lege vruchtzakjes

10 antwoorden en 32281089x bekeken

Linda (Gast) 04-07 om 11:14

Gisteren hadden wij een eerste echo. Er waren 2 vruchtzakjes te zien (een tweeling), maar beiden leeg en geen hartactie. De echoscopiste was stellig: dit is een miskraam. 

Om me heen hoor ik nu echter allemaal verhalen waarbij er later toch hartactie werd gevonden. Zelfs een bevriende verloskundige gaf aan dat dit wel een hele snelle conclusie is. Ik ben pas 6 weken en 4 dagen zwanger en het beeld kan iedere dag anders zijn. Maar mijn eigen verloskundige had het echter al over curettage en dat ik geen hoop meer moest hebben... Zij had haar info dan wel weer van de stellige echoscopiste en heeft het zelf niet gezien.

Wie heeft er ervaring met zo'n duidelijk oordeel miskraam en vervolgens toch een kloppend hartje? 
Ik wil sowieso een week wachten en dan een nieuwe echo. Mijn hoop is minimaal.

reageer

Hummeltje 04-07 om 13:41

Hoi! Volgens mij is dit inderdaad een erg vroege conclussie! En ik zal zeker niet eerder iets doen dat je het zeker zeker weet! Ik zal gwn naar het ziekenhuis bellen dat je je ernstige zorgen maakt en het verhaal daar uitlegt. Grote kans dat je snel daar mag komen en een echo bij een gyn. Krijgt!! Bij mij is ook nu pas een vruchtzakje te zien terwijl ik al 2 weken weet dat ik zwanger ben en heb gewoon heel pril getest! Heb je je op je hcg laten prikken? Misschien ben je gewoon erg pril want als ze alleen een vruchtzakje zien is het moeilijk te bepalen hoe ver je bent en kunnen ze eigenlijk alleen met hcg waarde vaststellen of het toeneemt of niet! Succes

Linda (Gast) 04-07 om 21:37

Bedankt voor je reactie!

Ik heb vanmiddag nog een test gedaan en de teststreep sloeg nog donkerder uit dan de controlestreep... Mijn lichaam maakt dus nog meer hormonen aan ipv minder... Maakt het allemaal nog moeilijker te accepteren. 

Ik heb inmiddels een andere verloskundige gebeld en wil graag overstappen. Deze is in de buurt van ons nieuwe huis dus zou ik tzt toch al doen. Maar daar kan ik dinsdag pas terecht.... Blijft afwachten in spanning!  

Gast (Gast) 04-07 om 21:42

is nog veels te vroeg om te zeggen dat het een miskraam ik zou dus echt nog even wachten grote kans dat er over een paar weken wel 2hartjes kloppen luister goed naar je gevoel succes

Loes 06-07 om 16:55

Ach wat naar Linda, sterkte
Ik heb in maart met 8 weken een miskraam gehad - leeg vruchtzakje. Daar was iedereen ook wel heel stellig over, als je pas 5 weken bent dan wil het nog wel eens onduidelijk zijn, maar veel later is er meestal toch niet veel meer aan te doen.
Mijn testen hebben altijd keurig opgelopen en de miskraam is ook niet natuurlijk op gang gekomen omdat mijn lijf echt nog dacht zwanger te zijn.

Weet je zeker dat je al 6wk 4 dagen bent of zou het ook nog minder kunnen zijn? Prima trouwens om nog een echo te vragen, dan heb je ook zekerheid! Ik hoefde trouwens geeen curettage, mocht zelf kiezen: afwachtten, medicatie of curettage. Mocht het uiteindelijk echt een miskraam blijken laat je dan goed voorlichten over de opties!

MamaN 06-07 om 18:10

Ah bah Linda , heb het helaas zelf meegemaakt. Zou 8 weken en 5 dagen zwanger moeten zijn maar volgens de echo 5 weken en 4 dagen met lege vruchtzak. Wist dat dit echt niet kon ivm de positieve test en uitblijven menstruatie. Bij 6 weken en 4 dagen zou in principe een embryo en hartje zichtbaar moeten zijn. Dus net wat loes zegt, weet je zeker dat je zo ver bent? 

Hummeltje 06-07 om 20:35

Hoi, goed dat je na de vk ben gegaan! Ik zal het echt nog even afwachten misschien ben je wel veel later zwanger geraakt dan dat je denkt en zonder de embryo is heel moeilijk na te gaan hoe ver je precies bent dus wacht totdat je zeeker weet dat het echt 6 weken moet zijn. De wonderen zijn de wereld niet uit zeggen we dan! Daarom hoop ik ook echt dat er dinsdag 2 kloppende hartjes zijn! Of  in iedergeval 1! Geef die moed niet op tot het definitief is uitgesloten! Laat je het wel hier weten? Groetkes en heel veel succes en sterkte

Loola 06-07 om 21:05

Oef.. je geduld wordt op de proef gesteld zo... probeer veel afleiding te zoeken, ga buitenshuis leuke dingen dingen doen ... veel sterkte, hoop ook op goed nieuws voor je ...
Veel liefs

Linda (Gast) 11-07 om 18:38

Hallo!
Bedankt voor jullie reacties. Vandaag hadden wij opnieuw een echo en er was een goed gegroeide embryo te zien met een stevig kloppend hartje! Echt bizar, die andere echoscopiste was zo stellig vorige week, dat we er niet meer op durfde te hopen. Maar nu toch goed nieuws! Ik ben 7 weken en 4 dagen zwanger, dus vorige week was ik 6 weken en 3 dagen. Ze had gewoon nooit zo vroeg al zo definitief in haar oordeel mogen zijn, de vk van vandaag zei dat ze kippenvel had van woede over het onnodig verdriet dat wij hebben gehad! 
De 2e baby was zo ver achter gebleven, dat het een vanishing twin wordt. Verdrietig, maar voor ons overheerst de blijdschap van degene die het wel goed doet. Krijgen we toch een kindje, woohooo! 

Hummeltje 11-07 om 20:02

Wauw wat fantastische om te horen!! Van harte gefeliciteerd en heeeeeel veeeel geluk met je mooie wonder in je buik! Liefs

Loola 11-07 om 23:31

Jeeejjj war fijn nieuws voor jullie! Geniet ervan !! En gefeliciteerd! !

Je kunt reageren op dit onderwerp 'lege vruchtzakjes ' in het Zwangerschapsforum