte van 7.3 mm. (Volgens internet komt dit overeen met een zwangerschap van 5 weken) er werd geen embryo gezien. Geen dooierzakje. De vk vertelde me.... of de zwangerschap is heel pril of t is wederom foute boel. 17 jan moet ik terug. Ik probeer er nuchter in te staan en mijn afleiding te zoeken maar ik heb er moeite mee.. Dat er geen dooierzakje te zien was daar reageerde ze wel wat zorgelijk op. Toch zei ze aan het eind verlies nog niet al je hoop maar hou wel in je achterhoofd dat dit mis kan zijn... grrrrrr.  Rotweek voor de boeg.
Hoe is het met jullie, mensen die al een 1e echo hebben gehad? 

reageer

MamaN 13-01 om 11:39

Jeetje meis wat heftig al zoveel miskramen  ik begrijp je zorgen! Ik heb in Augustus een miskraam gehad bij 9 weken. Het vruchtje was de grootte van 5,5 week op de echo en daar was ook geen embryo te zien. Kon bij mij dus ook twee kanten op, vroege zwangerschap of geen goede zwangerschap. Ik wist van mezelf dat ik echt niet pas 4 weken later bevrucht kon zijn want toen had ik allang een positieve test in mijn handen gehad. Ik bereidde me dus maar op het slechtste voor met een klein beetje hoop. Twee dagen na de echo toch die miskraam helaas. Nu ben ik weer zwanger en heb ik 1 goede echo achter de rug met kloppend hartje. 19 januari heb ik de tweede en alsnog ben ik nog niet gerust hoor. Ik denk dat je die zorgen helaas bij iedere zwangerschap met je mee zal dragen door die keren dat het mis is gegaan. 

Veel sterkte en probeer een beetje afleiding te zoeken tot de volgende echo. En kom anders gezellig hier kletsen als je je ei kwijt wilt. Laat je even weten hoe het is gegaan?

Liefs xx

Lisan83 14-01 om 11:08

Hey hoi. Bedankt voor je reactie, fijn ook om wat herkenning te lezen... Jou ervaring van aug jl lijkt zo op die van mij. Het is alleen zo dat ik echt geen idee heb hoe lang ik zwanger ben en daardoor hou ik nog inimini hoop. Ik heb 22 december een positieve test in handen gehad en nog geen 3 weken later zat ik al bij de vk. De kans dat ik misschien 5 a 5,5 week in verwachting ben kan ook maar zo. Zonder die kado weken dan... ik begrijp nl helemaal niks van die kado weken haha.  Ik heb me natuurlijk suf gelezen op internet en daar lees ik ook aardig wat positieve verhalen over vroege zwangerschappen en leeg vruchtzakje.  Ik hou wel rekening met een mk hoor want ik wil 17 jan niet alsnog een harde klap krijgen... Toch helpen die positieve verhalen mij de week een beetje door! Ik moet vrij veel werken dit weekend en volgende week en dat vind ik ook prima. Anders hang ik op de bank en pak toch, terwijl ik weet dat t niet goed is... mijn tel en ga t internet weer op. De dagen kruipen op deze manier.  Iedere dag kijk en voel ik aan mijn borsten of ze nog pijnlijk en groot zijn... en iedere keer een zucht van opluchting wanneer ik opmerk dat hier nog niks in is veranderd. Ziekelijk mee bezig. 
Wat ontzettend fijn dat jij een goede echo hebt gehad. Met hoeveel weken heb je deze gehad? En hoe voel je je verder? Kan je de mk wel loslaten of erg onzeker toch.... 
Ik hoop dat jij kan genieten!!!!! T is zo bijzonder... 
Natuurlijk laat ik de 17e een bericht achter, ik hoop zoooo op een keer positief nieuws. Ik begin de moed een beetje te verliezen. Mijn zoontje is nu bijna 7 jaar en wat gun ik hem nog graag een zussie of broertje. 
Xxxx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzekerheid ' in het Zwangerschapsforum