Voor het eerst zwanger

7 antwoorden en 31464822x bekeken

Lena (Gast) 28-09 om 10:06

Hoi allemaal,
Afgelopen week heb ik een zwangerschapstest gedaan en die gaf duidelijk aan; zwanger!
Ik was 11 dagen overtijd en had al ruim 2 weken last van mijn borsten. Iets wat normaal gesproken maar 1 week duurt vlakvoor mn menstruatie. Echter durfde ik ook gewoon niet eerder een test te doen, ik was zo bang voor teleurstelling.
Dit is de eerste keer dat ik zwanger ben en word er zo angstig van. Ben continu bezorgd of ik wellicht gezonder moet eten (ik eet gewoon normaal groentes en fruit, niet buitengewoon ongezond maar toch). 
Ook heb ik nu al een paar dagen heel erg last van mijn buik/darmen. De vk heeft me verzekerd dat dit normaal is, maar man man man lig er soms gewoon wakker van. Iemand ervaring/tips hiermee/tegen? Merk zelf wel dat t wat rustiger wordt als ik wat citroenwater drink.
Ook heb ik een vriend die álles beter weet. Hij heeft al twee kindjes, je zou denken dat hij dan beter zou moeten weten dan in discussie gaan over hoe een zwanger lichaam werkt. Hij beweert bijv dat ik echt voor 2 moet eten, terwijl ik las dat dat niet nodig is. Daarbij is mijn eetlust nu echt even niet wat het was, dus het irriteert me als hij over zulke dingen begint. En dan ook met "je bent nog maar net zwanger", alsof alleen omdat hij niets aan me ziet, mijn lichaam ook niets bijzonders doet.
Het is echt geen eikel hoor, ik denk dat hij gewoon vergeet dat dit voor mij de eerste keer is en ik alles dus als heftig en nieuw ervaar.

reageer

Lena (Gast) 28-09 om 10:25

Oja dat vroeg ik me ook af, wanneer vertellen jullie het aan jullie naasten?
Ik weet dat t na 12 weken veilig is om het van de daken te schreeuwen, maar ik kan dit dus niet voor me houden. 
Heb het aan 2 vriendinnen verteld nu, beide hebben ook al 1 of meer kindjes. Vooral omdat ik op die manier nog dingen kan vragen etc. Mijn moeder leeft niet meer, mijn zussen hebben (nog) geen kindjes en m'n vader... die arme man krijft een hartverzakking als ik het vertel. Ofja ik weet dat hij wss niet heel enthousiast zal reageren.

Maartje 28-09 om 12:01

Elk lichaam reageert anders op een zwangerschap. Iemand kan dus niet invullen voor je hoe je je 'moet' voelen. Ik ben bij minder als 8 weken zwangerschap al in de ziektewet beland vanwege rugklachten. Ook al is er nog niets te zien, de hormonen gieren door je lijf en je lichaam is hard aan het werk. Ik slik dagelijks mama plus. Hier zitten allemaal vitamines in en ook foliumzuur wat je nodig hebt. Over je eten je niet zo druk maken. Je hoeft niet voor 2 te eten, maar kan wel zijn dat je vaker honger hebt. Pak dan een extra boterham of een stukje fruit. Wanneer je het aan andere verteld is voor iedereen persoonlijk. Bij mij wisten mensen het al vroeg vanwege eerdere miskraam, mocht er iets zijn kunnen ze je ook steunen. Eerste keer zwanger heb ik in het begin ook als erg onzeker ervaren. Nu ruim 23weken en voel me stuk minder onzeker. Probeer er ook van te genieten want het is wel een klein wondertje in je buik!

Lena (Gast) 28-09 om 12:09

Ik ben idd ook begonnen met Davitamon Mama Compleet. 
Ik heb zo weinig eetlust momenteel, hoop dat dit snel overgaat. Ben ook flink verkouden dus wellicht dat dat ook bijdraagt aan het ellendige gevoel.
Ik ben bang om het mensen te vertellen omdat ik het niet wil jinxen ofzo. Slaat nergens op, weet ik. En ergens misschien ook omdat het nog onwerkelijk voor me voelt. Ik geloof het pas als ik de echo zie. Volgens de vk ben ik ong 6 weken zwanger, dus nog 6 weekjes wachten!

Maartje 28-09 om 12:18

Heb je de eerste echo met 12 weken?

Lena (Gast) 28-09 om 12:35

Ja.. de vk raadde me af om eerder dan dat een echo te doen. Ofja tussen de 10 en 12 weken zal het plaatsvinden dan. 

Maartje 28-09 om 13:50

Ja dat scheelt per verloskundige.

Valerie (Gast) 25-02 om 20:07

Hallo!
Ook voor mij is dit mijn allereerste zwangerschap. ik ben 8 weken zwanger, dus nog erg pril, en ook ik vindt het super spannend, maar ook ietwat onzeker. Woensdag a.s. mijn eerste echo, ben zo benieuwd. 
Groetjes,
Valerie

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voor het eerst zwanger' in het Zwangerschapsforum