Lopen hartslag hartje en hartslag navelstreng gelijk?

4 antwoorden en 33493315x bekeken

Ava (Gast) 07-04 om 20:24

Halo allemaal. Ik ben nieuw op fora en omdat ik mijn antwoord niet op het internet vond, vroeg ik me af of er soms mensen zijn die eventueel het antwoord weten op mijn vraag. Op 8 weken zwangerschap had ik mijn echo. Er was een mooi kloppend hartje te zien en te horen maar blijkbaar had mijn mama nog een kloppend hartje gezien. Tijdens de echo was er gezegd dat het er maar eentje was en ik vertrouw er wel op maar de twijfels stijgen omdat er ondertussen foto's zijn genomen met de gsm en daar lijkt het er toch op dat er 2 dooierzakjes aanwezig zijn (misschien een waas in de echo?).

Mijn vraag is dus of het mogelijk is of de navelstreng ook duidelijk een hartslag kan geven en of deze normaal gelijk loopt met het hartje zelf of niet.
Het zou me straf lijken dat het er twee zouden zijn want al op zeer vroege leeftijd was gebleken dat ik geen kinderen kon krijgen tot ons groot klein wonder opeens kwam opdagen.
Vriendelijke groetjes,
Ava.

reageer

Anoniem (Gast) 08-04 om 08:36

De navelstreng is een stuk dunner dan een babytje met 8 weken dus dat lijkt me sterk en het zal niet de eerste keer zijn dat er een baby op de echo over het hoofd gezien wordt, ik zou de volgende echo afwachten. Als het er 2 zijn moet het dan wel duidelijk zijn.

Maria 08-04 om 09:16

de hartslagen van de moeder en kind zijn niet gelijk. Normale hartslag in rust van een volwassene is 60 slagen per minuut (afhankelijk van fitheid, leeftijd etc), en van een foetus is die tussen de 180-120 per minuut (het begint snel, na een week of 10 is het 170-180, daarna vertraagd het wat). Dus nee, ze lopen niet gelijk.

Ava (Gast) 08-04 om 15:42

Bedankt voor de antwoorden. 
De gemeten hartslag was 150 slagen per minuut en de andere leek ongeveer hetzelfde maar liep iets achter. We zullen zien wat het over twee weken geeft. Eentje is al meer dan perfect en meer dan een gezond kindje kan (denk ik) niemand wensen.
Nog een fijn paasverlof toegewenst!

Ava (Gast) 08-04 om 16:36

Dit is trouwens ons klein wondertje. Gelegen in een hartvorm  en wat wij denken dat eventueel dooiers zijn (maar we zijn ook geen dokters )
http://i67.tinypic.com/2dcbq74.png
http://i63.tinypic.com/2m7gfb6.png

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lopen hartslag hartje en hartslag navelstreng gelijk?' in het Zwangerschapsforum