Wanneer vertellen??

3 antwoorden en 34235646x bekeken

MamaN 02-02 om 09:50

Haha dat begrijp ik. Ik heb het direct aan mijn ouders en zus verteld. Een paar dagen mijn man ook de zijne. Ik heb hiervoor een miskraam gehad maar ook toen hadden we het zo verteld en heb ik geen spijt van gehad. Het is prachtig nieuws om te delen en als het misgaat fijn om steun te krijgen. Vind dat tot 12 weken wachten een beetje cliché want er kan altijd nog iets gebeuren en het is niks om je voor te schamen als er iets gebeurt. Iedereen wilt dag altijd maar geheim houden terwijl het iets is waar steun bij wel fijn.

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten en  doen waar jij je goed bij voelt! En vooral lekker genieten gaan! Gefeliciteerd !!

reageer

Anoniem (Gast) 02-02 om 12:25

Mijn naaste familie heb ik het direct verteld. Vrienden en collega's pas toen ik de echo had. Maar sommige hadden al een vermoeden omdat ze het aan mij konden zien. Ik zag er uit als een vaatdoek.
Waarom heb ik het gelijk verteld, voor steun mocht het misgaan en om gelijk mijn voorpret te kunnen delen met iedereen van wie ik hou.

Anna 18-02 om 21:24

Bij de 1e heb ik het mijn moeder direct verteld omdat het verre van gepland was en ook eigenlijk niet zo gewenst (maar wel welkom) de rest van de fam/vrienden na 3 maanden maar niks spectaculairs... 
Bij de 2e wilde we wachten tot 3 maanden om het wel spectaculair aan te kondigen maar omdat ik een bloeding kreeg en er toen geen hartje klopte kon ik het niet voor me houden (tegenover mijn moeder) er bleek een leeg vruchtzakje te zitten 1 van de twee was niet sterk genoeg. De rest van de familie heb ik het met 7 weken verteld Met een gedichtje in een fotolijstje: "je kan me nog niet horen je kan me nog niet zien in november wordt ik pas geboren mag ik dan in dit lijstje misschien". 
Ik weet nu 3 dagen dat ik zwanger ben van onze 3e ik wacht het nu nog even een week of 3/4 af ik denk na de intake vertel ik het wel 

Heb je het inmiddels zelf al gedeeld met je familie? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer vertellen??' in het Zwangerschapsforum