Zwanger na een miskraam onzeker

4 antwoorden en 31220595x bekeken

Nalily 16-10 om 11:44

Hey allemaal!
Ik ben heel erg nerveus en wil het gewoon even kwijt.
Ik heb al 2 kindjes van 3j en 22maanden, zwangerschappen heel goed verlopen, nooit geen problemen gehad. maar dan was ik zwanger van de 3de. Een test gedaan, naar de dokter en die zei zwanger maar heel pril, alhoewel ik al 2 weken over tijd was, dus moest ik nog eens bloed laten prikken om te kijken of het voldoende hcg omhoog ging. dat was het geval dus ik was gerust gesteld waarschijnlijk een late eisprong. op 8 weken moest ik een echo laten weten en die sloeg in als een bom, ik was zeeeer misselijk mijn buik was al dikker (ookal was ik nog maar 8 weken maar gyn zei dat het is door 3 kindjes vrij snel na elkaar en dan rekt alles sneller) ik voelde me echt super zwanger! Op de echo  niets maar dan ook niets te zien! Ik had vruchtwater, een moederkoek alles wat er nodig was mijn baarmoeder had de grootte van 8 weken maar er zat geen vruchtje in en mijn lichaam deed gewoon doodleuk verder. Heb me nog nooit zo slecht en zelfs mislukt gevoeld, ik bedoel zwanger van niets hoe erg kan het zijn! Heb ik alles moeten laten weghalen en dan voelde ik me beetje bij beetje beter maar ik wil toch graag een 3de kindje. en de gyn zei je hebt al 2 keer laten zien dat het lukt, het lukt nog wel eens.
Nu terug zwanger, ben super onzeker. deze keer was de hcg waarde wel normaal maar toch, gebeld voor een afspraak bij de gyn maar die kan pas als ik 8 weken ben niet vroeger want anders zien ze het hartje nog niet. (ben nu 5,5 weken ongeveer) . maar nog meer dan 2 weken wachten is echt suuuper lang als je zo onzeker bent! dus zei hij dat ik morgen opnieuw bloed moet laten trekken om te kijken of het voldoende gestegen is. maarja dat was vorige keer ook. Dus heb blijft bang afwachten !

goed bedankt dat ik mijn verhaal eens kwijt kon !

reageer

Nalily 16-10 om 11:45

oh ja wat ik nog vergeet te zeggen, ik ben nu nog helemaal niet misselijk? dus lijkt me niet zo een goed teken omdat ik de vorige 3 keer van dag 1 super misselijk was

Loes 17-10 om 15:57

Hoi Nalily,
Wat lastig, die onzekerheid Ik ken het en kan je dus ook niet echt helpen, want het blijft gewoon spannend.
Ik ben nu zelf voor de 3e keer zwanger, eerste keer met 8 weken een leeg vruchtzakje terwijl ik inderdaad wel ziek was, dus ik herken je gevoel heel goed. De tweede keer met 5 weken een vroege miskraam gehad die wel zelf op gang kwam. Nu bij de 3e poging bijna 14 weken zwanger, dus dit keer lijkt het goed te gaan.

Wat betreft de misselijkheid kan ik je misschien wel geruststellen. Bij mijn vorige twee zwangerschappen was ik vanaf dat 1 misselijk en die liepen mis. Deze keer werd ik pas met 6 weken misselijk en heb ik zelfs nog bloedverlies gehad, maar gaat het juist wel goed.
Elke zwangerschap is anders, dus probeer je niet al te veel zorgen te maken op basis van het wel of niet hebben van bepaalde symptomen!

Sterkte met afwachten meid. Hoop dat alles goed voor je blijft gaan.

Nalily 20-10 om 13:58

hoi! heb nog een keer bloed laten prikken en de dokter zei dat het flink gestegen was alles lijkt oke. nog even wachten tot de echo voor nog meer zekerheid
Wat goed dat het nu eindelijk wel goed is bij jou! het is jou eerste kindje dan neem ik aan?

Kimmie1989 20-10 om 14:14

Hoi Nalily, ik herken je onzekerheid! Ik heb in juli een curretage gehad nadat ik bij de 11-weken echo te horen kreeg dat het hartje niet meer klopte, wss gestopt op +/- 9 weken. Nu terug zwanger... Ik heb best een goed gevoel bij deze zwangerschap maar de miskraam van vorige keer blijft in m'n achterhoofd zitten.

Achteraf gezien waren mijn symptomen de laatste keer zo goed als weg toen ik naar die echo ging. Was me zelf van geen kwaad bewust, dacht dat dit wel normaal was rond 11 à 12 weken. Ik werd vanmorgen wakker en voelde me niks misselijk. Was al half in paniek...

Ik probeer nu meerdere keren tegen mezelf te zeggen dat ik het echt moet loslaten. Als het niet goed zit loopt het toch verkeerd, hoe jammer en ongelukkig dat ook is. Je kunt er zelf heel weinig aan doen en mag vooral je zelf niks kwalijk nemen als het toch verkeerd loopt. Daarnaast is de kans een stuk groter dat alles goed loopt dan omgekeerd.

Ik hoop voor jou dat je van deze keer een goede, rustige zwangerschap hebt en volgend jaar jullie 3de wondertje in jullie armen kunnen sluiten!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na een miskraam onzeker' in het Zwangerschapsforum