Baarmoeder voelen??

3 antwoorden en 28984642x bekeken

noukerd 24-03 om 18:55

Heyhey aanstaande mama’s..
Ik las dat je in het begin van de zwangerschap je baarmoeder kan voelen. Ik heb de laatste week een aantal testen gedaan die allemaal wel erg licht waren maar wel positief. Ik ging eens voelen en schrok best wel. Ik hoef maar 4 of 5 centimeter naar binnen en ik voel een soort uitsteeksel (!?) hoort dat wel zo te zijn. Hij voelt niet heel zacht het voel wel een beetje als het puntje van je neus. Dit zat er eerder niet dat weet ik zeker haha. Ik kan er omheen met mn vinger. Zijn er mensen die dit kennen? Of nu kunnen voelen? 

reageer

Hartje 24-03 om 20:18

Het klinkt als je baarmoedermond. Ik kan er nu niet bij maar dat ie hard is klopt wel (omdat je test neem ik aan dat je niet in je vruchtbare periode zit, dan voelt hij zachter). 
Wat maakte dat je schrok? 

noukerd 24-03 om 20:39

Haha nou ik schrok omdat het heel apart voelde. Ik dacht huuuuh dat hoort daar niet. Hahaha

Hartje 24-03 om 20:48

Hihi nou volgens mij hoort hij er gewoon hoor als ik het zo lees straks kan een verloskundige ook voelen aan je baarmoedermond hoe het staat met de bevalling en met een inwendige echo kunnen ze opmeten en ad hand van de lengte ongeveer zeggen of de bevalling er al snel aan lijkt te komen.. Ps als je gaat voelen, wel zorgen voor schone handen om infectie te voorkomen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baarmoeder voelen??' in het Zwangerschapsforum