missed abortus /curretage

7 antwoorden en 30487003x bekeken

Queen27 27-11 om 10:04

Dag dames 
Ik kon geen forum binden vandaar ik zelf maar 1 geopend heb omdat ik echt behoefte heb om er over te praten met iemand ..

Ik heb op 19 november een miskraam opgewekt via cytotec pillen ik was 9 weken zwanger maar het vruchtje was al met 6 weken gestopt bij mijn vorige miskraam met 12 weken via cytotec ging alles goed nu helaas niet 
Afgelopen vrijdag moest ik voor controle heen om te kijken of alles er uit was donderdag nacht kreeg ik enorme buikpijn zo erg dat ik er niet meer van recht kon lopen maar aangezien ik toch om half 10 in het ziekenhuis moest wezen dacht ik ik wacht wel even om 9 uur nog een kopje thee die vrijdag en toen begon de ellende ik verging van de pijn en zoveel bloedverlies waardoor ik direct gebeld heb en mij direct moest melden op de eerste hulp daar aangekomen kreeg ik direct een infuus en pijnstilling via het infuus rond een uur of 12 kwam de gynecaloog een kijkje nemen en kon zien dat er nog erg veel weefsel in mijn bm zat en dat mijn baarmoedermond helemaal dicht was dus er niets uit kon komen ( vandaar dus de pijn ) ik kreeg direct hier voor een antibiotica via het infuus omdat ik in de ochtend om 9 uur thee met veel suiker gedronken had voor de misselijkheid mocht ik niet direct geholpen worden ( dit moet dus nuchter ) ik zal om 3 uur geholpen worden er kwam om 3 uur een zuster mij vertellen dat er een spoed bevalling tussen kwam en die voor ging logisch !! Deze moeder kreeg een prachtige zoon wauw.
Helaas lag ik ondertussen op de kraamafdeling tussen huilende baby's en mijzelf want ik kon het niet meer inhouden 
Om half 5 mocht ik dan eindelijk naar het OK.
Om kwart voor 5 onder volledige narcose ben ik geholpen en direct onderzocht op van alles om kwart over 5 werd ik wakker in de uotslaapkamer in een bed vol bloed dit hebben ze direct voor me verschoond toen ik weer een beetje helder was .. nu krijg ik over twee weken een telefoontje van de gynecaloog en over vier weken uitslagen enz.
Ik merk echt dat ik onzeker ben en wel de hele dag kan janken ..
Hebben meer mensen hier ervaring mee ? Of met curretage of zwanger naar die tijd ?
Voel me zo in de steek gelaten Door mn eigen lichaam :-(

Xxx

reageer

Shir 27-11 om 14:23

Hoii Queen, 
Ik zat bij je in het Juni forum. Vind het echt zo erg voor je. Ik heb in het juni forum beknopt mijn verhaal gedaan, ik weet niet of je dat hebt gelezen. 

Maar ik ben in totaal 3x gecurreteerd van de 4 miskramen die ik heb gehad. Dus als je je afvraagt kun je erna succesvol zwanger worden, dan is het antwoord ja. Ook met cyotec heb ik nare ervaringen dus na de eerste keer heb ik de keren erop meteen voor een curretage gekozen. 

Is dit je eerste miskraam geweest? Of heb je er al meerdere gehad? 

Het is wel erg naar dat ze je op een kraamafdeling hebben geplaatst. Dat moet nog een graadje moeilijker zijn dan dat de situatie al was. 

Na mijn curretages duurde het best lang voordat ik opnieuw een menstruatie kreeg. Het duurde bij mij telkens ongeveer 7 weken. Maar ik heb gelezen dat dit niet zo hoeft te zijn. Vaak werd ik maar 1 max. 2 x ongesteld voordat ik weer zwanger raakte.

Het is moeilijk, maar probeer vertrouwen te hebben! Ook voor jou komt een tijd dat het goed zal gaan!

Queen27 28-11 om 12:25

ik heb inderdaad standaard onderzoeken gehad en nog wat onderzoekjes kwa baarmoederhalskanker etc.
ik heb het vaker gehoord over asprine mijn nichtje heeft dat ook moeten gebruiken ik ga dit ook even aangeven als ik er weer heen moet en misschien inderdaad handig om mijn vitaminen te laten testen in het ziekenhuis zeggen ze vaak je moet er voor blijven gaan twee miskramen is niet veel ( voor mij wel twee te veel )  maar het kan dus wel zo als je aan jou kunt zien wat fijn voor je !!

Ik heb het even opgeschreven want vind dit best wel belangrijk iets stel het ligt daar wel aan kan maar beter zoveel mogelijk dingen uitsluiten dan helemaal geen kinderen  ..
heb jij naar je curetage nog lang gebloed ? ik heb namelijk nu alleen nog heel licht roze bloed ( afentoe ) maar heb het gevoel als ik naar toilet ga dat alles er uit komt vallen dus durf amper naar de toilet te gaan misschien zit dat ook wel tussen me oren ben deze week in elk geval nog thuis want ben nog steeds echt moe van alles en van het denken en doen ergens durf ik het ook niet meer aan om weer zwanger te worden terwijl bij mijn vorige miskraam ik er zo snel mogelijk weer voor wilde gaan .

Shir 28-11 om 14:20

Elke miskraam is er inderdaad eentje te veel. Vandaar dat ik mijn verhaal ook met je wilde delen. 

Je moet er pas weer voor gaan als je er mentaal klaar voor bent. Ik zocht voornamelijk afleiding na een miskraam. Ik zorgde dat ik iets had om naar uit te kijken, een weekendje weg bijvoorbeeld. Het is goed om even alles te laten bezinken maar probeer niet te lang thuis te blijven. Vooral niet als je er mentaal zoveel moeite mee hebt. Vaak blijf je er dan veel langer in hangen. 

Na mijn curretages stopte de meeste bloedingen al na een aantal uur. En na max. 3 dagen was ook het bloed bij het afvegen weg. Ik heb nooit nabloedingen gehad of iets dergelijks. Dat is ook alleen maar goed want dat betekent dat je baarmoeder weer schoon is. 

Geef het even een plaatsje en ga er dan weer met volle moed tegenaan. Ik weet zeker dat ergens in de nabije toekomst ook jij een kindje gaat krijgen! 

Quenna 12-04 om 12:15

Wat goed en fijn dat jullie dit delen! 
En knap! ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'missed abortus /curretage ' in het Zwangerschapsforum