1w5d minder zwanger dan berekening

13 antwoorden en 30530603x bekeken

mamske (Gast) 05-12 om 10:18

Hallo dames,
wij hadden gisteren (4/12) onze eerste afspraak bij de gyn, er was een vruchtje van 6w te zien op de echo. Volgens de berekeningen zou er zeker een vruchtje van 7w - 7w5d te zien moeten zijn.
Mijn positieve test had ik op 9/11. Vorige maand hebben we maar 1x seks gehad (wilden eigenlijk een maandje overslaan), waren dus enorm verrast door deze positieve test. Maar als ik uitga van die dag is 6w zwangerschap echt wel te weinig, heb er dus niet echt een goed gevoel bij.
Volgende week (11/12) mogen we terug naar de gyn. Volgens haar is het 50/50, of het is een jong vruchtje of het is gestopt in de groei.
Zijn er dames die dit herkennen?

reageer

Hartje 05-12 om 10:40

Als de verloskundige 50/50 zegt, geeft dat wel wat aan. Bah jammer dat je nu zo in die onzekerheid zit! Bij mij klopte met 5+6 het hartje nog niet, maar mijn Vk was toen vol vertrouwen dat het goed ging.. Hoop voor jou echt dat je bij de goede 50 zit! Je zult er deze week waarschijnlijk vaak aan moeten denken.. 

mamske (Gast) 06-12 om 09:28

Bedankt voor jullie reactie dames, gisteren avond voelde ik me erg slap, met momenten zelfs draaierig.
Wanneer ik naar het toilet ging had ik bij het afvegen licht bloedverlies, het is tot nu toe bij die ene keer gebleven. Heb me wel heel de avond grieperig gevoeld en af en toe een vreemd gevoel in mijn buik. Na een super slechte nacht, bijna niet geslapen. Gaat het momenteel vrij goed.

kirstnn 09-12 om 20:42

Hey mamske, hoe gaat het nu, nog bloedverlies gehad of niet meer?
Hopelijk nog steeds bij die ene x gebleven!

mamske (Gast) 11-12 om 18:24

Hey Kirstnn,
het bloedverlies is bij die ene keer gebleven. Maar vandaag bij de gyn bleek het vruchtje even klein. Het is dus een week of 2-3 geleden gestopt met groeien. Aangezien mijn lichaam nog geen enkel teken geeft (zelfs niets via echo te zien) van een spontane miskraam wordt er morgen een curettage uitgevoerd.

kirstnn 11-12 om 19:25

Mamske aah nee dus toch, heel veel sterkte!
De curretage zelf is mij toen meegevallen dus hopelijk ervaar jij dat ook zo.
Succes morgen.

FatimaaZahraa 12-12 om 09:22

Hier momenteel dezelfde situatie. Heb op 2/11 mn eerste positieve test gehad. Op 28/11 Zou ik 7.5 moeten zijn maar kwam ze uit op 5.5. Daarnaast zag ze alleen een vruchtzakje.
Op 4/12 kwam ze uit op 6.3 en zag ze ook een dooierzakje. Nog steeds geen vruchtje.  Gisteren weer een echo gehad en zag ze iets zitten naast de dooierzak waardoor ze nog niet wilde praten over een curretagr. Volgende week weer een echo.
Het is zo dubbel want het kindje is echt gewenst. Maar om zolang in de onzekerheid te zitten is echt killing..

mamske (Gast) 13-12 om 12:57

Fatima,
het is idd vreselijk moeilijk om te plaatsen. Wij hadden bij onze eerste echo 7w5d moeten zijn, maar het vruchtje was maar 6w. Nu maandag zouden we dus op 8w5d moeten zitten maar het vruchtje was zelfs met moeite net geen 6w en nog steeds geen hartje. Aangezien wij vrij zeker waren van wanneer het kindje verwekt zou zijn was het echt niet mogelijk dat er 2weken verschil op zou zitten, en met niets groei op een week tijd was het ook niet ok.
Ik denk dat ik het zelf al een plaatsje gegeven had, had ook een aantal tekenen van mijn lichaam. Kreeg plots terug wat haarverlies bij het douchen (was de weken daarvoor gestopt), af en toe een kramp in mijn buik . Allemaal kleine dingetjes, maar toch gaat er dan een belletje rinkelen.
Ik ben op ergens blij dat we het 'zo snel' hebben kunnen afsluiten, het enige wat ik nog heb ik absoluut geen koffie kunnen verdragen, blijf er misselijk van. Zullen de hormonen zijn die nog in mijn lichaam zitten vermoed ik.

Voor de rest gaat het momenteel wel. We hebben ons dochtertje maandagavond ook ingelicht dat ik naar het ziekenhuis moest en de reden waarom. (ze is net 5j) Ze zou er sowiso ook wel achter komen, want mama is normaal altijd thuis en nu plots met haar moeke die kwam logeren en een hele dag bij haar bleef.
Ze vond het even heel moeilijk, heeft veel vragen gesteld, maar lijkt het goed te verwerken. Er komen veel praktische vragen en ben blij dat we haar hier nu een eerlijk antwoord op kunnen geven. Ze wilde de baby ook graag een naam geven al wist ze niet of het een broertje of zusje zou zijn.
Ik vermoed dat de moeilijkste periode Kerst zal worden, dan waren we eigenlijk van plan om de familie te vertellen dat er nog een kindje bij zou komen.

FatimaaZahraa 15-12 om 22:20

Dat is echt heftig Mamske. 

Ik heb afgelopen maandag weer een echo gehad. Vruchtzakje was weer gegroeid en ze dacht dat ze iets zag zitten naast het dooierzakje maar kon het niet echt plaatsen. Ik ging er vanuit dat de verdere stappen besproken zouden worden maar doordat er nu weer verandering was durfde ze het niet aan en moet ik volgende week diva weer komen voor een echo...

mamske (Gast) 19-12 om 16:57

Hoi Fatima,
hebben jullie ondertussen al meer nieuws?
Hier is het alweer een week geleden dat we afscheid moesten nemen van ons derde wondertje. Het is een heel verwarrende week geweest met een rollercoaster aan emoties. Van de curettage zelf heb ik weinig last gehad, maar heb wel verschillende bijwerkingen gehad nadien. Gisteren was de eerste dag dat mijn man weer moest gaan werken en dat viel toch wat zwaarder dan gedacht.
Wat ik erg vreemd (en tegelijk ook wel leuk) vind is dat mijn zoontje nooit een knuffelaar geweest is en sinds enkele dagen plakt hij aan mijn lijf. Hij komt spontaan knuffelen en kusjes geven. Mijn dochtertje heeft al verschillende keren gevraagd of mijn buik genezen is en of er nog een baby kan komen.
groetjes

FatimaaZahraa 20-12 om 10:58

Hoi Mamske,

Ik heb gisteren de echo gehad en zoals ik al verwachtte was het een miskraam. Heb vanochtend de medicatie ingebracht en het begint nu een beetje los te komen volgens mij.. 

Mamske 21-12 om 17:05

Veel sterkte, die medicatie zag ik zelf niet zitten. Hopelijk heb je er lichamelijk niet te veel last van.

Mamske 05-01 om 12:08

Hoi Fatima,
hoe is het ondertussen met je?

Je kunt reageren op dit onderwerp '1w5d minder zwanger dan berekening' in het Zwangerschapsforum