Weer zwanger na bevalling met 22 weken

8 antwoorden en 29209489x bekeken

Anoniem (Gast) 05-03 om 22:07

Hallo, ik ben nu 5 weken zwanger. Ik ben 2,5 maand geleden bevallen met 22 weken, helaas hebben ze geen oorzaak kunnen vinden waarom dit is gebeurt. Nu ben ik 7 weken later dus weer opnieuw zwanger. Het is heel snel gegaan en het is heel dubbel maar ben wel heel blij. Nu is het natuurlijk super spannend en eng om weer een nieuwe zwangerschap aan te gaan maar sta nu wel onder strenge controle bij de gyn. Zijn er meer mensen die dit mee hebben gemaakt en het ook heel eng vonden? 

reageer

Stef 06-03 om 19:25

Hey Anoniem, 
Ik wens je nog veel sterkte met het verlies van je kleine meid maar tegelijkertijd wil ik je ook een dikke proficiat wensen met je nieuwe zwangerschap.... probeer ervan te genieten meid. Het komt goed ... over een 8 maand heb je een wolk van een baby in je armen 

Danielle02 06-03 om 20:08

Hai stef, bedankt voor je lieve reactie. 
Ik probeer er inderdaad van te genieten en het op me af te laten komen. Hopelijk gaat alles dit keer beter. 

Anoniem (Gast) 06-03 om 20:32

Ik kan heel goed begrijpen dat je het eng vind. Probeer het in stukjes te breken, eerst de 10 weken echo, dan de 12 weken grens, 20 weken echo, dan de grens van 22 weken voorbij. Daarna ligt het eraan hoe je je dan voelt of je het verder in stukjes moet breken. Dat hielp mij toen omdat 9 maanden zo lang is als het al een keer verkeerd is gegaan. Door steeds naar een kleine mijlpaal toe te leven kon ik er van genieten en was het behapbaar. 

Danielle02 06-03 om 20:51

Ja dat is zeker een goede tip Anoniem. Dit ga ik ook doen want 9 maanden klinkt inderdaad erg lang. Bedankt!

Leetje (Gast) 07-03 om 16:19

Ik ben in april bevallen na 24 weken zwangerschap. Wij hebben ervoor moeten kiezen om de zwangerschap af te breken vanwege een ernstige afwijking.
Nu ben ik 21 weken zwanger en precies 2 weken eerder uitgetelt dan ik eigenlijk de vorige keer zou zijn.

Vanaf het moment dat ik wist dat ik weer zwanger was voelde ik blijdschap en angst tegelijk. De eerste 12 weken was er de angst voor een miskraam en daarna de angst voor de 20 weken echo.
Ik vond het zo lastig om hier mee  om te gaan dat ik het een soort van “uitgeschakeld” had. Ik durfde gewoon niet blij te zijn of er aan toe te geven.
2 weken geleden hadden we de 20 weken echo en het was doodeng, maar nu we de bevestiging hebben dat alles goed is durf ik eindelijk te genieten.

Ondanks alles is de tijd tot nu toe nog snel gegaan, dus hoop dat dat bij jou ook zo mag zijn.
Gefeliciteerd en ik hoop dat je kan gaan genieten wanneer je de 22 weken voorbij bent. Succes!

Liefs Leetje

Danielle02 07-03 om 19:12

Hai Leentje, wat verschrikkelijk om te horen dat je de zwangerschap af moest breken maar wat fijn voor je dat je nu weer zwanger bent en goed nieuws hebt gekregen! Ik wens je heel veel succes en geluk met deze zwangerschap.
Ik hoop ook inderdaad dat ik de eerst komende mijlpalen goed door kom. Het is zo dubbel allemaal maar probeer positief te blijven. En dat als ik de 22 weken ben gepasseerd dat ik dan wat rustiger wordt. 

---- 07-03 om 21:44

Ten eerste wil ik jullie nog heel veel sterkte wensen en daarNaast Gefeliciteerd dames!! Wat fijn dat jullie gezegd zijn met een kindje na zon groot verlies
Ik heb mijn zw ook moeten afbreken met 18 weken wegens afwijking, het is inmiddels een maand geleden en ik denk dat ik nu wel weer zwanger zou kunnen zijn. Over 6/7 dagen mijn nod, maar ik heb duidelijk mijn ei gevoeld en geklust, en nu aan mijn afscheiding en steken in buik/borsten denk ik dat het weer raak zou kunne zijn. Zelfde symtomen als vorige zw.

Ik zit met zelfde angst, bang dta het weer mis zal gaan  maar nu eerst maar eens afwachten of ik echt zwanger ben! 

Danielle02 10-03 om 10:43

Hai BB, ook verschrikkelijk voor jou dat je je zw af hebt moeten breken, ik snap je gevoel en angst heel goed!
Ik merkte het aan Mn afscheiding ook dat ik wel weer zwanger kon zijn en ik was 5 dagen overtijd voordat ik een positieve zw test had, toen bleek ik al bijna 5 weken te zijn. En ik was erg moe, nu nog steeds, heb soms het gevoel dat ik alles dubbelop heb qua hormonen en vermoeid zijn. 
Ik hoop voor jou dat je over een paar dagen ook goed nieuws krijgt en ga natuurlijk voor je duimen dat alles goed mag gaan! Heel veel sterkte en succes xx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weer zwanger na bevalling met 22 weken' in het Zwangerschapsforum