Cytotec werkt niet

5 antwoorden en 29567488x bekeken

Joris (Gast) 04-02 om 17:22

Hoi!
Ik was helemaal happy in verwachting van ons eerste kindje.. 1e echo was goed met een krachtige hartslag.. een week later kreeg ik last van krampen waarvan de verloskundige zei dat het waarschijnlijk groeipijn was van de baarmoeder. Toen weer een paar dagen later verloor ik ook een paar druppels bloed en was er op de echo geen hartslag meer te zien:’( eerst afgesproken om af te wachten, dat duurde mij na bijna een week te lang. Afspraak gemaakt bij de gynaecoloog in het Ziekenhuis en daar de medicatie cytotec meegekregen.. eerst moest ik sochtends om 8 uur 4 tabletten inbrengen en 4 uur later weer 4… nu meer dan 48 uur later heb ik veel last gehad van krampen ( die door de naproxen pijnstiller heen gingen ) maar ik ben nog steeds niks verloren, alleen wat bloed en kleine vliesjes. De buikpijn is ook zo goed als weer over.. Ik denk dat ik morgen maar om een curettage ga vragen, word hier helemaal gestoord van.
Iemand ervaring mee??
Groetjes!

reageer

Loes 06-02 om 10:49

Allereerst heel veel sterkte dat je dit mee moet maken  Heb je intussen al contact gehad met je verloskundige/het ziekenhuis?

Bij mij leek de cytotec op wat vrij mild bloedverlies na niet genoeg te doen. Verloor ook niet het vruchtzakje etc. Ik heb het op advies van de gynaecoloog wel nog even afgewacht en na ruim een week verloor ik ineens terwijl ik er al bijna niks meer van merkte toch het vruchtzakje! Nog wel een poos nagebloed maar toen was ik toch schoon. Maar, dit was een bijonder verhaal weet ik ook, want meestal werkt het - als het werkt - toch wel in de eerste paar dagen.
Zou advies van de gynaecoloog vragen en me daar maar aan vasthouden denk ik. Sterkte meid

Joris (Gast) 07-02 om 21:40

ja ik heb contact gehad, ben net weer thuis uit het ziekenhuis van de curettage.
Alles is goed gegaan, de arts was tevreden en ik mag meteen weer proberen zwanger te worden???? ik ben blij dat ik hier voor gekozen heb, weet zeker dat ik nu schoon ben. Nu afwachten hoelang het gaat duren tot de hcg uit mijn lichaam is..

Michaela 07-02 om 21:52

Ik heb zelf een curretage met 11 weken gehad, zou niet anders willen. Lijkt me heel naar, afhankelijk van hoe ver je was, een vruchtzakje te verliezen. Heb de curretage helemaal niet als naar of traumatisch ervaren, verdrietig was de hele situatie natuurlijk wel.
Sterkte en succes!

Loes 08-02 om 06:07

Fijn om te horen, succes de komende tijd!
Bij mij duurde het bij m'n eerste miskraam ongeveer 6 weken tot alle hcg weg was na cytotec (maar toen had mijn lichaam de zwangerschap ook zelf nog niet herkend als niet gezond) en de tweede keer, na een natuurlijke miskraam, maar een week. 
Was beide keren snel weer zwanger, hoop dat dat voor jou ook zo gaat zijn!

jip26 08-02 om 07:29

Ik mocht toen geen naproxen gebruiken, want dat werkt krampopheffend en gaat dus juist het werk van de cytotec tegen, mocht alleen pcm.. maar lees dat je al een curretage hebt gehad, sterkte meid, hopelijk is het jullie snel weer gegund! Liefs jip

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Cytotec werkt niet' in het Zwangerschapsforum