5 weken zwanger en geen buikpijn meer

15 antwoorden en 45882163x bekeken

Britt 16-08 om 09:09

Dag iedereen,
Ik ben 5 weken zwanger van ons eerste kindje en heb sinds een dikke week elke dag van (soms redelijk erge) buikpijn/krampen. Sinds gisterenmiddag heb ik echter geen pijn meer gehad, ook vannacht niet (normaal word ik wakker van de pijn). Ook doen mijn tepels minder pijn dan normaal. Ik lees op het internet verschillende dingen die elkaar tegenspreken en ben best wel bezorgd... Ik wil niet te ongerust gaan doen maar het is gewoon raar als kwaaltjes ineens wegvallen. Heeft iemand dit nog gehad? Mijn eerste echo is pas op 17 september, vroeger ging niet. Is dus nog héééél lang.

Groetjes,
Britt

reageer

Bebe 16-08 om 10:05

Hoi Brit, het kan zijn dat je lichaam is gewend aan de extra hormonen en zich nu weer stabiliseert. Aan de andere kant kan het ook zijn dat er iets mis is gegaan. De kans op het eerste is volgens mij een heel stuk groter.
Ik zou beginnen om je verloskundige te bellen. Ik weet niet of ze zelf een echo apparaat hebben maar anders zouden ze misschien even kunnen kijken. Ander kun je altijd even overleggen.

10wk Bloem 16-08 om 10:34

Als jij je erg ongerust maakt,moet je echt even de verloskundige bellen.Ze zijn ervoor!

Olivia-Anna 16-08 om 23:08

Ik heb alleen de eerste week wat kramp gehad en iets misselijk geweest en verder niks meer.
Dus zou me niet al te veel zorgen maken hoor!!
Als het mis is gegaan zouden de krampen juist zijn toegenomen, niet ophouden,
dit lijkt me juist een goed teken!!

IvyB 16-08 om 23:15

Hey Britt, 

Ik ben nu zelf 8 weken en 6dagen zwanger. 
Heb in het begin ook gehad.. 
En moest ook ff wennen dat het in eens ophield. 

Pijnlijke / gevoelige borsten en tepels zijn nog steeds aanwezig bij mij. 
Maar heb 1 week last van gehad. 
Daarna 4 dagen af en toe een steekje. 

Knuff

liena 17-08 om 13:39

hey britt
erg vervelend allemaal. maar door je hormonen kan het best voorkomen dat je geen kwaaltjes meer hebt op dit moment. er gebeurt nu zoveel in je lichaam.
nu ben je 5 weken zwanger en heeft het geen zin om een echo te vragen want er is nog geen hartactie. het enigste dat ze zullen doen is bloed afnemen en kijken of je hcg is gestegen.  :s
je zou dat gewoon ook bij de huisarts kunnen doen. moest je volgende week nog zo ongerust zijn dan zou ik als ik jou was gewoon naar spoed gaan als je niet bij je gyn/verloskundige terecht kunt

groetjes Liena

Aradia 19-08 om 18:46

Hoi Britt.Kan me voorstellen dat het wel een beetje eng is, maar voor zover ik weet is het als het mis gaat juist toch veel pijn doen, én bloedverlies uiteindelijk? Ik ben ook nu zwanger van mijn eerste kindje. Ik had ook in het begin veel krampen in mijn buik, soms ook best hevig, dat ik dacht ohjee er zal toch niks mis zijn. (was op vakantie, ben net terug) Had mezelf voorgenomen zolang er geen bloed is, zou alles wel goed zijn. Nu inmiddels ben ik morgen 9weken zwanger, en geen tot heel weinig krampjes meer! Wel nog gevoelige borsten/tepels maar lang niet altijd last. Ik kan me voorstellen dat je als je ineens niks meer voelt het best raar is, maar ik denk dat je je niet heel erg druk hoeft te maken!

Als je het écht niet vertrouwt, of je je ongerust blijft voelen, altijd gewoon de verloskundige bellen, die zijn er toch voor  

Succes!

Britt 21-08 om 18:10

Hoi iedereen!
Eerst en vooral bedankt voor de bemoedigende woorden
Ben net toch even naar een andere gynaecoloog geweest (een vriend van mijn vader, handig) omdat ik volgende week op reis vertrek en ik toch gerust wou zijn.
Blijkt: ik ben nu 5 weken en 5 dagen zwanger van één gezonde baby van inmiddels 2,5 mm én het hartje klopt al! Alles dik in orde dus!

Aradia 22-08 om 10:08

Joepieeee!!! Wat een heerlijke opluchting moet dat voor je geweest zijn!! Hartje ook al zien kloppen lekker snel!! Heerlijk zeg! Heb ik eergister ook gehad bij mijn eerste echo (9wkn) Heerlijk om te zien. Ben heel blij voor je. Kun je nu echt lekker gaan genieten

selina (Gast) 04-09 om 10:06

wow das supergoed nieuws!!!!!
kun je met n gerust hart weg. nou ja 2 hartjes hahs

* 04-09 om 10:09

@Britt,
Gefeliciteerd zeker weten is ook beter..

Liefs Ju

B 05-09 om 19:50

Vandaag ook een bete dag gehad dan eerst.Een dag zonder misselijk zijn, en zelfs goed gegeten!

Britt 13-09 om 15:25

Jammer genoeg ben ik gisteren bloed beginnen verliezen met buikpijn. Vandaag op spoedecho geweest (maandag ging mijn 2e echo zijn) en de baby is inderdaad dood 1 cm groot dus ongeveer 7 weken oud en dus al een tijdje overleden. Nu is het wachten tot het afkomt, en dan hopen dat het snel opnieuw lukt en dat er met dat kindje ook niet iets mis is Ik duim voor jullie allemaal en hoop dat het met jullie allemaal wel goed blijft lopen!

Daisy 13-09 om 15:33

@Britt,
dat is heel erg voor je, je kijkt er naar uit en dan gebeurd er zoiets dat wens je niemand toe! ik hoop voor jou dat je snel terug zwanger word, ik duim voor je!
xx

Olivia-Anna 13-09 om 16:59

O wat vreselijk voor je!!
Helemaal als je het zo graag wilt natuurlijk..

Mag ik je een goeie raad geven: Geef jezelf de tijd om te rouwen!!!
Zorg eventueel voor een foto'tje van een echo die je hebt gehad in een mooi kadertje of bewaar de test die je hebt gedaan..
Het is niet niks wat je nu doormaakt en veel buitenstaanders zulllen er misschien te luchtig over doen..
Zijn er veel mensen op de hoogte van je zwangerschap?

Zorg dat je echt terug klaar bent voor een tweede poging.
Heel veel sterkte!!

Dani 13-09 om 18:01

O Britt, wat erg.....ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit verlies en ga mee met het bovenstaande van Olivia-Anna.

Lieve groetjes dani

Je kunt reageren op dit onderwerp '5 weken zwanger en geen buikpijn meer' in het Zwangerschapsforum