Vriend wil dit kindje echt niet maar ik wel, wat nu???

13 antwoorden en 30883232x bekeken

Michelle 10-11 om 08:57

Hoi,
Gister getest en bleek toch zwanger. We zijn 10 jaar samen en hebben 2 zoontjes. We hebben er altijd lang over moeten doen om zwanger te raken. Dit keer ben ik 8 oktober gestopt met de pil omdat ik alle hormonen uit me lijf wil hebben en heb dit aan mijn vriend verteld. Des ondanks had hij onveilige sex met me want hij dacht niet dat het zo snel raak zou zijn. Maar dus toch wel en hij is er helemaal niet blij mee en wilt dat ik het weg laat halen maar ik wil dat niet.

Geen idee wat ik nu moet doen? Iemand met de zelfde ervaring?
Groetjes

reageer

Hartje 10-11 om 09:55

Hoi wat zit jij in een moeilijk situatie zeg! Ik heb gelukkig geen ervaring maar ik wil je wel adviseren om niets tegen jouw wil te ondernemen, jij bent er ook nog! Probeer de eerste emoties een beetje te laten bezinken en dan in gesprek te gaan met elkaar, desnoods met hulp van iemand uit je omgeving? Sterkte meid en ondanks dat ook gefeliciteerd met je zwangerschap.. 
Groetjes 

Hartje 10-11 om 09:58

Misschien kun je ook een beetje doorvragen waarom je vriend het niet wil, soms zijn het maar kleine dingen die je samen kunt oplossen? Mannen en vrouwen denken nou eenmaal heel verschillend!  

Stef 10-11 om 10:05

Hoi Michelle, moeilijke situatie he... voor het weg te laten halen moet jij er ook 100% achter staan. Anders kan je het gewoon NIET doen. Is er een kans dat hij bij draait? Ik hoop uit de grond van mijn hart van wel. Veel succes , Michelle ... 

Raisa 10-11 om 13:10

Ik zou het even laten bezinken... en laten we wel wezen, hij heeft zelf ervoor gekozen om onveilig te vrijen. 
Praat inderdaad veel met elkaar over hoe en waarom.... wellicht komen jullie er dan toch uit

Michelle 10-11 om 15:20

Volgens hem moet ik maar gaan kiezen tussen hem en het kindje. Zo oneerlijk, hij heeft toch samen met mij onveilige sex gehad en laat mij er nu mee zitten als hij dit echt door gaat zetten.
Ik zit in dubio

Hartje 10-11 om 15:26

Michelle, je hebt het gisteren ontdekt, jullie zijn er allebei onderste boven van. Geef het wat tijd,ik denk dat het wat vroeg is om nu al zon keus te moeten maken! Al 10 jaar samen, dit gaan jullie vast redden, dan ken je elkaar al zo goed en heb je al zoveel meegemaakt! 

Stef 10-11 om 16:26

Ik sluit me aan bij hartje... ze heeft gelijk. Even laten bezinken... 
Mijn zus heeft 5 kinderen ... en bij de laatste zei haar man ik ga tegen een boom rijden. Nu is het zijn oogappel en ondertussen 13 jaar .
Veel liefst 

Raisa 11-11 om 13:25

En als hij niet bijdraait... dan zal je een heftige keus moeten maken, welke kant dan ook. Al is het wel egoïstisch van hem, aangezien je beide weet dat het onveilig er aan toe gaat. 

Hartje 11-11 om 19:14

Toch kan ik niet geloven dat een geschenk als een kindje het eind van een 10jarige relatie is.. Hoop echt dat jullie er uit komen! 

Stef 15-11 om 19:25

@ michelle, hoe gaat het nu met jullie? Groetjes

Michelle 17-11 om 09:46

Het gaat iets beter. Met heel veel tegenzin van zijn kant besloten het te houden mits het er maar 1 is en niet een tweeling of meer. (Ben vaker zwanger geweest van een tweeling) 
Hij praat er helemaal niet over en wilt er ook niet over praten. Wilt ook niet mee naar de 1e echo dus sta er nog wel een beetje alleen voor ondanks we samen hebben besloten het te houden.
Hoop dat hij nog bij draait. 
Jammer genoeg ook van me vader geen leuke reactie gehad erop.

Groetjes

Hartje 17-11 om 10:13

Klein stapje in de goede richting? Jammer, mensen die om je heen staan zijn zó belangrijk hé. Hopelijk krijgt je man gaandeweg de zwangerschap een band met z'n kindje en laten we hopen voor het kindje dat ie geen broertje of zusje bij hem in de buik heeft! 

Sander (Gast) 17-11 om 10:21

Ik herken je situatie heel goed. Ik schrok ook toen m'n vriendin begin dit jaar zei dat ze zwanger was. Ik wilde dat helemaal niet. Maar heb net als jou vriend zelf gekozen om onveilige sex te hebben terwijl ik wist dat ze niet aan de pil was. 
Nu het kindje er eenmaal is ben ik er hartstikke blij mee (en ook toen ik na een paar weken na het nieuws van de schrik bekomen was al)
Ik heb alleen nooit van haar gevraagd om een abortus te doen. Heb haar nooit gedwongen om te kiezen tussen mij en het kind en heb gewoon mijn verantwoording genomen. Ben bij (bijna) alle echo's geweest (sowieso de belangrijkste). 
Ik vind jou vriend erg egoistisch overkomen in deze situatie. Hij moet zichzelf maar bij elkaar rapen en laten zien dat hij een kerel is door te zorgen voor jullie en wat meer aan jou te denken nu. Niet van dat slappe gedoe... 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vriend wil dit kindje echt niet maar ik wel, wat nu???' in het Zwangerschapsforum