Vruchtzak te groot

10 antwoorden en 31430281x bekeken

Viooltje 28-09 om 14:36

Hallo allemaal,
Dinsdag de eerste echo gehad van ons tweede kindje. Wat een mooie avond had moeten worden werd een avond vol onzekerheid. De letterlijke woorden van de verloskundige waren:"Ik weet niet of het goed zit". Uiteindelijk vond ze wel een kloppend hartje, maar de vruchtzak was veel te groot in verhouding met het vruchtje. Ook ben ik iets minder ver dan gedacht. Daar maak ik me niet zo'n zorgen om, want cyclus onregelmatig en test gaf ook pas laat positief aan. Met de test zou t termijn wel ongeveer kloppen. Nu moet ik maandag terugkomen. Ik ben zo bang en teleurgesteld. Ik ben het vertrouwen helemaal kwijt. Ook al zei de vk dat het niets te betekenen hoeft. Ik word gek van de onzekerheid. Buiten mijn man weet nog niemand dat ik zwanger ben dus dat maakt t niet makkelijker. Heeft iemand ook meegemaakt dat de vruchtzak groot was aan het begin van de zwangerschap?Liep het goed of slecht af? Ik zou nu 7w6d zijn. Bij mijn eerste zwangerschap had ik pas een echo met 10weken dus ik kan het niet echt vergelijken.

reageer

Mentos (Gast) 29-09 om 07:21

Hey,
Voor wat ik gehoord heb ooit, kan een vruchtzak niet echt te groot zijn. Ik had een heeeele grote vruchtzak bij mijn zoontje (een "zwembad" zei de gynaecoloog) :-) En dat zoontje ligt nu gezond boven te slapen.
Wat betreft de afmetingen van het vruchtje enz. Op een prille zwangerschapsduur worden makkelijk meetfouten gemaakt en als je cyclus niet regelmatig is... Het kloppende hartje is wel al een goed teken!
Ik snap je onzekerheid heel goed... (ik ben zelf erg onzeker, ben ook in het eerste trimester) maar ik denk echt dat dit twee kanten uit kan gaan! (Wat het altijd kan uitgaan!)
Ik duim met je mee voor een goede afloop. Laat je na je volgende echo even iets weten?
Liefs
Mentos

Viooltje 29-09 om 12:47

Hoi Mentos,
Wat fijn dat je gereageerd hebt op mijn berichtje. Ik hoop echt dat het goed zit allemaal. Op internet lees ik vanalles over te veel vruchtwater bij 20/30 weken of een grote vruchtzak, maar dan is er ook geen vrucht of een dood vruchtje. Mijn leeftijd is ook geen risico en bij mijn vorige zwangerschap was ook alles goed ondanks dat het niet volgens het boekje verliep. En daar houdt deze vk zich ook nogal aan vast. Het kunnen geen "echte" weeën zijn want ze zijn niet regelmatig om vervolgens in alle haast naar het ziekenhuis te moeten gaan om nog op tijd te zijn. Ik laat je weten wat er uitkomt bij de echo of het nu goed nieuws is of niet. Hoe ver ben jij inmiddels? Voel je je goed?
Groetjes,
Viooltje

Mentos (Gast) 03-10 om 03:58

Hey Viooltje,
Ik ben bijna 12 weken ver en voel me heel goed (soms voel ik me nauwelijks zwanger; beetje bizar). Het enige wat wel blijft... ik slaap ontzettend slecht en ik kan dan zo lang wakker liggen! (Maar dat had ik ook de hele zwangerschap van mijn zoontje en ook bij mijn miskramen - vooraleer het fout liep dan.) Daardoor ben ik natuurlijk ook erg moe, wat soms vervelend is. Maar ok; ik doe het allemaal graag voor het goede doel! Mijn termijnecho is deze week... ik ben best wel in spanning dus.
Hoe gaat het ondertussen met jou? Je echo komt volgens mij ook dichter bij hè? De tijd kan zo traag gaan, vind ik :-)
Ik duim nog steeds mee voor je! 
Liefs
Mentos

Merel 03-10 om 09:07

Ik had dit eigenlijk nooit eerder gehoord! Komt het vaker voor?

Viooltje 04-10 om 16:09

Ik had er ook nog nooit van gehoord! Ondertussen weer een echo gehad. Baby goed gegroeid en vruchtzak niet gegroeid. Dus de verhouding is nu al beter. Nog steeds ruim vruchtwater, maar verder zag het er goed uit. Het hartje klopt goed. Een zwangerschap blijft spannend, maar ben nu wel iets gerustgesteld. De week leek wel een maand!! Mentos succes bij de termijnecho. Ik duim voor je dat alles goed is! Ook ik heb veel over voor het goede doel.

Mentos (Gast) 04-10 om 19:56

Oh viooltje! Wat een goed nieuws! Ik ben echt blij dat te horen!! Ik geloof helemaal dat het een maand leek; wat gaat de tijd traag als je zo wacht op geruststelling!
De termijnecho is gepasseerd en het was goed! Toch wel fijn merk ik na die eerste spannende periode!
Veel succes nog met je verdere zwangerschap!

Merel 06-10 om 04:36

Fijn nieuws voor jullie meiden!

Steph (Gast) 24-11 om 17:10

Hoi dames vandaag echo gehad vruchtje was ong 4.1 mm je zag alleen een zwart vlekje ze zei past ong bij een zwangerschap van 3 a 4 weken.. maat ik heb gelezen dat dat bij een zwangerschap past van ong 6 a 7 weken. Me zwangerschaps hormoon stijgt wel goed.

shootingstar 30-11 om 18:43

@steph ik was met 6 weken en 4 dagen voor een echo en daar was het kindje 6,1 mm dat was prima. Daarna bij de gynocoloog geweest en die had 6,7 mm gemeten met 6 weken 6 dagen en die vond het ook te klein maar ik blijf steeds 2 dagen achterlopen met de groei maar groeit dus wel met de lijn mee. Ik zal me nog niet teveel zorgen maken, ze hebben mij helemaal gek zitten maken (oké of ik mezelf haha) dat het te klein was. Nu inmiddels 11 weken en kindje groeit goed maar is gewoon iets aan de kleine kant. Als je hormonen gewoon stijgen zal het voor nu wel goed gaan!
Hoever dacht je zelf te zijn? 
Succes met afwachten 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vruchtzak te groot' in het Zwangerschapsforum