Afscheiding

3 antwoorden en 32517442x bekeken

proudmommy! 13-06 om 17:23

Hoi dames,

Vandaag ben ik 7 weken en 5 dagen zwanger. Nou heb ik zojuist roze/bruin afscheid aangetroffen in mijn slipje. Op internet lees ik van alles over een beginnende miskraam maar ook het volgende:

7 en 8 weken zwanger
Wat verder in de zwangerschap, rond de twee maanden, kunnen er lichte bloedingen optreden bij niezen, hoesten, bukken en tillen. Vaak is dit geen reden tot ongerustheid. Ook kan er om onduidelijke reden bloedverlies optreden. In de helft van de gevallen blijft het bij een roze afscheiding, in de andere helft van de gevallen wordt het bloedverlies wat meer en kleurt nu helderrood. Wanneer het bloedverlies blijft aanhouden en gepaard gaat met buikkrampen, is de kans op een miskraam groter. De verloskundige kan vanaf 6 weken zwangerschap bekijken of het hartje van de baby klopt.

Wat denken jullie/iemand ervaring hiermee?
Wel een hoop getild en gebukt op mijn werk.. maar ik maak me zo'n zorgen!

Graag reacties!

reageer

Knuffel 13-06 om 17:31

Proudmommy, het kan inderdaad 2 kanten op gaan. Je leest ook hier op het forum helaas veel slechte verhalen. 
Maar dit is nu mijn 3e zwangerschap en bij alle 3 de eerste weken veel bloed verloren en toch gaat alles goed. 2 gezonde jongens en de 3e op komst. 
Zwaar tillen is inderdaad niet goed en als je een gevoelige baarmoeder hebt dan kan daar heel makkelijk een vaatje knappen die wat bloedverlies veroorzaakt. 
Ik zou de komende dagen een beetje rustig aan doen maar als je je echt zorgen maakt dan kan je hiervoor je verloskundige bellen he. Vaak maken ze dan wel even een echo op dit termijn.

proudmommy! 13-06 om 20:03

Bedankt voor je reactie! Ik hoop dat dit een seintje is van: even rustig aan!

Maandag hebben we de echo... hopelijk betekend het niks ergs

Knuffel 12-07 om 14:18

Heb je verder nog bloedverlies gehad? Het is alweer een maand geleden. Wat heftig dat je maandag  pas een echo krijgt en zo lang de onzekerheid hebt gehad! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Afscheiding' in het Zwangerschapsforum