Een onzeker begin

5 antwoorden en 31227028x bekeken

Niekie84 15-10 om 11:23

Ik ben nieuw hier op het forum. Lees wel al af en toe mee, maar heb me nu ook maar aangemeld
Ik ben net zwanger van onze 2e. Het is niet helemaal bekend hoelang precies. 
We hebben na de positieve test een weekje kunnen genieten en toen begon alle ellende. Eerst wat bruin bloed, daarna wat rood. Ik kon gelukkig direct langskomen bij de verloskundige. Er was een vruchtzakje te zien, maar verder nog niets. Anderhalve week later moesten we terugkomen. (Bloedverlies is al die tijd gebleven. Ene keer wat meer dan de andere keer). Bij de volgende afspraak werd er wel een vruchtje gezien met een beginnende hartactiviteit. Ik zou 5,5 week zijn. Dit kan alleen niet overeenkomen met de werkelijke duur als ik mijn laatste menstruatie, eisprong, positieve test etc er naast leg. Maar van niks naar een kloppend hartje geeft moed! De snelheid van het hartje hoorde bij de lengte van het vruchtje. Ze had het alleen over een ring in het vruchtzakje waarin de baby normaal in het midden zit en deze zat helemaal aan de zijkant of er buiten? De verloskundige vond het wel raar en kon niet beloven dat het goed zou gaan, maar het feit dat er iets gegroeid was is positief.  
2 dagen later meer bloedverlies met allemaal stolsels. Het vertrouwen werd weer minder en we konden weer direct langskomen voor een echo. Het vruchtje zat er nog en het hartje klopte ook nog. Er was alleen een extra "vlekje" bijgekomen in die binnenste ring waar ze het de vorige keer over had. Ze had deze situstie nog nooit eerder gezien en wist niet wat het was. Dit was afgelopen vrijdag. Ik heb een doorverwijzing gekregen naar de gynaecoloog, waar ik morgen (maandag) terecht kan. Nu heb ik sinds gisteren heftige menstruatie achtige buikpijn. Geen echte krampen maar gewoon continu buikpijn. Met daarbij nog altijd bloedverlies. Als ik lig is de pijn minder dan wanneer ik wat ga doen. Al met al dus een vreselijk stressvol begin zo voor ons. Ons gevoel zegt al 2 weken dat het niet goed kan blijven gaan en dan toch 2x een hartje zien kloppen.. Het is afwachten morgen.
Sorry voor het lange verhaal. Ik hoef niet perse antwoorden hier op, weet ook niet of er iemand is die zoiets heeft meegemaakt.. Maar het kunnen delen en van je af kunnen schrijven geeft mij een goed gevoel  

reageer

floydi 15-10 om 14:19

Niekie sterkte morgen. Ik denk dat je gevoel vaak goed zit in de soort gevallen. Toch ergens hoop je op een wonder. Hopelijk heb je morgen in elk geval zekerheid. 
Liefs floydi

Stef 15-10 om 15:08

Hey Niekie, 
Eerst en vooral een dikke proficiat...
Dat 2de vlekje? Zou het het geen bloedklontertje kunnen zijn? Of een 2de vruchtje... ? 
Ik weet niet ... 
Ik wil je ook geen valse hoop geven maar blijf positief. 
Dikke knuffel stef 

Niekie84 15-10 om 20:17

Bedankt allebei voor jullie reactie! 
Floydi, die onzekerheid is inderdaad het ergst. Dus hoop morgen vooral op zekerheid.
Vanmiddag heel erg buikpijn gehad en zojuist weer een stolsel verloren (het vruchtje nog niet) en daarna was de buikpijn bijna direct weg. Mijn lichaam is dus wel wat naar buiten aan het werken. Gelukkig is het bijna morgen en weten we hopelijk waar we aan toe zijn. 

Niekie84 16-10 om 18:51

Het is helaas niet goed gegaan
Gisteravond en vannacht werd het steeds erger en heb uiteindelijk het vruchtje verloren.

Daarna nog wel naar de gynaecoloog geweest en alles was gelukkig direct schoon. 
Nu even rustig aan, het even verwerken en hopelijk mag er nog een keer een broertje of zusje voor onze dochter komen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een onzeker begin' in het Zwangerschapsforum