miskraam of toch niet? help

7 antwoorden en 31331761x bekeken

loubna 05-10 om 18:08

hallo dames, ik ben 13 weken zwanger en heb sinds maandag bloedverlies ik ben toen naar zkhuis geweest en daar zeiden ze hartje van de baby klopt nog alleen is de placenta een stukje losgekomen waardoor ik nu bloed had. Ze zeiden dit kan genezen en dan is alles oke en stopt het met bloeden of het zet door en dan heb je een miskraam. De volgende dag dinsdag had ik nog weinig bloedverlies en tegen de avond geen bloed meer. Woensdag in de ochtend had ik klein beetje bloed tijdens wc bezoek rond de middag werden de krampen wat erger en na wc bezoekje verloor ik een flinke bloedstolsel van ongeveer 5 cm. Ik schrok er best van ben daarna niet meer naar de wc geweest omdat ik het niet durfde. Ik had nog steeds veel krampen. Rond de avond had ik geen bloedverlies meer. Het was dus afwachten wat er ging komen. Vanochtend had ik nog steeds geen bloeding rond 12 ging ik naar wc en zag weer bloeding het was niet veel maar er zat wel wat kleine stolsels bij. Maar meer dan dat niet want het bloed niet door of wat dan ook alleen tijdens wc bezoek heb ik beetje bloed en stolsel. Is het nou wel een miskraam of niet ik zit zo in de onzekerheid.  Ik heb morgen een afspraak bij gyn. Maar dacht misschien zijn er meiden die dit eerder hebben ervaren en mij kunnen informeren. Alvast bedankt dames

reageer

Saartje_M 05-10 om 19:21

Hoi,
Jouw verhaal is heel herkenbaar... Ik heb echt getwijfeld of ik wel zo reageren omdat mijn afloop niet zo goed was... 
Maar mijn verhaal was wel wat ingewikkelder ( eeneiige tweeling, placenta aan voorkant met licht placenta previa). Vanaf week negen bloedverlies dat eerst licht en verwaarloosbaar was tot vanaf week 14 zware bloedingen met bloedstolsels. Regelmatig in paniek naar ziekenhuis gereden waar we telkens weer gerustgesteld werden door de gyn dat de meisjes wel steeds goed groeiden. 
Maar het bloedverlies was op den duur zoals een zeer zware menstruatie... en de beide meisjes het uiteindelijk dus niet gehaald hebben... 
Maar wat ik wilde zeggen is dat mijn verhaal evenzeer goed had kunnen aflopen. Je hebt evenveel kans of zelfs meer kans dat de bloedingen weggaan en je kleintje zich gewoon normaal ontwikkelt. Want als het bloedverlies van de placenta komt, wil dat zeggen dat je kleintje (normaal) perfect in orde is. 
Het is goed dat je morgen afspraak hebt want je teveel zorgen maken is ook niet goed, stel duidelijke vragen en eis duidelijke antwoorden! 
Ik hoop dat ik je niet teveel extra stress bezorgd heb met mijn ervaring, ik heb echt getwijfeld of ik dit wel zou schrijven... maar ik geef liever een eerlijk antwoord.
Ik duim dat je verhaal een happy ending heeft. Laat je weten hoe je afspraak is geweest? 
Lieve knuffel. 

loubna 05-10 om 19:59

hoi Saartje_m,
bedankt voor jou reactie. Jammer dat het voor jou zo moest aflopen. Het is inderdaad of het gaat goed of niet maar doordat ze me naar huis hebben gestuurd met wacht het af als het goed is dan heb je geen bloed meer is het miskraam dan zal je veel bloeden enzo. Maar toch doordat het hartje maandag nog klopte denk ik telkens stel dat het nog goed gaat. Het is heel moeilijk om in onzekerheid te blijven en als maar te blijven wachten dus ik ga gelukkig morgen zeker weten of het hartje nog klopt. Anders zitten ik te huilen terwijl het misschien wel goed gaat. Ik laat morgen zeker weten hoe het is gegaan. Heel erg bedankt.
dikke knuffel

loubna 06-10 om 20:13


vandaag bij gyn geweest en hartje baby klopt nog maar de wond of de placenta dat een stukje loszit is er nog steeds ik wordt nu opgevolgd zodat ze kunnen zien of het verder zal loslaten of niet. Dus het is afwachten en hopen dat alles goed gaat.

Saartje_M 06-10 om 20:27

Pff wat een emotionele rollercoaster.. 
Ik ben heel blij dat er nog een kloppend hartje is... Ik duim dat dit zo zal blijven. 
Sorry dat ik niet meer troostende woorden heb voor je... Ik weet hoe afschuwelijk en zwaar deze onzekerheid is.  
Veel rusten, en goed voor jezelf zorgen is het enige nuttige advies dat ik kan geven. En bij twijfel naar ziekenhuis/verloskundige! Liever een keer teveel dan een keer te weinig. 
Lieve knuffel! 

loubna 07-10 om 13:42

bedankt voor je lieve reactie. Het is inderdaad nog veel onzekerheid maar ik zal zeker bij elke slecht gevoel of pijn gewoon langs gaan. Nu gewoon hopen en afwachten natuurlijk.

Merel 07-10 om 20:19

Veel succes Loubna, ik duim en brand een kaarsje voor jou en je kleintje!

Saartje_M 16-10 om 08:00

Hoi Loubna, 
Hoe gaat het nu met je? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'miskraam of toch niet? help' in het Zwangerschapsforum